IDC a Kaspersky Lab: Virtuálních strojů bude do dvou let 18 milionů

Virtualizace se využívá na většině nových serverů a během dalších dvou let dosáhne počet virtualizovaných strojů 18 milionů. Jejich počet tak bude dvojnásobný oproti počtu fyzických zařízení. Vyplývá to z analýzy celosvětového trhu, kterou provedla IDC ve spolupráci s Kaspersky Lab. Studie předpovídá, že do roku 2013 budou dvě třetiny veškerých korporátních služeb a aplikací fungovat ve virtuálním prostředí. (TZ)

Tento rychlý vývoj je podle odborníků způsoben hlavně technologickým vývojem. 75 % společností, které dnes virtualizaci používají, v ní vidí velký přínos a pokládají ji za prioritu při rozvoji jejich IT infrastruktury. IDC nicméně upozorňuje, že navzdory rozšířené virtualizaci ochrana virtuálních prostředí pokulhává.

Analýza IDC potvrdila závěry, k nimž došlo společnost Kaspersky Lab během vlastního průzkumu českého trhu s virtualizací. Ačkoli 71 % v Česku oslovených společností už implementovalo nebo plánuje implementovat virtualizační řešení, pouhá čtvrtina IT  odborníků disponuje dostatečnými zkušenostmi na to, aby dokázali plně pochopit veškerá bezpečnostní rizika v dané oblasti a zvolit správný přístup k ochraně virtuálních prostředí. Více než třetina oslovených českých specialistů se mylně domnívá, že bezpečnostní rizika jsou ve virtuálních prostředích podstatně nižší než v prostředí fyzických.

Víc informací o bezpečnosti virtualizace včetně nezávislých analýz najdete na speciálním portálu Kaspersky Lab Beready.

O společnosti Kasperky Lab

Kaspersky Lab je největším poskytovatelem antivirových řešení v Evropě. Společnost nabízí jedny z nejúčinnějších bezpečnostních prostředků proti IT hrozbám, které jejím zákazníkům zajišťují ochranu před počítačovými viry, spyware, crimeware, hackery, phishingem a spamem. Společnost se řadí mezi čtyři celosvětově nejvýznamnější poskytovatele bezpečnostních řešení pro koncové uživatele. Produkty společnosti Kaspersky Lab se díky vysoce účinné detekci hrozeb a téměř bezkonkurenčně rychlým odezvám na akutní ohrožení řadí mezi špičku na trhu s bezpečnostním software pro domácí uživatele, malé a střední podniky i velké společnosti a mobilní výpočetní technologie. Technologie Kaspersky® jsou součástí řady produktů a služeb dodávaných předními poskytovateli IT zabezpečovacích řešení po celém světě. Více informací o společnosti Kaspersky Lab najdete na www.kaspersky.com. Nejnovější informace o antivirových, antispywarových, antispamových a dalších bezpečnostních řešeních, problémech a trendech naleznete na www.securelist.com.