Canon představil druhou generaci imageRUNNER ADVANCE pro chytřejší způsob práce

PRAHA, 24. září 2012 – Canon Europe, světový lídr v oblasti digitálního zpracování obrazu, představil novou generaci úspěšné platformy imageRUNNER ADVANCE a odhalil šest nových řad multifunkčních zařízení formátu A3, která pomáhají zákazníkům řešit obchodní výzvy chytřejšími způsoby práce. (TZ)

Nové stroje navazují na úspěch svých předchůdců, kterých se od uvedení na trh v roce 2009 v regionu EMEA prodalo přibližně 250 0001 kusů. Nová generace imageRUNNER ADVANCE poskytuje zákazníkům výjimečné funkce pro lepší řízení přístupu, personalizaci, efektivnější servis a také okamžité propojení s mobilními přístroji a cloudovými službami prostřednictvím výkonných standardních a volitelných aplikací2.

Klíčové funkce, které dříve nebyly standardní součástí dodávky, jako například textově prohledávatelné formáty skenovaných souborů nebo bezpečné vymazání pevného disku, jsou nyní k dispozici v základní výbavě, takže stroje poskytují bezkonkurenční výkon za rozumnou cenu. Navíc Canon představil i jednoduché řešení pro přihlášení bez nutnosti serveru, Universal Login Manager, které je dostupné u všech nových zařízeních imageRUNNER ADVANCE a nabízí personalizaci, sledování využití a přístup k funkcím na úrovni jednotlivých uživatelů..

„Organizace jsou pod stále větším tlakem, musí být flexibilnější a produktivnější a zároveň musí snižovat provozní náklady,“ říká Daniel Míka, Office Product Business Development Manager ve společnosti Canon CZ. „Nová generace imageRUNNER ADVANCE tyto výzvy řeší a umožňuje chytřejší způsoby práce prostřednictvím vylepšené personalizace, kontroly použití a propojením s mobilními přístroji a cloudovými službami.“

„Nová generace strojů posiluje schopnost společnosti Canon poskytovat komplexní zobrazovací řešení organizacím všech velikostí. Malé podniky získají více možností díky funkcím, které byly dříve běžné jen pro velké společnosti, jako jsou bezpečnostní funkce, efektivní kontrola tiskových nákladů a výkonné nástroje pro publikování dokumentů. Podnikoví zákazníci a velké organizace mohou zase využít škálovatelné řešení s pokročilým zabezpečením, integrací a centrální správou všech tiskových strojů,“ dodává Daniel Míka.

Dynamická kontrola a efektivita
Všechna zařízení z nové generace imageRUNNER ADVANCE poskytují celou řadu konfigurovatelných řešení, která mohou být přizpůsobena specifickým potřebám zákazníků.

Nové přihlášení prostřednictvím Universal Login Manager nabízí pohodlné ověření uživatele prostřednictvím bezkontaktní karty nebo pomocí dotykového přihlášení. Organizace mohou řídit bezpečnost, náklady a využití strojů na úrovni jednotlivých uživatelů. Zároveň lze zvýšit produktivitu prostřednictvím personalizace zařízení a automatizace často prováděných úkolů. Větší organizace a náročnější prostředí mohou získat přístup k firemnímu řízení, správě a službám prevence ztráty dat prostřednictvím řešení uniFLOW společnosti Canon.

Cloudová konektivita a propojení s mobilními přístroji
Nové řady imageRUNNER ADVANCE nabízí propojení s cloudovými workflow a podporují mobilní práci, tedy oblasti, na které se firmy stále častěji zaměřují. Podle společnosti IDC 52 % lidí, kteří používají chytré telefony pro práci, uvádí, že nemohou v současnosti tisknout ze svých mobilních zařízení3, přesto že chtějí. Po celém světě roste počet mobilních pracovníků a IDC očekává, že do roku 2015 bude až 37,2 % pracovníků mobilních4.

Platforma imageRUNNER ADVANCE nabízí řadu jednoduchých mobilních řešení, která jsou ideální pro menší podniky. Kromě aplikace Canon Mobile Printing nabízí Canon i řadu dalších funkcí pro tisk a skenování z a do mobilních zařízení. Canon je také certifikován a připraven pro Google Cloud Print díky nové aplikaci pro imageRUNNER ADVANCE, což umožňuje tisknout z různých zařízení s přístupem k internetu. Canon Cloud Connect navíc umožňuje uživatelům tisknout z a skenovat do Google Drive. Aplikaci eCopy Scan to Cloud zákazníci ocení při skenování do cloudových služeb, jako je například SalesForce.com5.

Pokročilé dokončovací práce
Nový publikační nástroj umožňuje zpracování důležitých dokumentů uvnitř firmy. Unikátní nástroj Canon iW Desktop Quick Printing Tool, který je dostupný přímo z pracovní plochy, poskytuje rychlý přístup k náhledům dokumentů, úpravám šablon a tvorbě PDF. Pro více pokročilých funkcí je k dispozici Canon iW Desktop, který umožňuje kombinovat informace z různých zdrojů a vytvářet a upravovat dokumenty pro profesionální vzhled během několika minut.

Efektivní servis a správa tiskového parku
imageRUNNER ADVANCE zjednodušuje správu tisku a poskytuje vyšší produktivitu a vylepšení v oblasti správy zařízení, eMaintenance a iW MC. Nové nástroje služby eMaintenance umožňují poskytovatelům služeb efektivněji vzdáleně spravovat a doplňovat spotřební materiál, zaznamenat odečty a zvýšit šanci na vzdálené opravy nebo opravy na jeden zásah pomocí vzdálené diagnostiky. iW MC poskytuje aktualizace firmwaru a aplikací pro celý tiskový park.

Široké portfolio Canon imageRUNNER ADVANCE
Nové stroje přináší rychlost barevného tisku v rozmezí od 20 do 70 stran za minutu a rychlost černobílého tisku 55 až 105 stran za minutu.

Všechna nová zařízení spotřebovávají méně než jeden watt v režimu spánku, splňují přísné podmínky programu Energy Star a mají nejnižší hodnocení TEC ve své třídě.

Nové řady imageRUNNER ADVANCE C5200, 6200 a 8200 budou v prodeji od října 2012. Řady C2200, C7200 a C9200 budou v prodeji od listopadu 2012. Softwarové vybavení bude dostupné od října 2012, kromě programů eCopy Scan to Cloud a Canon Mobile Printing, které budou k dispozici ke konci roku.

– ENDS –
Poznámka:
1 Počet prodaných jednotek v regionu EMEA (17. září 2012)
2 Účtovatelná instalace, konfigurace a školení pro Universal Login Manager, mobilní tisk a skenování*, Google Cloud Print pro iR-ADV*, iR-ADV Cloud Connect* (*vyžaduje podporu Post Script nebo Direct Print Kit)
3 IDC: Použití zařízení pro tisk – Vliv mobility na tisk, doc #227415, březen 2011.
4 IDC: Populace mobilních pracovníků – celovětová předpověď 2011-2015, doc #232073, prosinec 2011.
5 Obsahuje také: Google Docs, Evernote, PaperPort Anywhere, Exchange 365, SharePoint 365, Dropbox a E-mail (prostřednictvím SMTP).

Podrobnější informace o všech šesti nových řadách:

  • imageRUNNER ADVANCE C2200: Základní multifunkční zařízení formátu A3 pro malé pracovní skupiny a malé a střední podniky. Kombinují kompaktní design a standardní funkce:
    • 20/20 stran za minutu (černobíle /barevně): C2220i, C2220L
    • 25/25 stran za minutu (černobíle /barevně): C2225i
    • 30/30 stran za minutu (černobíle /barevně): C2230i
  • imageRUNNER ADVANCE C5200: Střední A3 zařízení nabízí vysokou produktivitu, takže uživatelé mohou skenovat a distribuovat různé dokumenty prostřednictvím vylepšených workflow a mohou zvýšit svou produktivitu:
    • 35/30 stran za minutu (černobíle /barevně): C5235i
    • 40/35 stran za minutu (černobíle /barevně): C5240i
    • 50/45 stran za minutu (černobíle /barevně): C5250i, C5250
    • 55/51 stran za minutu (černobíle /barevně): C5255i, C5255
  • imageRUNNER ADVANCE 6200: Černobílé A3 multifunkce, které nabízí pokročilé dokončovací úpravy, vynikající produktivitu a vylepšené workflow pro vytížené kanceláře a oddělení:
    • 55 stran za minutu (černobíle): 6255i
    • 65 stran za minutu (černobíle): 6265i
    • 75 stran za minutu (černobíle): 6275i
  • imageRUNNER ADVANCE C7200:  Špičková multifunkční A3 zařízení, která nabízí vysoce kvalitní tisk a široké možnosti dokončovacích prací a vylepšené workflow:
    • 60/55 stran za minutu (černobíle /barevně): C7260i
    • 70/65 stran za minutu (černobíle /barevně): C7270i
    • 80/70 stran za minutu (černobíle /barevně): C7280i
  • imageRUNNER ADVANCE 8200 PRO: Výkonná černobílá A3 zařízení jsou vybavena špičkovými dokončovacími možnostmi a výkonným workflow, takže snadno zvládnou i složité úlohy:
    • 85 stran za minutu (černobíle):  8285 PRO
    • 95 stran za minutu (černobíle):  8295 PRO
    • 105 stran za minutu (černobíle): 8205 PRO
  • imageRUNNER ADVANCE C9200 PRO:  Výkonné multifunkční barevné A3 stroje jsou vybavené špičkovými dokončovacími možnostmi a výkonném workflow, takže snadno zvládnou i složité úlohy:
    • 80/70 stran za minutu (černobíle /barevně): C9280 PRO

O společnosti Canon Europe

Společnost Canon Europe je dceřinou společností japonské společnosti Canon Inc., předního světového inovátora a poskytovatele fotografických a zobrazovacích technologií.

Společnost Canon, Inc., byla založena v roce 1937 a již více než 70 let úspěšně působí v oblasti výzkumu a vývoje optických systémů. Canon v minulém roce slavil padesáté výročí své obchodní přítomnosti v Evropě.

Další informace o společnosti Canon Europe jsou k dispozici na webové adrese  www.canon-europe.com.