ELKO EP se stalo firmou roku ve Zlínském kraji

Holešov, 2. 11. 2012 – Prestižní ocenění Firma roku Zlínského kraje míří do Holešova. Získala ho místní firma ELKO EP, tradiční výrobce elektronických modulových přístrojů a v posledních letech lídr dynamicky se rozvíjejícího trhu s „inteligentními domy“, jež je možné řídit pomocí jediného ovladače, tabletu či smartphonu. (TZ)

Cenu Vodafone Firma roku udílí každý rok Hospodářské noviny společnostem, které vykazují nejlepší ukazatele rentability, likvidity, zadluženosti, aktivity, ziskovosti a produktivity v daném regionu. Vítězové krajských kol postupují do celostátního finále, které v letošním roce proběhne 4. prosince v Praze na Žofíně.  Ve Zlínském kraji se do ankety přihlásilo celkem 252 společností.

ELKO EP byla založena v roce 1992 a v současnosti je čtvrtou nejvýznamnější společností v oboru elektroinstalací v Evropě. Dlouhou dobu je lídrem oblasti klasických elektronických modulových přístrojů (v současnosti cca 80 % českého trhu), v posledních letech se stále více soustředí na vývoj a realizaci sofistikovaných systémů inteligentní elektroinstalace včetně řízení multimédií v celém domě.

„Chytrá ovládání celé domácnosti prožívají v západním světě velký boom, jež se začíná projevovat už i v České republice. My iNELS vyvíjíme už sedm let a v současnosti jsme našim zákazníkům schopni nabídnout skutečně komplexní řešení, ať už drátové nebo bezdrátové, za cenu, jež je dostupná téměř každému,“ říká Jiří Konečný, majitel a zakladatel společnosti ELKO EP.

Odborná porota ocenila také, že se vítězná firma vypracovala od nuly. Její majitel začínal s rodinnou manufakturou a dnes patří mezi nejvýznamnější zaměstnavatele v kraji.

„Začínal jsem v garáži rodičů, kdy jsme vyráběli spínací bloky a časová relé. Jednoduše jsem to vymyslel, vyrobil a prodal – a i po dvaceti letech je princip stále stejný a produkt stále funguje. I dnes pro nás relé sice znamenají 80 procent obratu, ale jsme už na hranici našich možností a prakticky na konci vývoje. I proto jsme se zaměřili na inteligentní elektroinstalace a investovali velké prostředky do vývoje a osvěty. Díky tomu máme dnes produkt, který patří k absolutní evropské špičce,“ dodává Jiří Konečný.

Systém iNELS již dnes řídí například osvětlení zámku v Holešově, nemocnice v Olomouci nebo benzínky v Mohelnici.

Společnost ELKO EP je jedním z nejvýznamnějších evropských hráčů v oboru elektroinstalací. Sortiment společnosti prošel dynamickým vývojem, od prosté výroby klasických elektronických modulových přístrojů, přes vývoj a realizaci bezdrátového řešení až k sofistikovanému systému inteligentní elektroinstalace včetně řízení multimédií v celém domě. V roce 2011 dosáhlo ELKO EP tržby ve výši 200 milionů korun. V roce 2012 se stalo Firmou roku ve Zlínském kraji.

Informace o společnosti ELKO EP www.elkoep.cz, vše o produktu iNELS je na www.inels.cz.