Nový bezplatný nástroj pro kontrolu zabezpečení od Kaspersky Lab

Společnost Kaspersky Lab představila Kaspersky Security Scan – nový nástroj ke kontrole zabezpečení osobních počítačů. Jde o ideální nástroj pro uživatele, kteří nepoužívají žádný antivirový program, anebo pro ty, kteří si nejsou jisti úrovní zabezpečení a chtěli by ji nezávisle ověřit. Prostřednictvím Kaspersky Security Scan se s technologií zabezpečení společnosti Kaspersky Lab budou moci seznámit noví uživatelé. (TZ)

Kaspersky Security Scan se snadno instaluje a stejně snadné je i jeho odinstalování. Funguje souběžně s jinými antivirovými řešeními, a pokud zjistí nějaký problém, doporučí uživateli komplexní řešení, jako je Kaspersky Anti-Virus, Kaspersky Internet Security nebo Kaspersky PURE.

Celosvětový spotřebitelský průzkum realizovaný agenturou Harris Interactive v březnu 2012 ukázal, že přinejmenším 15 % majitelů počítačů s operačním systémem Windows nepoužívá žádný antivirový program. Zároveň se však 60 % uživatelů obává o bezpečnost svých nejdůležitějších finančních dat a plných 80 % se alespoň jednou v životě setkalo s bezpečnostní hrozbou

Po jednoduché a rychlé instalaci Kaspersky Security Scan není třeba restartovat počítač. Okamžitě po instalaci program otestuje celý systém, upozorní na přítomnost škodlivých programů a zkontroluje nastavení Windows a případná slabá místa v oblíbených programech. Ve výchozím nastavení kontroluje systém třikrát týdně, z toho dvakrát v režimu na pozadí. Toto nastavení si nicméně uživatel může upravit dle vlastních potřeb. Stejně tak si může zvolit rychlou nebo důkladnou kontrolu.

Po kontrole dostane uživatel komplexní zprávu, v níž jsou zobrazeny všechny zjištěné bezpečnostní hrozby v několika kategoriích. Uživateli jsou doporučena nejlepší řešení daných problémů od Kaspersky Lab, s jejichž pomocí je možné počítač vyléčit a zajistit permanentní ochranu. Kaspersky Security Scan dokáže zjistit většinu současných škodlivých programů, nicméně není určen ke komplexní ochraně systému a není schopen detekovat nejsložitější viry, jako jsou rootkity nebo bootkity.

Podle nedávného spotřebitelského průzkumu dává 60 % uživatelů na světě přednost bezplatným bezpečnostním programům. Takové programy ale nemusí poskytovat tu nejvyšší úroveň zabezpečení. Například nedávný nezávislý test bezplatného antivirového softwaru, který provedla testovací laboratoř AV-Test.org, ukázal, že nejoblíbenější bezplatný antivirový software zcela opomíjí významný počet škodlivých programů. Právě pro uživatele takových bezplatných produktů se může Kaspersky Security Scan stát hodnotným řešením. Zároveň jim poskytne představu o detekčních schopnostech jednoho z předních světových dodavatelů bezpečnostního softwaru.

Kaspersky Security Scan je možné bezplatně stáhnout na oficiálních stránkách společnosti Kaspersky Lab zde.

O společnosti Kasperky Lab

Kaspersky Lab je největším soukromě vlastněným poskytovatelem koncových bezpečnostních řešení na světě. Společnost se řadí mezi čtyři největší prodejce bezpečnostních řešení pro koncové uživatele.* Již 15 let patří Kaspersky Lab mezi přední inovátory v oblasti informačních technologií a poskytuje efektivní digitální bezpečnostní řešení zíkazníkům, malým a středním firmám i velkým podnikům. Aktuálně společnost působí v bezmála 200 zemích a oblastech a poskytuje ochranu více než 300 milionům uživatelů. Více informací o společnosti Kaspersky Lab najdete na www.kaspersky.com.

*Společnost zařadil na čtvrté místo žebříček „IDC Worldwide Endpoint Security Revenue by Vendor, 2010“. Žebříček vyšel ve zprávě „IDC Worldwide IT Security Products 2011-2015 Forecast and 2010 Vendor Shares – December 2011“ a řadil poskytovatele software podle zisku z prodeje koncových bezpečnostních řešení v roce 2010.