Informační systém K2 má nový modul Mezd

Ostrava, 23. 2. 2012 – Společnost K2 atmitec s.r.o. uvolnila nový modul Mezd. Inovativní řešení umožňuje změnu legislativy pomocí importu servisního balíčku, a to bez nutnosti reinstalace. (TZ)

„Přidanou hodnotou pro mzdové účetní je například rychlé zpracování zaměstnaneckých dokladů, hromadné zadávání mzdových složek, zadávání údajů do budoucích period nebo možnost zvolit si pracovní poměr, ve kterém má probíhat srážení daně a další,“ říká Jarmila Šarmanová, vedoucí vývojového týmu pro ekonomiku.

Významnou změnou prošel také modul Účetnictví, ve kterém bylo upraveno účtování v cizích měnách, díky čemuž IS K2 umožňuje pohled na cizí měny přímo v hlavní knize a ekonomických analýzách. Dále byla přepracována Hlavní kniha, kde došlo k výraznému zrychlení načítání záznamů a ke změně vyhodnocování účetnictví, které je nyní prováděno napříč všemi 7 osami (středisko, referent, zákazník a jiné). Současně byla upravena funkce účetní závěrky – různé účty lze uzavřít s ohledem na různé osy (např. některé účty na kód zakázky, jiné na zákazníka) a uzávěrka proběhne pro všechny měny, ve kterých bylo účtováno. Po uzávěrce nelze dělat změny v uzavřeném období, ale je třeba použít funkci Zrušení účetní závěrky.

V oblasti účetnictví přibyl i nový typ dokladu, tzv. Interní doklad, sloužící k vystavování a evidenci vnitrofiremních dokladů. Konkrétně lze interní doklad využít například při zařazení majetku do užívání v jiném zdaňovacím období, než byl majetek pořízen, při evidenci cestovních příkazů, které se vyplácí ve mzdě, nebo jako náhradu obecných účetních dokladů.

„Ekonomické moduly jsou jednou ze základních částí každého komplexního informačního systému, kterou je potřeba neustále aktualizovat a vyvíjet. Snažíme se proto zákazníkům IS K2 poskytnout uživatelsky přívětivé a automatizované řešení již přímo ve standardu systému. Během letošního roku se budeme věnovat zejména vylepšení modulu Platby a Upomínkám,“ dodává Šarmanová.

###

O společnosti

Společnost K2 atmitec s.r.o. vznikla v roce 1991 a po dlouholetém působení na trhu informačních technologií patří mezi přední výrobce a dodavatele informačních systémů. Postupem času společnost rozšířila pole své působnosti a nyní se na trhu profiluje jako dodavatel komplexních ICT řešení šitých na míru zákazníka. Společnost zaměstnává špičkové programátory, vysoce kvalitní projektové manažery a konzultanty, kteří profesionálně řídí implementaci do prostředí zákazníka. V současnosti pracuje jen s IS K2 více než 13 000 uživatelů v rozmanitých společnostech v různých zemích světa.