Srovname.cz zahajuje spolupráci se sítí výdejních míst pro internetové obchody Zasilkovna.cz

Praha, 5. listopadu 2012 – Internetový srovnávač cen zboží Srovname.cz, který srovnává přes 700 tisíc položek zboží z více než tisícovky nejvýznamnějších obchodů na českém internetu, zahájil spolupráci s nejširší nezávislou sítí výdejních míst pro internetové obchody v ČR a SR Zasilkovna.cz. Nově zahájená spolupráce umožní uživatelům Srovname.cz využívat k výdeji objednaného zboží z internetových obchodů, které se do programu zapojí, více než 50 výdejních míst Z-Point po celé ČR a SR. (TZ)

Zákazníci tím ušetří prostředky za zasílání zboží z internetových obchodů, protože osobní odběry na pobočkách jsou výrazně levnější forma dopravy než klasická pošta nebo kurýr. Vedle toho získají také možnost si zboží na výdejním místě prohlédnout, ve zkušební kabince vyzkoušet (např. při nákupu oblečení), ověřit jeho funkčnost (v případě elektroniky) a v případě, že nebudou s kvalitou či parametry zboží spokojeni, mohou využít nadstandardní služby a prostřednictvím výdejních míst Zásilkovna Z-point nechat zboží bezplatně vrátit e-shopu k vyřízení reklamace.

Internetové obchody, které jsou do tohoto programu spolupráce zařazeny, najdou uživatelé na Srovname.cz velmi snadno. K dispozici je jim totiž nová funkce filtrování s názvem „Nejbližší obchody“, která umožňuje vyhledat a porovnat jednotlivé hledané výrobky a obchody podle nejbližších výdejních míst od místa kde se v danou chvíli uživatel (dle IP adresy internetového prohlížeče) nachází. Uživatel si tak vedle produktu a obchodu velmi snadno a rychle vybere také výdejní místo nejblíže jeho bydlišti. U adres e-shopů, které využívají Zásilkovnu je uvedeno Zásilkovna.cz.

Majitelé e-shopů díky tomuto spojení získají další konkurenční výhody. Podle aktuálních statistik z největších internetových obchodů u nás roste obliba osobního odběru zboží a v současné době si již přes 50 % zákazníků vyzvedává zboží zakoupené na internetu na výdejních místech e-shopů. Pro řadu zákazníků e-shopů může být tato služba paradoxně také úspora času, neboť si sami flexibilně rozhodnou, v kolik hodin a kde přesně si objednané zboží vyzvednou a nejsou tak nuceni podřizovat svůj čas a program dopravci/spediční firmě, která mu má v určitý čas zboží z e-shopu dodat.

„Uživatel Srovname.cz má nyní možnost realizovat celý nákupní proces od vyhledání zboží, jeho srovnání, objednání zboží až po objednání jeho převzetí z vybraného výdejního místa snadno, rychle a přehledně na jednom místě během několika prokliků,“ říká ředitel projektu Srovname.cz David Folprecht.

„Spolupráce s cenovým srovnávačem Srovname.cz zapadá do naší strategie rozšiřování služeb pro koncové zákazníky, kteří využívají dopravu zboží z e-shopů do Zásilkovna Z-pointů. Vyslyšeli jsme tím jejich žádosti, aby bylo možné na jednom nezávislém místě nalézt cenově nejvýhodnější hledané zboží a zároveň mít okamžitě přehled o tom, který e-shop ze seznamu využívá služeb Zásilkovny a kde mohou také ušetřit na dopravě. Věříme, že díky nové funkci Nejbližší obchody, a výpisu našich 58 výdejních míst, které zákazníci naleznou nově na Srovname.cz, budou mít vánoční nákupy z e-shopů ještě více usnadněny,“ doplňuje zakladatelka projektu Zásilkovna.cz Simona Kijonková.

Zejména těm menším a středním internetovým obchodům (bez kamenných poboček a výdejních míst) přináší tato spolupráce nízkonákladový a efektivní způsob dopravy jejich zboží ke koncovým zákazníkům a nejširší síť výdejních míst v České a Slovenské republice, což jim může pomoci zvýšit jejich konkurenceschopnost ve srovnání s těmi největšími hráči. Zároveň získají také zvýhodněné obchodní podmínky a možnosti propagace v rámci srovnávače Srovname.cz.

O službě Srovname.cz:

Srovname.cz je bezplatná internetová služba, která umožňuje rychlé a přehledné porovnání cen různých obchodů na českém internetu. Srovname.cz je na trhu od roku 2006 a od roku 2009 také na Slovensku. Srovnává přes 700 000 položek zboží z více než tisícovky nejvýznamnějších obchodů na českém internetu. Do srovnání cen zahrnuje pouze prověřené obchody, kterým uděluje certifikát kvality Srovname.cz Spolehlivý obchod, který zaručuje, že obchod splňuje nejen zákonné podmínky, ale nákup je tu rychlý, bezpečný a bezproblémový. Uživatelům nabízí například možnost hodnocení výrobků a internetových obchodů. Provozovatelem stránek www.srovname.cz je společnost SROVNAME, s.r.o.

Další informace najdete na www.srovname.cz.