Aplikace Dlužníček řeší společné výdaje každé party. Nyní i pro uživatele iPhonů.

Dlužníček přináší jednoduché řešení, jak se vypořádat se společnými výdaji v rámci skupiny přátel. Jedná se o první českou aplikaci tohoto druhu. K dispozici je pro telefony iPhone i Android. Je nepostradatelným pomocníkem pro všechny kamarády, kteří spolu vyrážejí na výlet, bydlí ve společné domácnosti, či jinak sdílejí platby a účty. Aplikaci pro Android si stáhlo 33 000 uživatelů v mnoha zemích a nešetří chválou. Dlužníček sbírá 4,7 hvězdiček z pěti. (TZ)

  1. Kdykoli, kdekoli a s kýmkoli

Díky Dlužníčkovi mají uživatelé neustálý přehled o tom, kdo co zaplatil, kolik lidí se na platbě podílelo, a jak je možné dlužnou částku vyrovnat. Důvody proč vlastnit a používat tuto aplikaci shrnuje vývojář a spolumajitel Bioport Software Labs, Vladislav Musial:“Každý, kdo někdy vyrazil s partou na výlet, brzy zjistil, že se vyskytla spousta společných výdajů, které je třeba zaznamenat a později vyřešit. Začne to plnou nádrží na první benzínce, následuje  placení za parkovné, nákup surovin na společné vaření a na závěr se zaplatí kreditkou v hospodě. Na konci povedeného výletu zjistíte, že celý seznam účtenek narostl do obřích rozměrů a šance to rozumně rozpočítat, aniž by došlo k dohadům, je skoro nulová”. Přesně s tímto záměrem byl Dlužníček navržen, avšak hodit se může i partě spolubydlících, kolegům v práci, rodinám a nebo párům, kteří chtějí mít mezi sebou srovnané účty. Dlužníček dokonce poradí, kdo je na řadě s dalším placením. To usnadní závěrečné vyrovnání v rámci skupiny.

  1. Ten zatáh to a ten zas tohle, a všichni dohromady nedlužíme nic

Velkou výhodou aplikace je, že díky cloud synchronizaci komunikuje s telefony všech členů skupiny, kteří si Dlužníčka také stáhli. To jim následně dává možnost v rámci své skupiny aktivně zadávat jednotlivé položky. Dlužníček samozřejmě funguje i v offline režimu, kdy jeden uživatel zadává všechny potřebné informace a tyto informace sdílí s ostatními členy přes e-mail. Počet skupin a jejích členů není omezený a lze mezi nimi snadno přeskakovat. Aby závěrečné vyrovnání bylo co nejjednoduší, poskytuje Dlužníček rady o tom, kdo má platit příště. Sníží se tím poměrné částky a vyrovnání proběhne hladce.

Dlužníček má také řadu drobných vychytávek. Zajímavá je například funkce “nerovnoměrné dělení plateb”. Díky této funkci je možné nastavit, že jeden člen je vlastně více lidí, což se promítne do rozpočítání plateb. Dlužníček funguje v libovolných měnách. To uživatelé ocení, když třeba vyrazí s partou do zahraničí.

Za vývojem původní “androidí” aplikace stojí telentovaný vývojař David “Destil” Vávra, který celý projekt zpracoval v rámci své diplomové práce, a následně s ní vyhrál vývojářskou soutěž na aDevCampu. Dlužníček byl také oceňen Divokou kartou Vodafone na soutěži AppParade. Tam aplikace zaujala vývojáře Vladislava Skoumala ze společnosti BIOPORT Software Labs. Tato firma pak Dlužníčka upravila pro iPhone.

Více informací a video o aplikaci získáte na: www.settleup.info

  1. Odkaz na video:

http://youtu.be/k0n3yB9-tqY

  1. Odkaz stažení aplikace:

Appstore: http://itunes.apple.com/us/app/settle-up/id464659325

Google Play: https://play.google.com/store/apps/details?id=cz.destil.settleup