Společnost SAP kupuje firmy SAF Simulation, Analysis and Forecasting a Datango

Společnost SAP oznámila dvě akvizice, díky nimž posílí svá řešení především v oblasti maloobchodu a vzdělávání. SAP kupuje společnost SAF Simulation, Analysis and Forecasting a společnost Datango. (TZ)

SAF Simulation, Analysis and Forecasting, je světový lídr v oblasti softwaru pro automatické objednávky a prognózování, jehož systémy jsou nasazovány především v oblasti retailu. SAP bude díky tomu moci rozšířit funkčnost své aplikace SAP Forecasting and Replenishment. Obě společnosti spolupracují již více než 10 let. Integrace obou řešení umožní firmám podnikajícím v oblasti maloobchodu prakticky v reálném čase reagovat na požadavky uživatelů a minimalizovat rizika spojená s nedostatkem nebo přebytkem určitého zboží. Greg Girard, jeden z ředitelů divize IDC Retail Insights, upozorňuje, že spojení obou řešení bude znamenat významnou inovaci především pro dodavatele potravin a dalšího rychloobrátkového spotřebního zboží. SAF Simulation, Analysis and Forecasting může nabídnout rozsáhlé zkušenosti se specializovanou nabídkou pro maloobchod, SAP své globální působení a to, že jeho aplikace jsou v oblasti podnikových informačních systémů de facto standardem. Spolu s transakcí společnost SAP oznámila také novou verzi svého řešení Forecasting and Replenishment, která bude celosvětově k dispozici ve 2. čtvrtletí roku 2012.

Druhou akvizicí společnosti SAP je koupě softwaru a souvisejících aktiv od společnosti Datango. Společnost SAP chce tímto způsobem rozšířit své portfolio především o nástroje pro vzdělávání a řízení znalostí (knowledge management). Její zákazníci tím získají snadno použitelná řešení, s jejichž pomocí budou moci například kompletně realizovat školení svých zaměstnanců/uživatelů. Software Datango může sloužit také pro tvorbu dokumentace nebo poskytování uživatelské podpory.

Firma Datango byla založena v roce 1999 v Berlíně a je pro SAP dlouholetým partnerem. Její software byl nasazován již v rámci řešení SAP Business ByDesign. Transakce by měla být dokončena v 1. čtvrtletí tohoto roku a musí být ještě schválena regulačními orgány.

O společnosti SAP

SAP, lídr trhu s aplikačním softwarem, pomáhá podnikům a organizacím všech oborů a velikostí lépe fungovat a dosahovat svých cílů. SAP umožňuje lidem a organizacím pracovat společně mnohem efektivněji a využívat podnikové informace tak, aby byli neustále před konkurencí. Přitom nezáleží na tom, zda je SAP využíván ve skladě nebo podnikové prodejně, na mobilních zařízeních nebo klasických počítačích, na pracovišti zákaznické podpory nebo v kanceláři představenstva. Aplikace a služby společnosti SAP pomáhají již více než 183 000 zákazníků (včetně zákazníků získaných akvizicí Sybase) dosahovat vyšších zisků, zajistit si udržitelný růst a přizpůsobovat se aktuálním potřebám. V České republice působí společnost od roku 1992 a dosud získala více než 1000 zákazníků z oblasti podniků, finančních institucí a organizací veřejné správy.

Portfolio SAP BusinessObjects mění způsob fungování organizací prostřednictvím propojení lidí, informací a podnikání. Díky otevřeným řešením, která pracují v heterogenních prostředích a v oblastech jako jsou „business intelligence“, řízení informací, řízení výkonnosti firem a kontrola, řízení rizik a dodržování standardů, umožňuje portfolio SAP BusinessObjects organizacím každodenně uskutečňovat jejich vytýčené strategie.

Více informací najdete na www.sap.com.