INTELEK se stal potřetí za sebou Nejoblíbenějším distributorem s přidanou hodnotou roku

Brno, 28. února 2012 – Společnosti INTELEK se podařilo v anketě pořádané magazínem ChannelWorld získat třikrát po sobě titul Nejoblíbenější distributor s přidanou hodnotou roku. Stal se tedy opět nejoblíbenějším a zákazníky nejoceňovanějším distributorem s přidanou hodnotou v České republice.  (TZ)

Anketa Channelworld Awards navazuje na velmi úspěšnou anketu Nejlepší distributor roku pořádanou od roku 2006 vydavatelstvím IDG na českém a slovenském trhu. V anketě letos hlasovalo 847 zástupců z celkem 767 firem podnikajících v oblasti IT, přičemž 34 % tvořili hlasující ze Slovenska.

„Mezi hlasujícími se zvýšil podíl majitelů a jednatelů z řad resellerských společností. Prostřednictvím ankety tak mohou výkonní představitelé firem nastavit zrcadlo kvalitě spolupráce v českém a slovenském prodejním kanále ICT,“ uvedl výsledky Jan Mazal, šéfredaktor ChannelWorldu.

Od 12. září 2011 do 31. ledna 2012 mohli prodejci a dodavatelé IT hlasovat v anketě ChannelWorld Awards 2011 a vyjádřit tak spokojenost se službami a podporou, kterou jim INTELEK poskytuje. Výsledkem je, že v kategorii Distributor s přidanou hodnotou roku hlasovalo celkem 217 účastníků, přičemž pro INTELEK se vyjádřilo celkem 35 % hlasujících.

„Loňské obhájení prvního místa v anketě o Nejlepšího distributora s přidanou hodnotou roku se pro nás stalo velkým důvodem k radosti, ale současně i velkým závazkem. Letos se pak ukázalo, že jdeme správným směrem, protože zákazníci jsou s našimi službami dlouhodobě spokojeni. Třetí vítězství v anketě je výsledkem tvrdé práce celého týmu lidí, kteří za společností INTELEK stojí. Bez nich bychom na další obhajobu titulu pomýšlet vůbec nemohli,“ hodnotí vítězství v anketě Ivo Kraváček, ředitel společnosti INTELEK a dodává:

„V loňském roce se nám podařilo rozšířit řady námi distribuovaných produktů o multimediální přehrávače a tablety EAGET, které si mezi zákazníky získaly v poměrně krátkém čase velkou oblibu – mimo jiné i díky námi provedené kompletní české lokalizaci a řadě doplňkových služeb. Stejně tak se nám povedlo upevnit vynikající pozici Tendy mezi síťovými produkty pro domácnosti nebo prosadit značku Signamax mezi průmyslovými síťovými prvky. Velkou devízou je v našem případě kvalitní technická podpora, kterou neustále rozšiřujeme. Stejně tak se nám podařilo mezi zákazníky zvednout povědomí o technologii Wi-Fi 4. generace, kterou u nás zastupuje značka Extricom. Právě zde naši partneři nejvíce oceňují naše služby s přidanou hodnotou při instalaci, zprovoznění a následné technické podpoře těchto náročných sítí.“

O anketě ChannelWorld Awards

Anketa ChannelWorld Awards navázala na původní anketu IT distributor a VAD distributor roku, kterou od roku 2006 pořádá magazín ChannelWorld z vydavatelství IDG. Hlasování probíhá pomocí internetového formuláře a jsou z něj vyloučeni zaměstnanci distributorů. Každý hlas se ověřuje z pohledu platnosti IČ a dalších údajů spojených s registrací. Každý přitom může hlasovat pouze jednou. Distributoři nesmí jakkoli motivovat své zákazníky, aby pro ně hlasovali, jinak jsou z ankety vyloučeni. V lokální verzi IDG pořádá anketu také v Austrálii, Belgii, Indii, Kanadě, Německu nebo Nizozemí.

O společnosti INTELEK spol. s r.o.

INTELEK (www.intelek.cz) je distributor s přidanou hodnotou v oblasti komponent a systémů pro počítačové sítě, přičemž má ve svém portfoliu více než 30 značek z této oblasti. V oblasti strukturované kabeláže zaujímá tržní podíl 27 % (značky Solarix, RiT, Signamax). Dosahuje také více než 90% podílu na trhu WiMAX technologií (značka Alvarion). INTELEK vedle standardních řešení dodává i průmyslové síťové prvky Signamax a Solarix do náročných prostředí a obsluhuje významnou část trhu bezdrátových sítí nejen v oblasti domácích zákazníků (značka Tenda), ale i těch firemních, kde nabízí řešení na základě unikátní Wi-Fi 4. generace (značka Extricom). INTELEK poskytuje obchodní a technickou podporu zákazníkům, iniciuje výrobu nových komponent a podílí se na vývoji produktů a jejich testování.