GFI Software uvádí VIPRE Antivirus 2013 – s novou bezpečnostní vrstvou pro softwarové aktualizace

PRAHA – 17. října 2012 – Společnost GFI Software, přední poskytovatel infrastruktury pro malé a středně velké podniky (SMB), oznámila uvedení nové verze svých antivirových produktů, VIPRE Antivirus 2013 a VIPRE Internet Security 2013. (TZ)

Nová verze přináší další inovace v rámci pokročilých, snadno instalovatelných a uživatelsky přívětivých antivirových produktů. Nejnovější verze postavená na špičkových schopnostech detekce a zanedbatelném vlivu na výkon počítače produktu VIPRE pomáhá nejen chránit uživatelské počítače před škodlivým softwarem, ale také identifikovat a eliminovat potenciální zranitelnosti.

„Novinky ve verzi 2013 dále posilují silné stránky produktu – jednoduchost a účinnost,“ řekl Martin Říha, ředitel pro strategii GFI Česká republika a Slovensko. „Nicméně mít účinný antivirus neznamená zdaleka vše. Průměrný internetový uživatel nemá čas ani chuť věnovat se správě svého antivirového softwaru. Zkrátka chtějí mít produkt, který mohou snadno instalovat a který je chrání před hrozbami, aniž by museli obětovat velkou část výkonu svého PC. Nemají ani čas na správu dalších softwarových produktů, ale určitě mají zájem na tom mít k dispozici jednoduchý a intuitivní způsob k řešení jakýchkoliv slabých míst v rámci aplikací třetích stran instalovaných na svém PC. VIPRE 2013 tyto slabiny identifikuje a řeší.“

Snadná instalace

Předinstalovaná antivirová řešení nebo fragmenty antivirových programů mohou uživatelům způsobit systémové konflikty a instalační problémy. Antivirus VIPRE 2013 obsahuje VIPRE Easy Install, nástroj pro vyhledávání nekompatibilních antivirových produktů na PC a jejich kompletní automatické odinstalování, které je potřebné pro bezproblémové nasazení VIPRE 2013.

Zranitelnost a patch management

Zranitelnosti softwaru třetích stran umístěného na PC mohou být identifikovány a zneužity škodlivým softwarem a dalšími viry. Mnoho běžných uživatelů neaktualizuje své softwarové produkty pravidelně, čímž ponechávají své počítače napospas útokům. Verze VIPRE Internet Security 2013 obsahuje VIPRE Easy Update, nástroj pro automatické zjišťování a aktualizování zastaralého softwaru. Vedle toho VIPRE varuje uživatele v případě, že systém aktualizací Windows je nastaven nesprávně a asistuje při jeho nápravě.

Atraktivní kombinace jednoduchosti a účinnosti

VIPRE Antivirus využívá Active Protection, heuristických a dalších sofistikovaných detekčních metod k ochraně proti více než 100 000 nových hrozeb každý den, včetně nejnovějších virů, adwaru, spywaru, červů, rootkitů, botů, trojských virů a dalšího malwaru. Díky pokročilé zero-day detekci hrozeb pracuje jádro systému VIPRE účinně, bez rušivého vlivu na výkon počítače a dokonce v řadě případů zlepšuje výkon PC detekcí a odstraněním malwaru, který počítač zpomaluje.

Další inovace v rámci VIPRE Antivirus 2013 a VIPRE Internet Security 2013 zahrnují:

VIPRE Rapid Scan – Po prvním skenování počítače optimalizuje a významně urychluje další skenování, čímž značně zkracuje jeho dobu.

Vylepšené anti-rootkit technologie – Zjišťují a eliminují škodlivé skryté procesy, hrozby, moduly, služby a soubory v uživatelském systému.

Skenování výměnných médií – Automaticky skenuje USB klíčenky, CD/DVD média a externí pevné disky ještě předtím, než mohou infikovat počítač.

Antivirová a anti-phishingová ochrana elektronické pošty – Chrání proti virům v elektronické poště s přímou podporou programů Microsoft Outlook, Outlook Express, Windows Mail a jakéhokoliv programu využívajícího protokolů POP3 či SMTP; odstraňuje z emailů phishingové odkazy a blokuje přístup k phishingovým webovým stránkám.

Cena a dostupnost

VIPRE Antivirus 2013 je dostupný okamžitě. Jednouživatelská roční licence stojí 599,- Kč. VIPRE Internet Security 2013 je dostupný také ihned, za 899,- Kč za licenci pro jednoho uživatele na rok.

Všechny typy licencí zahrnují pravidelné aktualizace virových definic, upgrade softwaru, technickou podporu zdarma a předplatné VIPRE Security News zdarma (volitelné).

Více informací o VIPRE Antivirus 2013 či VIPRE Internet Security 2013 naleznete na www.vipreantivirus.cz  kliknutím získáte možnost stažení plné, třicetidennní verze zdarma, nebo pošlete e-mail na obchod@gfi.cz.

O GFI Česká republika a Slovensko

GFI je na českém a slovenském trhu zastoupena pobočkou GFI Česká republika a Slovensko se sídlem v Hradci Králové, jež dodává produkty a řešení GFI prostřednictvím rozsáhlé sítě svých autorizovaných prodejců. Vedle nabídky on-premise řešení koncovým zákazníkům dodává také infrastrukturu poskytovatelům řízených služeb umožňující zvýšit jejich obrat a koncovým zákazníkům využívat výhod cloudových řešení. GFI Česká republika a Slovensko poskytuje také servisní služby a služby technické podpory. Více informací o společnosti naleznete na http://www.gfi.cz.

O GFI

GFI Software je předním softwarovým vývojářem. Malým a středním podnikům nabízí jednotný zdroj řešení pro oblast webové a emailové bezpečnosti, archivace, zálohování a faxování, síťového a bezpečnostního softwaru i hostovaných technologií. Produkty GFI jsou dostupné formou softwaru, v rámci cloud architektury (model SaaS) nebo jako hybridní řešení nabízející to nejlepší z obou těchto modelů. Díky technologiím s řadou ocenění, vstřícné cenové politice a silnému zaměření na požadavky SMB sektoru uspokojuje GFI potřeby produktivity a kontinuity vyžadované podniky po celém světě. Společnost má pobočky v USA, Velké Británii (Londýn a Dundee), Rakousku, České republice, Austrálii, Filipínách, na Maltě a dalších částech světa, které se starají o stovky tisíc instalací. Obchodní model společnosti GFI je postaven na nepřímém prodeji přes partnerský kanál čítající celosvětově tisíce partnerů. Společnost je také Microsoft Gold Certified Partnerem. Více informací o společnosti naleznete na http://www.gfi.com.