Huawei na veletrhu CeBIT cílí na podniky

Společnost Huawei, přední světový dodavatel informačních a komunikačních řešení, na veletrhu CeBIT oznámila, že v nejbližších třech letech plánuje v rámci své divize Enterprise uzavřít kontrakty až za 15 miliard dolarů. V loňském roce přitom podniková divize Huawei realizovala zakázky za 3,8 miliardy dolarů, což byl téměř dvojnásobek oproti roku 2010. (TZ)

Podle názoru společnosti Huawei zaostává trh s podnikovými technologiemi v inovacích za úspěchy internetových technologií. Huawei během výstavy CeBIT představila řadu nových podnikových produktů, včetně osmi nových switchů, tří „core“ switchů, sedmi routerů a sedmi WLAN přístupových bodů. Switche řady S9700/S5700 poskytují přepínací kapacitu 320 Gb/s na slot a snižují spotřebu energie o 40 %. Sedm routerů AR200/150, založených na 3G architektuře, umožňují budovat cloudové služby rozšířené do podnikového prostředí a snížit zákaznické investice o 30 %.

Podle Geoffa Johnsona, viceprezidenta pro výzkum v analytické společnosti Gartner, může fakt, že má Huawei polovinu pracovníků mimo území Číny, stavět tuto společnost do dobré pozice.

O společnosti Huawei
Huawei je přední světový dodavatel informačních a komunikačních řešení. Založena byla v roce 1987, dnes má celosvětově více než 130 000 zaměstnanců a působí ve 140 zemích. Produkty a řešení Huawei využívá více než třetina světové populace. V České republice působí Huawei od roku 2004, zaměstnává zde přes 300 lidí. Huawei Enterprise je dodavatelem ICT řešení a služeb pro podnikový sektor: od státní a veřejné správy, přes průmyslové podniky, bankovnictví a finančnictví, až po dopravu, energetiku, utility a další oblasti. Zaměřuje se na poskytování infrastruktury, komunikačních nástrojů, produktů pro datová centra a cloud computing i průmyslových aplikací. Více informací o řešeních pro podniky naleznete na www.enterprise.huawei.com.