VMware rozšiřuje funkce pro správu cloudu s aktualizovanou verzí vCloud Suite

Palo Alto / Praha, 9. října 2012 – Společnost VMware, Inc. (NYSE: VMW), globální lídr v oblasti virtualizačních řešení a cloudové infrastruktury, dnes představila aktualizované portfolio produktů pro správu cloudu. (TZ)

Jeho součástí jsou i výrazně vylepšená řešení pro správu z nedávno uvedené sady VMware VMware vCloud® Suite. VMware zároveň představil novinku v sadě vCloud® Suite – VMware vCloud Automation Center™ 5.1 a aktualizoval VMware IT Business Management Suite™. Nová řešení přispívají ke zjednodušení a automatizaci správy a umožňují IT pracovníkům ovládat služby v rámci několikanásobných heterogenních cloudů.

„Firmy všech velikostí využívají desetiletí investic do virtualizace pro přeměnu IT prostřednictvím softwarově definovaných datových center,“ řekl Raghu Raghuram, výkonný viceprezident pro cloudovou infrastrukturu a správu ve VMware. „Nabídka řešení od VMware podstatně mění správu v éře cloudu. Zákazníci mohou pracovat s cloudy v celém rozsahu a zprostředkovávat IT služby firmám.“

Řešení VMware Cloud Management™  pomáhají v provozu softwarově-definovaných datových center, a zákazníci tak mohou dosáhnout vyšší efektivity a pružnosti cloud computingu. Přístup VMware ke správě hybridních a heterogenních cloudů se zaměřuje na tři hlavní oblasti:

  • Provisioning cloudových služeb: Automatizace provisioningu a řízení infrastruktury, aplikací a desktopů formou služby, v souladu se zásadami firem a IT.
  • Provozní správa cloudu: Využití analytických funkcí a umělé inteligence pro zajištění výkonu, souladu a efektivity cloudové infrastruktury.
  • Business správa cloudu: Řízení a správa cloudových služeb jako rozhodující prvek komerčního provozu IT.

„Díky flexibilitě a škálovatelnosti našeho privátního cloudu s technologiemi VMware můžeme zrychlit doručení kritických podnikových aplikací a služeb, a lépe tak plnit požadavky podnikání,“ řekl Fred Pond, viceprezident a CIO, Columbia Sportswear. „Investice do řešení pro správu cloudových prostředí od společnosti VMware nám pomáhá zjednodušit a zautomatizovat správu našeho cloudu. Díky této silné kombinaci může Columbia Sportwear reagovat na požadavky a příležitosti trhu rychleji, než kdykoliv předtím.“

VMware vCloud Suite s rozšířeným provisioningem služeb a provozní správou

V srpnu 2012 představené řešení VMware vCloud Suite sdružuje prvky, které zákazníci potřebují pro vytváření, provoz a správu cloudové infrastruktury. VMware nyní významně vylepšil řešení pro správu v rámci VMware vCloud Suite:

  • vCloud Automation CenterTM 5.1 – provisioning multicloudové infrastruktury a desktopů

VMware představil VMware vCloud Automation Center 5.1, novinku v sadě VMware vCloud Suite, která má za úkol pomoci s lepším řízením provisioningu IT služeb. VMware vCloud Automation center 5.1 je založen na DynamicOps, které společnost VMware převzala v červenci letošního roku. Chová se jako správce služeb, umožňuje provisioning na základě daných pravidel napříč privátními a veřejnými cloudy od VMware, fyzickou infrastrukturou, vícenásobnými hypervisory a webovými službami Amazon.

Prostřednictvím samoobslužného portálu umožní vCloud Automation Center autorizovaným administrátorům, vývojářům i dalším uživatelům požádat o nové IT služby nebo spravovat stávající zdroje. VMware vCloud Automation Center 5.1 bude nyní integrovaný s řešením VMware vCloud Director, a umožní tak zákazníkům využívat virtuální datová centra složená ze softwarově definovaných služeb sady VMware vCloud Suite. vCloud Automation Center 5.1 bude také obsahovat vCenter Orchestrator pro automatizaci IT v rámci pracovních procesů, a to jak v rámci produktů VMware, tak i stávajících nástrojů zákazníka.

Více informací o vCloud Automation Center 5.1 naleznete zde.

  • vFabricTM Application DirectorTM 5.0 – Poskytování aplikací v rámci jakéhokoliv cloudu

vFabric Application Director standardizuje a urychluje proces vytváření a nasazování tzv. „multi-tier“ aplikací do libovolného cloudu prostřednictvím lehce vytvořitelných návodů se standardizovaným, předem schváleným operačním systémem a middleware komponentami. vFabric Application Director 5.0, optimalizovaný pro cloudy založené na VMware vCloud Suite, umožní zákazníkům využít tytéž návody pro nasazení aplikací napříč různými virtuálními a hybridními cloudovými infrastrukturami, včetně Amazon EC2.

VMware prostřednictvím vFabric Application Director pokračuje v rozšiřování podpory pro aplikace, která již zahrnuje všechny balíčkové programy od Microsoftu (Exchange, SQL Server, SharePoint) i zákaznické aplikace (Java, .Net, Ruby nebo Rails). VMware vFabric Application Director zároveň pomůže zjednodušit úkony průběžné aplikační údržby, jako je kódování a konfigurace, a zároveň podpoří auto-škálování aplikací v reakci na měnící se potřeby trhu.

Více informací o vFabric Application Director 5.0 naleznete zde.

  • vCenter Operations Management SuiteTM 5.6 – integrovaná správa cloudových operací

vCenter Operations Management Suite využívá patentovanou analýzu pro integrovaný výkon, správu kapacity a konfigurace. Poskytuje inteligenci, kterou zákazníci potřebují k proaktivnímu zajišťování úrovně služeb v hybridních cloudových prostředích. VMware vCenter Operations Management Suite dokáže zdvojnásobit úsporu provozních nákladů, které zákazníci dosáhnou s VMware vSphere®. V souvislosti s uvedením tohoto produktu zahrne VMware funkce pro správu výkonu v rámci VMware vCenter Operations Suite do všech verzí VMware vSphere.

Rozšíření k VMware vCenter Operations Suite 5.6 plní strategii sbližování jednotlivých oblastí správy. Obsahují nové možnosti sledování souladu v rámci provozního ovládacího panelu, které pomohou zákazníkům proaktivně uplatňovat soulad s IT postupy, bezpečnostními pravidly a regulatorními požadavky. Díky novým přizpůsobitelným náhledům může provoz IT lépe reagovat na priority podnikání. VMware vCenter Operations Suite 5.6 bude obsahovat i VMware vFabric Hyperic monitoring na úrovni aplikací k proaktivní správě zdraví kritických podnikových aplikací, včetně Microsoft SQL Server, Exchange, SharePoint, Windows OS i Oracle Database a zákaznických Java aplikací.

Více informací o vCenter Operations Management Suite 5.6 naleznete zde.

  • vCloud ConnectorTM 2.0 – přenosnost v rámci hybridního cloudu

VMware významně vylepšil produkt VMware vCloud Connector– most, který umožňuje zákazníkům přenos virtuálních zařízení a aplikací mezi privátními cloudovými prostředími vSphere a vCloudDirector i mezi veřejnými cloudy od poskytovatelů služeb VMware vCloud. vCloud Connector 2.0 umožní rozšíření sítě i pracovních katalogů napříč hybridními cloudovými prostředími – potažmo tak rozšíří hranice datového centra – bez nutnosti změny konfigurace sítí nebo nastavení při přesunu pracovní zátěže. Distribuční týmy budou navíc schopny lépe koordinovat vývoj, protože budou mít jistotu, že každý pracovník má vlastní jednotný katalog pracovní zátěže, který pokryje celé cloudové prostředí.
Více informací o vCloud Connector 2.0 naleznete zde.

Podle vyjádření společnosti Gartner: „Cloud computing zdůrazňuje roli IT coby zprostředkovatele služeb. Úspěšná implementace cloud computingové strategie vyžaduje proaktivní IT infrastrukturu a činnosti, které budou vytvářet předdefinovaná pravidla, úrovně služeb a automatické akce v runtime prostředí.“

VMware IT Business Management SuiteTM 7.5 pro business správu cloudu

S tím, jak vzrůstá strategický význam cloud computingu, vyžaduje IT řešení pro efektivní správu cloudu, které dokáže měřit výkon a náklady v rámci všech cloudových služeb – infrastruktury, aplikací i computingu koncových uživatelů.
VMware IT Business Management Suite poskytne zákazníkům transparentní informace o nákladech, kvalitě a hodnotě cloudových služeb, zajistí podnikatelský pohled na IT aktivity a umožní rozhodnout se na základě konkrétních faktů v souvislosti s firemními cíli, a v konečném důsledku se stát poskytovatelem IT služeb.

VMware dnes představil VMware IT Business Management Suite 7.5 s novým srovnávacím modulem, který obsahuje více než 3 500 metrik v rámci 18 domén. IT firmy tak mohou srovnávat svůj výkon s ostatními subjekty v oboru. VMware IT Business Management Suite 7.5 obsahuje vylepšení pro finanční správu IT, které zautomatizuje a zefektivní proces vytváření rozpočtu.

Přečtěte si, jak řešení pro správu cloudu od VMware hodnotí další zástupci oboru.

Služby a IP VMware Cloud Ops – nový provozní model pro éru cloudu

V srpnu 2012 představené služby Cloud Ops, týkající se duševního vlastnictví, poradenství, transformace a vzdělávání, jsou, stejně jako výše zmíněná řešení pro správu, součástí komplexního přístupu společnosti VMware ke cloud computingu. Cloud Ops, založené na bohatých zkušenostech společnosti VMware, pomáhá zákazníkům při vytváření, správě, zabezpečování vhodného výběru zaměstnanců a vyhodnocování funkčnosti IT provozu. Konkrétně se jedná o nové služby pro provoz cloudu, vylepšené i zcela nové technologicko-konzultační služby, nové vzdělávací funkce a certifikace a VMware Architecture Toolkit (vCAT) 3.0.

Přečtěte si TZ: VMware definuje nový provozní model pro éru cloudu.

Dodatečné zdroje (v angličtině)

O VMware

Společnost VMware je lídrem v oblasti virtualizačních řešení a cloudové infrastruktury, které umožňují firmám všech velikostí dosahovat lepších výsledků v podnikání v éře cloudu. Zákazníci se na společnost VMware spoléhají při revoluční změně způsobu jak budovat, dodávat a používat informační technologie tak, aby přesně odrážely jejich potřeby. S tržbami ve výši 3,77 miliard USD v roce 2011 má VMware více než 400 tisíc zákazníků a 55 tisíc partnerů. Společnost sídlí v Silicon Valley a disponuje pobočkami po celém světě. Další informace najdete na www.vmware.com/cz.