Nový firmware pro datová úložiště NETGEAR ReadyNAS přináší průlom v technologiích pro synchronizaci souborů a zálohu počítačů s operačním systémem Mac

Praha, 11. září 2012 – NETGEAR®, Inc. (NASDAQGM: NTGR), celosvětový dodavatel technologicky pokročilých značkových síťových řešení pro domácí uživatele, firemní sítě a poskytovatele služeb, dnes představil systém RAIDiator 5.3.6 – revoluční aktualizaci firmwaru pro datová úložiště NETGEAR ReadyNAS Duo v2 a NETGEAR ReadyNAS NV+ v2. Nainstalování nejnovější verze firmwaru umožní uživatelům přístup, správu a zálohování dat zcela novými způsoby, které dosud v oblasti síťových datových úložišť (NAS) nebylo možné využívat. (TZ)

NETGEAR RAIDiator 5.3.6 představuje velký posun vpřed, protože zákazníkům umožňuje skoncovat s ukládáním dat do „cizího“ cloudu. Uživatelé Apple Time Machine mohou jeho prostřednictvím zálohovat data odkudkoli, kde je k dispozici připojení k internetu.

Revoluční novinkou nové verze firmwaru se stalo zejména začlenění bezplatného nástroje NETGEAR ReadyDROP, který zajišťuje bezpečné ukládání dat do vlastního privátního cloudu, a to včetně snadného použití technikou drag-and-drop, kterou využívá například služba Dropbox. Na rozdíl od jiných služeb pro online zálohování dat ovšem nejsou uživatelé nástroje NETGEAR ReadyDROP limitováni celkovou úložnou kapacitou, omezením počtu přihlášených uživatelů, cenou, možnostmi přístupu ani obavami o bezpečnost, které jinak obvykle provázejí předplacená řešení pro zálohování a synchronizaci dat v cloudu.

Všechny soubory, bezpečně uložené v datových úložištích ReadyNAS Duo v2 či ReadyNAS NV+ v2, jsou automaticky synchronizovány do všech zařízení s povoleným přístupem – nejen PC, ale rovněž počítačů Mac či tabletů a smartphonů s operačními systémy Apple iOS a Android. Uživatelé mohou všechny soubory upravovat, ukládat a přistupovat k datům ze kteréhokoli podporovaného zařízení; přitom si mohou být jisti, že jejich data zůstávají na zabezpečeném místě, nikoli v prostředí neznámého cloudu.

RAIDiator 5.3.6 rovněž podporuje zálohování pro Apple Time Machine, což umožňuje ukládat dílčí zálohy přímo do zařízení ReadyNAS prostřednictvím internetu z libovolného vzdáleného umístění. Až do uvedení tohoto přímého ukládání mohli přitom uživatelé provádět pouze místní zálohy a za poplatek využívat ukládání do cloudu. Uživatelé Apple Time Machine tedy nyní mohou mít svá data k dispozici kdykoli a kdekoli dosahu internetového připojení a nemusejí je již ukládat do „cizího“ cloudu.

Mezi další významné funkce nové verze firmwaru NETGEAR RAIDiator 5.3.6 patří podpora ReadyDLNA pro vzdálené streamování multimédií z datového úložiště ReadyNAS do mobilních zařízení, a NETGEAR ReadyNAS Replicate – nástroj pro spolehlivou obnovu dat po případné havárii; pracuje na principu zrcadlení dat uložených v zařízení ReadyNAS do několika dalších umístění, z nichž každé může být bezpečně spravováno v cloudovém prostředí. Všechny jmenované funkce a vylepšení budou uživatelům k dispozici po jednoduché aktualizaci firmwaru, při zakoupení nových modelů datových úložišť ReadyNAS Duo v2 nebo NV+ v2 již budou součástí systému.

Zásadní vylepšení nové verze NETGEAR RAIDiator 5.3.6:

  • NETGEAR ReadyDROP – snadná synchronizace souborů napříč různými zařízeními a systémy bez omezení počtu uživatelů, plnohodnotný privátní cloud bez měsíčních poplatků a omezení kapacity.
  • Nejlepší Time Machine řešení na trhu – vzdálené zálohování počítačů Mac odkudkoli, kdykoli a zcela zdarma.
  • NETGEAR ReadyDLNA pro vzdálené streamování multimédií do zařízení s operačními systémy Android a iOS.
  • ReadyNAS Replicate – software pro snadnou a bezpečnou replikaci dat mezi dvěma a více datovými úložišti ReadyNAS je nyní k dispozici zcela zdarma; umožňuje rovněž rychlé off-site obnovení dat v případě havárie.
  • ReadyNAS Remote – funkce pro spolehlivý a bezpečný vzdálený přístup k datovému úložišti – je nyní integrována přímo v operačním systému.
  • NETGEAR Genie Marketplace / integrace AppStore – přehled dostupných přídavných aplikací (add-onů), jejich správa a instalace jedním klepnutím myší přímo z administračního rozhraní datových úložišť ReadyNAS.

„Aktualizace firmwaru NETGEAR RAIDiator 5.3.6 nabízí skvělou možnost, jak přidat nové klíčové funkce do již zakoupeného datového úložiště ReadyNAS. Velmi oceňuji jistotu, že díky řešení ReadyDROP budou mé soubory všude tam, kde je právě potřebuji – a nemusím za to platit žádné dodatečné poplatky,“ řekl Alper Turget, CEO společnosti Anvato. „Je až neuvěřitelné, o kolik víc toho se svým systémem ReadyNAS mohu nyní zvládnout.“

„Naším krédem je vývoj inovativních a snadno použitelných technologií za dostupnou cenu, které řeší malé i obrovské problémy související s ukládáním dat v SMB sektoru,“ řekl Aleš Mudruňka, regionální ředitel společnosti NETGEAR pro Českou Republiku, Slovensko a Maďarsko. „NETGEAR RAIDiator 5.3.6 ukazuje naše odhodlání neustále pomáhat uživatelům v domácnostech a kancelářích získat maximální hodnotu z jejich jednorázových investic do řešení NETGEAR ReadyNAS. Opět jsme potvrdili, proč je NETGEAR jedničkou v oblasti desktopových datových úložišť.“

Cena a dostupnost
Nejnovější verzi firmwaru NETGEAR RAIDiator 5.3.6 pro datová úložiště ReadyNAS Duo v2 a ReadyNAS NV+ v2, včetně všech nových funkcí, lze od dnešního dne bezplatně stahovat z webových stránek www.readynas.com. NETGEAR RAIDiator 5.3.6 bude zároveň součástí všech nově zakoupených datových úložišť NETGEAR ReadyNAS Duo v2 a ReadyNAS NV+ v2.

Více informací
Podrobnosti o nové verzi systému NETGEAR RAIDiator 5.3.6 pro datová úložiště ReadyNAS Duo a ReadyNAS NV+ jsou k dispozici na webových stránkách www.netgear.com/personalcloud.

O společnosti NETGEAR

Společnost NETGEAR (NASDAQGM: NTGR) navrhuje inovativní, značková technologická řešení, která svým vysokým výkonem, spolehlivostí a snadnou použitelností odpovídají na specifické síťové, úložné a bezpečnostní potřeby domácích uživatelů, malých či středně velkých firem či poskytovatelů služeb. Domácnostem nabízí ucelené portfolio síťových produktů, které umožňují uživatelům propojit jejich multimediální zařízení a internet – sdílet připojení k internetu, periferní zařízení, soubory, digitální multimediální obsah a aplikace mezi více počítači a dalšími elektronickými přístroji s přístupem k internetu. Podnikové sféře poskytuje NETGEAR síťové prvky, datová úložiště a bezpečnostní řešení bez dodatečných vysokých nákladů a složitosti, které jsou typické pro rozsáhlé IT infrastruktury. NETGEAR zároveň podporuje svými špičkovými produkty poskytovatele služeb a nabízí jim ucelená řešení pro jejich zákazníky. Produkty NETGEAR jsou postaveny na osvědčených technologiích z oblasti bezdrátového připojení, ethernetových a powerline sítí, přičemž je u nich kladen důraz na spolehlivost, snadné použití, pokročilé funkce, stylový design a technologické inovace. Na všechny produkty ProSafe poskytuje NETGEAR doživotní záruku. Řešení NETGEAR se prodávají na více než 32 000 obchodních místech po celém světě a prostřednictvím více než 42 000 prodejců s přidanou hodnotou. Společnost sídlí v San Jose v Kalifornii a má pobočky v 25 zemích. NETGEAR je partner programu ENERGY STAR. Další informace jsou k dispozici na webových stránkách www.netgear.cz, případně www.netgear.com. Sledujte společnost NETGEAR na twitter.com/NETGEAR a www.facebook.com/NETGEAR.