BenQ představuje VA LED monitory řady GW Prémiový vizuální zážitek pro každodenní práci a zábavu

Praha, 16. 5. 2012 – Společnost BenQ, globální dodavatel inovací v oblasti digitálního životního stylu, oznámila rozšíření řady GW určené pro domácnost i pracoviště. Nové modely jsou nejnovějšími počiny BenQ na poli VA LED monitorů. (TZ)

Dlouhodobá integrace do odvětví monitorů přinesla BenQ Group silného partnera, společnost AUO. Jedná se o předního světového výrobce TFT-LCD panelů a dodavatele integrovaných řešení v oblasti 3D panelů, dotykových displejů a elektronického papíru. S plnou podporou AUO může BenQ neustále vylepšovat své produktové řady VA LED monitorů – od série EW pro domácí zábavu s plnou multimediální konektivitou, až po řadu GW, která pomyslně završuje nabídku monitorů na bázi VA LED.

Série GW používá sofistikovanou vizuální technologii VA LED, díky níž zobrazuje vskutku každičký barevný odstín od nejsvětlejší bílé až po nejhlubší černou, a to se všemi detaily i v těch nejkomplexnějších scénách. Mezi klíčové vlastnosti a funkce monitorů série GW patří:

  • Vysoký nativní kontrast 5000:1: Nativní kontrastní poměr představuje jeden z nejdůležitějších aspektů hodnocení kvality počítačového monitoru. U řady GW je tento ukazatel pětkrát vyšší než u běžných panelů, což zaručuje vynikající barevnou hloubku a čistotu obraz i u velmi tmavých scén.
  • Osmibitové podání barev: Osmibitový VA panel vyrenderuje celkem 16,7 milionů barevných odstínů s 24bitovými barvami. Přináší tak jemnější a stabilnější přechody z jedné barvy do druhé. Přestože s využitím technologie kontroly snímkové frekvence (RFC) nebo ditheringu je 6bitový panel také schopen dosáhnout podobné škály barevných odstínů, reálný počet barev, které dokáže renderovat, je v porovnání
    s 8bitovým panelem pouze 2%.
  • Realistická černá a minimalizovaný únik světla: S přirozeně hlubšími odstíny černé a minimalizovaným únikem světla zobrazují VA panely bezchybně rozvrstvené
    a precizně kontrastní detaily dokonce i v těch nejtmavších obrazových scénách.
  • Širokoúhlé sledování: VA panely přicházejí s ultra-širokými pozorovacími úhly 178˚/178˚, takže mohou být zobrazovány ostřejší detaily, vyšší kontrast a opravdu autentické barvy ze všech stran.
  • LED podsvícení: využití LED podsvícení umožňuje nižší spotřebu energie v porovnání s konvenčními CCFL monitory. Řada GW může být energeticky ještě efektivnější, pokud se používá v Eco režimu.

Nová řada zahrnuje modely, které se od sebe liší dostupnými konektory: GW/M (D-Sub, DVI-D, 3,5 mm vstup a výstup na sluchátka) a GW/HM (D-Sub, DVI-D, 3,5 mm vstup, výstup na sluchátka a HDMI). Modely jsou také vybaveny integrovanými reproduktory (21,5” W s 1 W x 2;  24”W/27”W s 2 W x 2). Ty poslouží pro zajištění audiovizuální zábavy bez nutnosti zapojování externích zařízení. Každý z těchto modelů disponuje certifikací Microsoft Windows 7, která zaručuje plnou kompatibilitu s barevnými schématy tohoto operačního systému. Jednoduše zapojíte monitor řady GW do počítače vybaveného operačním systémem Windows 7 a systém monitor ihned rozpozná, a to bez jakéhokoliv dalšího nastavování.

„Odhaduje se, že VA panely budou mít na trhu v roce 2012 42% podíl, čímž předstihnou TN-Wide View Film, IPS/FFS a tradiční TN panely, a zároveň zaznamenají 42,5% nárůst dodávek do roku 2015. O výše uvedených číslech nás přesvědčuje rostoucí poptávka po VA displejích na celém světě, kterou bychom chtěli uspokojit,” říká Peter Chen, výkonný viceprezident a hlavní manažer produktového centra BenQ Technology. „Rozšířením nabídky VA monitorů pro rok 2012 o nové modely z řady GW nabízíme našim zákazníkům možnost volby pro využití pro byznys i osobní zábavu. Nové produkty přicházejí na trh ve variantách s úhlopříčkami displejů od 21,5” až do 27”. Přirozeně chceme, aby se na nás naši zákazníci mohli znovu a znovu spoléhat, že jim přineseme více vizuální zábavy.”

Dostupnost na českém trhu:

GW2250HM v červnu 2012 za cenu 2916 Kč bez DPH.

GW2450HM v červnu 2012 za cenu 3666 Kč bez DPH.

GW2750HM v červnu 2012 za cenu 4999 Kč bez DPH.

GW2250M v červenci 2012 za cenu 2749 Kč bez DPH.

Pro více informací prosím navštivte internetové stránky www.BenQ.cz

nebo www.facebook.com/BenQCeskaRepublika

O společnosti BenQ Europe

BenQ Europe, regionální zastoupení společnosti BenQ Corporation s centrálou v Nizozemí, působí na hlavních evropských trzích včetně Rakouska, zemí Beneluxu, střední a východní Evropy, Francie, Německa, Itálie, severských zemí, Ruska, Španělska, Švýcarska a Velké Británie. V duchu hesla této značky „Bringing Enjoyment and Quality to Life“ nabízí BenQ Europe širokou škálu produktů s integrovanými technologiemi:

digitální projektory, LCD monitory, LCD TV a digitální fotoaparáty. Díky spojení nadšení a profesionality, dokonalosti a realizace, péče a příspěvků je BenQ jedničkou na světovém trhu DLP® projektorů a patří mezi 3 firmy s největším podílem na trhu projektorů ve více než 22 zemích Evropy. Kromě toho je společnost BenQ Europe specialistou na LED monitory a patří mezi 5 firem s největším podílem na trhu monitorů v různých zemích, jako je například Rakousko, Rusko a Švédsko.

O společnosti BenQ Corporation

BenQ Corporation, přední dodavatel síťových lifestyle digitálních zařízení, je všestranná společnost, která vyniká zejména v oblasti designu produktů, zobrazovacích technologií a mobilních technologií. BenQ nabízí bezkonkurenční šíři a hloubku lifestyle produktů a integrovaných technologií napříč platformami v duchu hesla značky „Bringing Enjoyment and Quality to Life“, včetně digitálních projektorů, LCD monitorů, notebooků, netbooků, All-in-One PC, LCD displejů, digitálních fotoaparátů, paměťových zařízení, čteček e-knih, mobilních telefonů, paměťových médií a zařízení standardu HID, jako jsou například myši a klávesnice.

O skupině BenQ Group

BenQ Group je v současnosti složena z nezávisle fungujících společností, které sdílejí zdroje a využívají vzájemných synergických efektů. Mezi společnosti skupiny BenQ Group patří BenQ Corporation, AU Optronics Corporation (patří mezi 3 nejlepší světové výrobce velkorozměrových TFT-LCD panelů), Qisda Corporation, Darfon Electronics Corporation, BenQ Materials Corp., BenQ Guru Software Co., BenQ Hospital, BrightView Corp., Cando Corporation, Daxin Materials Corp., Darwin Precisions, Ltd, Dazzo Technology Corp., Forhouse Corp., SiPix Imaging, Lextar Electronics Corp., Raydium Semiconductor Corp., Trident Medical Corp. a Wellypower Corp.

O společnosti AUO

AUO je přední světový výrobce TFT-LCD panelů a dodavatele integrovaných řešení v oblasti 3D panelů, dotykových displejů a elektronického papíru. Zároveň jde o tvůrce inovativních řešení v oblasti OLED a solárních systémů a za zmínku stojí také minimálně 9 021 mezinárodních patentů. Společnost zaznamenala v roce 2011 obrat 379,7 miliard taiwanských dolarů (asi 12,5 miliardy amerických dolarů). Zaměstnává více než 43 tisíc lidí prostřednictvím svých globálních provozoven v rámci Taiwanu, kontinentální Číny, Japonska, Singapuru, Jižní Koreje, Spojených států a Evropy.