Balfour Beatty uzavřela se společností Autodesk dohodu o rozšíření nasazeného řešení BIM

PRAHA, 2. dubna 2012 – Společnost Autodesk, světový lídr v oblasti 3D návrhového, konstrukčního a animačního softwaru, a Balfour Beatty, mezinárodní skupina pro budování projektů v oblasti infrastruktury, uzavřely tříletou dohodu v hodnotě 12 milionů dolarů, která pomůže společnosti Balfour Beatty rozšířit implementaci řešení informačního modelování budov (BIM). (TZ)

Dohoda, která je jednou z prvních svého druhu a rozsahu ve stavebním odvětví, umožní společnosti Balfour Beatty poskytovat zákazníkům po celém světě lepší služby prostřednictvím efektivnějšího využívání metody BIM. Tato metoda je založena na inteligentních modelech, nabízejících rychlejší, ekonomičtější a ekologicky šetrnější tvorbu a správu projektů v odvětví stavebnictví a infrastruktury. Navíc bude britská vláda od roku 2016 vyžadovat používání metody BIM u všech veřejných stavebních projektů.

„Inovace a efektivita jsou středobodem naší strategie a my touto smlouvou získáváme náskok před konkurencí. Smlouva se vztahuje na všechny naše aktivity a trhy – od investic do infrastruktury a profesionálních služeb až po výstavbu a dlouhodobou správu majetku. Budeme schopni poskytovat našim klientům řadu nových informací o infrastruktuře, kterou pro ně stavíme a spravujeme,“ řekl Ian Tyler, generální ředitel společnosti Balfour Beatty.

Společnost Balfour Beatty použila Autodesk BIM již v minulosti u řady ostře sledovaných projektů včetně projektu mostu San Francisco Bay Bridge, rozšíření dálnice M25 u Londýna nebo návrhu a výstavby náhrady Terminálu 2 na mezinárodním letišti London Heathrow. Díky využití metody BIM dokázala společnost v rámci projektu Terminal 2B, dosud největšího stavebního projektu na letišti Heathrow, koordinovat více než 30 aktivních účastníků pracujících na 13 vzájemně provázaných sub-projektech. Metoda umožnila dokončit práci zahrnující ve špičce 1 600 pracovníkům a stavbu největší podzemní zdi v Evropě v kratší době, než bylo plánováno.

„Přechod na BIM je nejen o implementaci nové technologie – abyste plně realizovali její výhody, musíte zároveň změnit procesy. Balfour Beatty potvrzuje novou smlouvou své odhodlání tuto změnu uskutečnit. V Autodesku jsme vděčni za to, že můžeme s touto společností spolupracovat a zpřístupnit využívání metody BIM jejich klientům po celém světě,“ řekl Roland Zelles, viceprezident pro celosvětový prodej divize Architecture Engineering and Construction.ve společnosti Autodesk.

Na základě této dohody budou mít tisíce uživatelů společnosti Balfour Beatty po celém světě přístup k celé řadě řešení Autodesk BIM včetně produktů Autodesk Revit, AutoCAD Civil 3D, Autodesk Navisworks, AutoCAD, a Autodesk 3ds Max Design. Oddělení Autodesk Consulting zajistí komplexní školení, podporu a strategické poradenství, jež pomůže společnosti Balfour Beatty maximalizovat využití BIM.

O řešeních BIM společnosti Autodesk

Informační model budovy (Building Information Modeling – BIM) představuje inteligentní proces založený na modelu, jež poskytuje pohled s cílem rychlejšího a efektivnějšího vytváření a řízení stavebních a infrastrukturních projektů s menším dopadem na životní prostředí. Řešení Autodesk BIM určená pro životní cyklus výstavby a infrastruktury jsou založena na inteligentních modelech vytvořených pomocí softwarových produktů Autodesk Revit a AutoCAD Civil 3D. Výhody metody BIM rozšiřuje soubor účinných komplementárních řešení pro souběžnou vizualizaci a simulaci projektů, tvorbu dokumentace a profesionální kreslení, správu dat a spolupráci. Sady aplikací Autodesk Building Design Suite a Autodesk Infrastructure Design Suite nabízejí komplexní soubor nástrojů na podporu pracovních postupů BIM v jediném, finančně výhodném balíčku.

O společnosti Balfour Beatty

Balfour Beatty (www.balfourbeatty.com) je skupina špičkového světového poskytovatele služeb v odvětví infrastruktury, která se zabývá poskytováním profesionálních služeb, stavebních prací, služeb podpory a také investicemi do infrastruktury. Spolupracuje se zákazníky ve Velké Británii, kontinentální Evropě, USA, jihovýchodní Asii, Austrálii a na Blízkém východě, kteří oceňují nejvyšší úroveň kvality, bezpečnosti a technické odbornosti firmy. Mezi klíčové trhy patří doprava (silnice, železnice a letiště), sociální infrastruktura (školství, specializované zdravotnictví a různé typy ubytování), utility (voda, plyn, přenos a výroba elektřiny) a komerční stavby (kancelářské budovy, rekreační zařízení a nákupní centra). Skupina poskytuje služby vývoje, výstavby a péče o tento infrastrukturní majetek včetně projektování, financování a správy, inženýrských služeb a výstavby a služeb správy budov. Balfour Beatty zaměstnává 50 000 lidí po celém světě.

O společnosti Autodesk

Autodesk, Inc. je světový lídr v oblasti 3D návrhového, technického a animačního softwaru pro výrobu, stavebnictví, média a zábavu. Software od Autodesku pro návrh, vizualizaci a simulaci svých nápadů využívají zákazníci z odvětví strojírenství a výroby, architektury, stavebnictví, médií a zábavy – včetně 15 posledních vítězů filmových Oscarů (Academy Award) za nejlepší vizuální efekty. Od uvedení aplikace AutoCAD v roce 1982 nabízí Autodesk nejširší portfolio moderních softwarových aplikací pro globální trh. Další informace o společnosti Autodesk najdete na webu www.autodesk.cz.