SSŠVT pořádá první den otevřených dveří v novém roce. Škola láká vybavením, kvalitou výuky i mimoškolními aktivitami

Praha, 8. leden – Přestože termín podání přihlášek na střední školu je až za pár měsíců, nejen žáci, ale hlavně jejich rodiče už nyní bedlivě sledují, kde by se mohli jejich potomci uplatnit. Mnozí ze školáků se chtějí realizovat v IT oboru, kvůli možnému výdělku i proto, že obor stále více a více prorůstá do všech oblastí lidské činnosti. Dobrou volbou je Soukromá střední škola výpočetní techniky (SSŠVT) na pražském Proseku. Navštěvují ji žáci ze všech koutů ČR. Již ve čtvrtek 10. ledna škola pořádá svůj první letošní den otevřených dveří, na kterém si příchozí mohou udělat nejlepší obrázek o tom, proč se SSŠVT řadí mezi nejlepší IT střední školy u nás. (TZ)

O IT obory je podle zástupců SSŠVT pořád zájem. Studenty k tomu vede touha uplatnit se v IT oboru, dokončit vzdělání na vysoké škole a vydělávat pohádkovou mzdu. „Zveme na naše netradiční dny otevřených dveří, kde si mohou zájemci prohlédnout celou školu, od učeben doslova nabitých výpočetní technikou po vlastní posilovnu,“ láká ředitel Soukromé střední školy výpočetní techniky v Praze Martin Vodička.

Pro ty, kdo se přijdou podívat na den otevřených, dveří si nachystala SSŠVT zajímavou akci, ve formě poukazu na slevu ze školného ve výši 3000 Kč.

Píle a úspěch za školní lavicí

Nejšikovnější absolventi již na škole slaví úspěch s mezinárodně zajímavými projekty. V šestnácti vymyslel student Jakub Rož web na školní zápisky Školní sešit.cz. Prorazit s ním chce i v Americe. Dalším úspěšným studentem je například Jakub Kontra, který je součástí týmu TappyTaps. Tým vybojoval 2. místo na loňském ročníku WEBEXPO STARTUP SHOW 2012 za projekt REDEEMCO.de – jedná se o úzce specializovaný nástroj pro iOS / Android vývojáře. „Na úspěšné studenty jsme skutečně hrdí a dokládá to, že připravit kvalitně na život a podnikání, rozvíjet se z praktického hlediska, lze i na střední škole,“ říká ředitel Martin Vodička.

Soukromá střední škola výpočetní techniky je podle mnohých současných studentů ta pravá škola pro „ajťáky“ s dlouholetou tradicí, kvalitními učiteli a špičkovým technickým vybavením a moderními vyučovacími metodami. Na základě toho studenti získají i perspektivu studia na vysoké škole a bezproblémového karierního uplatnění. Nutno podotknout, že na škole se pořádají i nejrůznější sportovní a kulturní akce.

Svádí nadstandardní vybavení a odbornost vyučujících

Ve škole je nejmodernější softwarové a hardwarové vybavení od společností Dell a Cisco, které každým rokem škola upgraduje a rozšiřuje. Software pro virtualizaci, kdy pomocí virtuálních stanic a serverů na operačních systémech Windows a Linux student simuluje problémy z praxe. Dále grafické programy pro zpracování fotografií, videa a tvorbu animací od společnosti Adobe. Navíc SSŠVT nakoupila novou počítačovou učebnu plnou špičkové výpočetní techniky a škola investovala 500 tisíc korun do vybavení „fyziky“. Výrazným kladem školy je kvalita pedagogů, kteří jsou ve svých oborech fundovanými profesionály.

Studenti jsou připraveni od teoretických poznatků z oblasti IT přes širokou škálu praktických dovedností pro práci v nejrůznějších sférách výpočetní techniky až po úzce zaměřené specializace. Mohou při studiu složit prestižní mezinárodní kurzy týkající se informačních technologií Cisco Academy a Autodesk Academia.

Vysoké mzdy? Velké lákadlo

Platy v oborech informačních technologií se dlouhodobě pohybují kolem 37 tisíc korun. U těch nejlepších nejsou neobvyklé ani 150tisícové platy. Z dlouhodobého hlediska mají šanci na uplatnění právě absolventi škol informačních technologií. Naprostá většina absolventů škol informačních technologií nekončí na úřadu práce a z dlouhodobého hlediska mají velmi dobrou šanci na uplatnění. Nejlépe s obsazováním do pracovních pozic na tom jsou absolventi technických oborů a IT specialisté či strojní inženýři. Přestože roste počet absolventů technických škol, jejich počet nestačí pokrývat rychle se zvyšující poptávku firem.

Uplatnění kvalitních absolventů je nasnadě

„Jakožto dlouholetý zaměstnavatel v oboru IT a telekomunikací s potěšením sledujeme vzrůstající kvalitu uchazečů z řad čerstvých absolventů českých středních i vysokých škol. IT byl vždy atraktivní a žádaný obor, ve kterém však byla v minulosti o kompletně připravené absolventy nouze. Nyní se situace rapidně zlepšuje a poměr kvality poptávky nabídky se na trhu práce z našeho pohledu vyrovnává,” říká Martina Setunská ze společnosti Dial Telecom, významného českého dodavatele datových a hlasových služeb.

Střední škole výpočetní techniky v Praze na Proseku pořádá letos dny otevřených dveří 10. ledna a 4. února vždy od 17.00. Pro mimopražské studenty škola nabízí ubytovací kapacity.

Pro více informací navštivte prosím http:// http://www.sssvt.cz/

O Soukromé střední škole výpočetní techniky Praha (SSŠVT)

Soukromá střední škola výpočetní techniky, s.r.o. je střední odborná škola s dlouholetou tradicí, fungující od r. 1994. Studentům nabízí studium specializací: grafické systémy a tvorba webových stránek, správa počítačových sítí, programování a databázové systémy. V současné době patří mezi nejmoderněji softwarově i hardwarově vybavené školy v ČR. Jejím výrazným kladem je také kvalita pedagogů. Jak vyučující odborných, tak i všeobecně vzdělávacích předmětů, kteří jsou ve svých oborech fundovanými profesionály. Kvalita výuky se každoročně odráží ve vysokém počtu absolventů přijímaných na vysoké školy. O absolventy školy je rovněž značný zájem na trhu práce. Uplatňují se v širokém spektru zaměstnání spojených s využitím výpočetní techniky a informačních technologií. SSŠVT je členem Sdružení soukromých škol ČMS. Více informací o společnosti naleznete na http://www.sssvt.cz.