Pozor na internetový portál www.prijdakup.cz

Praha, 2. listopadu 2012 – Asociace pro elektronickou komerci (APEK) upozorňuje zákazníky na podezřelé působení internetového portálu www.prijdakup.cz, který zneužívá loga APEK a Heuréka. (TZ)

Celý portál nápadně připomíná falešný eshopvyprodej.cz, o kterém APEK informoval v minulosti. Mezi velmi podezřelé znaky patří mimo jiné odkaz na „detail obchodu“ po prokliku z loga Heuréka – jedná se o stránku vytvořenou přímo na doméně prijdakup.cz, která má působit jako hodnocení na Heuréce. Navíc při objednávce zboží na dobírku obdrží zákazník informaci o tom, že je možná pouze úhrada na účet (jako „omluva“ s poskytnutím slevy 5%) – tedy obdobný postup jako na již neexistujícím falešném obchodě eshopvyprodej.cz.

„Doporučujeme zákazníkům maximální obezřetnost při objednávce na tomto portálu. Domníváme se, že se může jednat o podvod a že by se v případě platby již spotřebitelé nemuseli shledat se svými penězi,“ říká výkonný ředitel APEK Jan Vetyška. „Pro celou e-komerci jsou podobné případy nepříjemností.“

APEK proto vždy doporučuje nakupovat v ověřených internetových obchodech, se kterými mají zákazníci nebo jejich okolí osobní zkušenost. Dále je vhodné sledovat uváděné certifikáty a jejich platnost či nabízené platební metody. Rady, jak bezpečně postupovat při nákupu na internetu, mohou zákazníci nalézt na webu www.apek.cz.

O APEKu

Asociace pro elektronickou komerci (APEK) je sdružením více než 300 firem, podnikatelů a odborníků v oboru elektronického obchodu. Cílem Asociace je soustavně podporovat rozvoj elektronického obchodování v České republice. Jedním z hlavních projektů APEKu je certifikace internetových obchodů – www.certifikovany-obchod.cz. Více informací na www.apek.cz.