Dva významné české kulturní portály se spojují – Informuji.cz přebírá Nepropasni.cz

Během svého tříletého působení si kulturní portál Informuji.cz vybudoval stálou čtenářskou základnu a pevné místo mezi českými online kulturními rozcestníky. Další významný krok v rozvoji portálu přichází nyní: Informuji.cz se spojuje s dosud konkurenčním serverem Nepropasni.cz. Portál Nepropásni.cz byl zaměřen výhradně na kulturní akce, Informuji.cz kromě akcí reflektuje i kulturní dění obecně. Propojení obou portálů tak bude v praxi pro čtenáře znamenat především ucelenější kulturní přehled. (TZ)

Kulturní portál Informuji.cz má v současnosti přes 80 000 návštěvníků měsíčně a disponuje svou sítí dobrovolných redaktorů, kteří pravidelně reflektují kulturní dění a zajímavé akce ve svém regionu. Vedle kulturních tipů tak čtenář na webu nalezne zajímavé autorské články, recenze filmů či divadelních představení, rozhovory z oblasti filmu, divadla, módy a designu. „Od počátku se držíme konceptu otevřeného kulturního prostoru, kam mohou přispět všichni – pořadatelé akcí, studenti, umělci i recenzenti, začínající redaktoři nebo prostě jen kulturní nadšenci jako jsme ostatně i my“, vysvětluje šéfredaktor a zakladatel portálu Informuji.cz Miroslav Pancíř.

Spojení se zavedeným online rozcestníkem Nepropasni.cz tak znamená další krok v rozvoji portálu. Rozšíří se nejen čtenářská základna, ale také nabídka služeb, kterou bude Informuji.cz čtenářům poskytovat. Nabídka na spojení přišla ze strany společnosti Miton, vlastníka Nepropasni.cz. „Máme velkou radost, že po tříletém působení, kdy jsme Informuji.cz budovali v podstatě od nuly, nás oslovila společnost Miton s nabídkou převzetí“, uvádí Pancíř. „V současné době pracujeme na propojení obou portálů a vytvoření nové koncepce. Rozšíří se databáze kulturních objektů a výpis akcí. Dále připravujeme úpravu struktury stránek, novou grafiku a další změny. Od tohoto spojení si přirozeně slibujeme i upevnění a zesílení pozice na trhu.“