Telefónica získala nejvýznamnější certifikaci v oblasti cloudu, VMware vCloud Powered Services

Společnost Telefónica získala jako první firma v zemích východní Evropy certifikaci VMware vCloud Powered Services. “Zařadili jsme se tak mezi poskytovatele, které VMware doporučuje jako prověřené, spolehlivé a bezpečné dodavatele ICT formou služby. Velmi si toho ceníme a věříme, že nám pomůže přesvědčit další klienty, aby starosti o IT infrastrukturu přenechali na nás, a mohli se soustředit na svou hlavní činnost,” upřesňuje Vít Šubert, ředitel společnosti Telefónica Czech Republic pro oblast ICT. (TZ)

VMware je doslova synonymem pro cloudové služby, protože přináší nástroje, které vytváří virtuální servery pro nejrůznější účely. Právě ty pak nabízí O2 klientům v rámci svých cloudových řešení. Zákazníci si mohou prostřednictvím webového portálu jednoduše sami konfigurovat své servery. Například instalace nového softwaru na virtuální server je otázka několika kliknutí myší, stejně jako přerozdělení výkonu mezi různými službami a celá řada dalších úkonů.

“Během několika minut může mít kdokoliv k dispozici všechny systémy potřebné pro dobré fungování kompletního firemního IT prostředí od účetních systémů, přes poštovní servery, internetový obchod až po specializované nástroje třeba pro řízení výroby,” říká Vít Šubert. “Nemusí přitom vůbec řešit kam umístit potřebný hardware, jak ho chladit, zajišťovat napájení zálohování a další záležitosti. To vše zařizujeme my a jistíme prostřednictvím smlouvy SLA.”

Obrovskou předností cloudových služeb od O2 je skutečnost, že zatímco vybudování vlastního datového centra je finančně a organizačně velmi náročný projekt, za cloudové služby se platí pouze fixní měsíční poplatek.

“Cloud computing je jednoznačně hybnou silou dnešního světa informačních technologií. Firmám i jejím zaměstnancům přináší jednoznačné a měřitelné benefity v podobě efektivnější správy, vyšší flexibility a masivní úspory nákladů. Zájem o tento model ostatně potvrzují naše výzkumy – vyplývá z nich, že třetina firem v České republice reálně zvažuje model cloud computingu využít. Zákazníci tak svůj pohled na využívání IT služeb opravdu postupně mění a potřebují partnery, na které se mohou spolehnout. Získaná certifikace potvrzuje, že Telefónica Czech Republic k nim patří,” říká Michal Stachník, regionální ředitel VMware pro Českou a Slovenskou republiku.

Telefónica Czech Republic spolupracuje s firmou VMware dlouhodobě a účastní se také beta-testování nových verzí softwaru i zcela nových aplikací. Díky tomu jsou specialisté firmy připraveni na spuštění novinek a mohou je svým zákazníkům zpřístupnit prakticky ihned po jejich komerčním představení.

Hlavní přednosti služeb O2 Cloud

  • spolehlivost (hardware je umístěn v nejmodernějších datových centrech jako je Nagano a další s úrovní bezpečnosti TIER 3+)
  • jednoduchá správa (nastavení a ovládání probíhá prostřednictvím webového portálu O2 Cloud)
  • rychlost (služby je možné aktivovat prakticky ihned)
  • vysoká kapacita (v případě potřeby je možné okamžitě navýšit výpočetní či datovou kapacitu)
  • podpora (nonstop odborná podpora pro všechny zákazníky)
  • cena (cloudové služby O2 zpřístupňují IT infrastrukturu firmám, které na ně zatím neměly finanční prostředky, a zlevňuje ji pro firmy, které zatím provozovovaly vlastní řešení)

Služby O2 Cloud získaly také prestižní ocenění IT produkt roku 2012 odborného časopisu Computerworld v kategorii on-line nebo související služba.

Více informací o certifikaci VMware vCloud Powered Services najdete na www.vmware.com/cloud-computing/public-cloud/vcloud-powered-services/overview.html .

O společnosti Telefónica Czech Republic

Telefónica Czech Republic je předním integrovaným telekomunikačním operátorem na českém trhu. V současnosti provozuje téměř sedm miliónů mobilních a pevných linek, což z ní činí jednoho z vedoucích poskytovatelů plně konvergentních služeb na světě. Nabízí nejucelenější nabídku hlasových a datových služeb v České republice. Mimořádnou pozornost věnuje využití růstového potenciálu především v datové a internetové oblasti. Společnost provozuje nejrozsáhlejší pevnou a mobilní síť včetně sítí 3. generace – datovou síť CDMA a síť UMTS, která umožňuje přenos dat, hlasu, obrazu a videa. Telefónica Czech Republic je také předním poskytovatelem ICT služeb v zemi.

O společnosti Telefónica

Společnost Telefónica je z hlediska tržní kapitalizace jednou z největších telekomunikačních firem na světě. Své obchodní aktivity zaměřuje především na služby pevné a mobilní telefonie, přičemž za klíčový nástroj k rozvoji obojího považuje širokopásmové připojení. Společnost ve významném rozsahu působí celkem v 25 zemích světa a počet jejích zákazníků dosahuje téměř 300 milionů. Její zastoupení se soustřeďuje na Španělsko, Evropu a země Latinské Ameriky, kde realizuje svou růstovou strategii. Telefónica je 100% soukromá společnost, akcie společnosti jsou kotované na burze v Madridu a dalších burzách a dělí se o ně více než 1,5 miliónu přímých akcionářů.