Stránky věnované opoziční smlouvě navštívilo 4 700 lidí

Nové internetové stránky Opozicnismlouva.cz navštívilo krátce od spuštění 4 700 unikátních návštěvníků. Projekt vznikl jako nekomerční občanská aktivita a není nijak spojen s kampaní obou kandidátů na prezidenta.  (TZ)

Stránky Opozicnismlouva.cz  mají za cíl nezávisle a objektivně informovat o důsledcích vlády Miloše Zemana. Připomínají i vznik opoziční smlouvy. Každá informace je ověřována z několika různých zdrojů. Nechybí ani odkazy na nezávislé zprávy Nejvyššího kontrolního úřadu, neziskové protikorupční organizaci Transparency International a Bezpečnostní informační služby. Právě v nezávislosti a snaze o objektivitu se stránky liší od jiných webů, které kandidáta na prezidenta kritizují. Na projektu spolupracují i další dobrovolníci. Inspirací pro vznik webu byl dokument České televize „Vládneme, nerušit“.

Autoři stránek rovněž oslovili se svými dotazy i volební štáb Miloše Zemana. Prezidentský kandidát však ani přes urgence na zaslané dotazy neodpověděl. Web současně vyhlásil soutěž o zájezd s protikorupční cestovní kanceláří Corrupt Tour. Soutěžící mohou tipovat, kolik procent získá ve druhém kole Miloš Zeman. Autor nejpřesnějšího tipu potom získá zájezd za korupcí.

Největší zájem o stránky Opozicnismlouva.cz měli lidé z Prahy (1 706 návštěv), následovali lidé z Brna (557 návštěv) a Ostravy (247 návštěv). Celkově na stránky přišli lidé ze 232 měst České republiky. Vyplývá to z interních statistik návštěvnosti. Většina lidí se o stránkách dozvěděla prostřednictvím sociální sítě Facebook.