Czech ICT Alliance v rámci Czech Ekosystemu nabízí možnost založit zdarma s.r.o.

Praha, 11. 6. 2012 – V rámci výběrového řízení na regionální poradce (tzv. skauty) zvítězila Czech ICT Alliance v konsorciu s partnery v regionu Středních Čech s možností působit v celé republice. Aliance a její členové jsou tak zastoupeni v klíčových částech Czech Ekosystemu. (TZ)

V období od 1. května do 29. června 2012 mohou inovativní firmy mladší 5 let získat až 3 miliony korun na poradenství a koučink ze strany zkušených koučů. Podmínkou je méně něž 250 zaměstnanců a realizace projektu mimo Prahu.  Účast na poradenském projektu firmě napomůže získat investici z rozvojového fondu MPO.

Mladým nadějným firmám nabízí Czech ICT Alliance v rámci projektu Czech Ekosystému poradenství, pomoc a koučing. Kromě tohoto druhu podpory nabízí Aliance i její konkrétní formu, a sice financování nákladů na založení nového s.r.o., tj. firmy, na kterou bude zájemce chtít získat dotaci a vyčlenit ji jako potenciální investiční cíl.

Czech ICT Alliance se zabývá podporou mladých inovativních firem, a to jak formou podpory začínajících studentů v rámci Nápad 2 Start-up, tak již u mladých firem. Záštitu nad podporou inovativních aktivit udělil Czech ICT Allianci i premiér Petr Nečas. Kromě výše uvedeného v lednu realizovala Czech ICT Alliance kulatý stůl s Petrem Očkem, ředitelem sekce fondů EU, výzkumu a vývoje MPO, který prezentoval projekt Czech Ekosystem (investiční fond 800 mil. Kč na podporu inovativních českých firem – http://czechinvest.org/projekt-czechekosystem). Dále spolupracuje se významnými univerzitami po celé ČR a je účastníkem projektu Praktická akademie IT znalostí.

O Czech ICT Alliance:

Czech ICT Alliance je oficiální exportní aliance agentury CzechTrade, vládní České agentury na podporu obchodu. Formálně vznikla v září 2005. Jejími členy jsou přední exportéři ICT služeb a další významné české ICT firmy. Spolupracuje také s agenturou CzechInvest.