U:fon registruje vzrůstající zájem zákazníků o pevné linky. Přinášejí i tisícové úspory za volání ročně

Praha, 22. února 2013 – Mobilní operátor U:fon, kterého od konce loňského podzimu provozuje společnost Air Telecom, a. s., nenabízí pouze dostupné mobilní datové a hlasové služby. Mezi jeho zákazníky jsou stále velmi oblíbené bezdrátové pevné linky. Počet prodejů pevných tarifů od U:fona jen za poslední tři měsíce vzrostl o významných 32 %. Celkový počet pevných linek v ČR přitom trvale klesá. Oproti volání z mobilních telefonů, ale i nabídce „pevných“ hlasových služeb konkurence, jsou totiž domácí linky U:fona stále nejvýhodnější na českém trhu. Hlavními benefity jsou absence příplatků za hovor, nízké minutové sazby, tarifikace 60+1 a neomezené volání v síti U:fon zdarma. (TZ)

Ačkoli celkový počet pevných linek v České republice od konce devadesátých let trvale klesá, v mnoha aspektech je mobilní telefony nemohou plně nahradit. Své místo tak pevné linky stále mají v domácnostech i ve firmách. Dokáže-li navíc operátor zákazníkům nabídnout zajímavé podmínky, mohou za volání ušetřit nemalé částky. Nejvýhodnější tarify pro domácí linky dlouhodobě nabízí U:fon.

Nabídka cílí zejména na zákazníky nad 45 let a drobné živnostníky, kteří si snadno spočítají potenciální úsporu za volání. Ta může ve srovnání s nejrozšířenější nabídkou konkurenčního provozovatele pevných linek v ČR dosáhnout řádů stovek až tisíců korun za rok (viz tabulka).

U:fon také nabízí nízkou cenu volání z pevné linky do mobilních sítí za pouhé 2 Kč za minutu. To je méně, než volání z mobilu na mobil u většiny paušálních mobilních tarifů nebo u akčních nabídek předplacených služeb. Nechybí ani štědrá porce volných minut, které mohou zákazníci čerpat také za volání do pevných sítí v třiceti zahraničních destinacích (např. Slovensko, Německo, Rakousko, Polsko, USA nebo Rusko).

„Nové tarify, které jsme připravili, opět dokazují, že pevné linky mají v naší nabídce své stálé místo. Svědčí o tom i naše prodejní čísla za poslední tři měsíce, která jdou proti obecnému trendu poklesu zájmu o tento typ služeb v České republice. Počet prodejů pevných tarifů od U:fona v tomto období totiž vzrostl o významných 32 %, proto je hodláme rozvíjet i v budoucnu,“ komentuje vývoj zájmu o bezdrátové pevné linky Martin Hes, předseda představenstva Air Telecom, a. s., vlastníka telekomunikačního operátora U:fon.

Přístroj nejen na doma

Další výhoda, kterou pevná linka U:fona zákazníkům nabízí, spočívá v samotném telefonním přístroji a použité CDMA technologii. Telefon nevyužívá klasickou pevnou přípojku, ale funguje bezdrátově v U:fonově síti. Díky tomu lze zřídit pevnou linku i v místech, kde není telefonní přípojka zavedena, například na chalupě. Cena CDMA telefonu k domácím linkám začíná od 1 Kč včetně DPH.

Domácí linka Mini

Jedná se o základní variantu „pevného“ hlasového tarifu. Je vhodná zejména jako doplněk ke klasickému mobilnímu telefonu, ze kterého si zákazníci vyřídí nejnutnější hovory. Delší telefonáty je pak s domácí linkou U:fona vyjdou mnohem levněji. Za měsíční poplatek 179 Kč s 20 volnými minutami do všech sítí v ČR vyjde volání na 2 koruny za minutu do mobilní sítě, na pevné linky pak na 80 haléřů. Obojí bez ohledu na denní dobu. V rámci sítě U:fon je volání zdarma. Samozřejmostí je vteřinové účtování po první minutě hovoru (tarifikace 60+1).

Domácí linka MINI

Úspora

Měsíční paušál

179 Kč

744 Kč / 1 rok

Počet volných minut v paušálu

20

984 Kč / 1 rok

Příplatek na každý hovor

0 Kč

6,05 Kč / každý hovor

Volání na mobil ve špičce / mimo špičku

2,02 Kč / 2,02 Kč / min.

4,64 Kč / 2,71 Kč / min.

Volání na pevnou ve špičce / mimo špičku

0,81 Kč / 0,81 Kč / min.

0,80 Kč / 0 Kč / min.

 

Úspory jsou vyčísleny oproti v České republice nejrozšířenější nabídce konkurenčního operátora.

Domácí linka Standard

Nejrozšířenější tarif v nabídce U:fona zákazníkům za 289 Kč za měsíc přináší celkem 200 volných minut – 100 volných minut volání do pevných sítí v ČR a dalších 100 volných minut vyhrazených pro volání do mobilních sítí v ČR. Sazby jsou stejné jako u tarifu Mini, tedy 2 Kč, respektive 80 haléřů za minutu s tarifikací 60+1. Ani zde zákazníci neplatí za hovory v rámci sítě U:fon a mohou volné minuty využít i na volání do zahraničí.

Domácí linka STANDARD

Úspora

Měsíční paušál

289 Kč

1 452 Kč / 1 rok

Počet volných minut v paušálu

100 + 100

9 924 Kč / 1 rok

Volání na mobil ve špičce / mimo špičku

2,02 Kč / 2,02 Kč / min.

4,64 Kč / 2,71 Kč / min.

Volání na pevnou ve špičce / mimo špičku

0,81 Kč / 0,81 Kč / min.

0,80 Kč / 0 Kč / min.

Úspory jsou vyčísleny oproti v České republice nejrozšířenější nabídce konkurenčního operátora.

Kompletní ceníky hlasových i datových služeb U:fon naleznete na těchto webových stránkách:

http://www.ufon.cz/cs/pro-zakazniky/cenik .

Více informací na http://www.ufon.cz nebo na našich kontaktech:

O operátorovi U:fon

U:fon je český operátor, který od května 2007 nabízí rychlý a levný mobilní internet, bezdrátovou pevnou linku a digitální vysílačky. V červnu 2008 spustil i mobilní hlasové služby. V roce 2006 získal oprávnění k využívání frekvencí v pásmu 410-430 MHz, což mu umožnilo vybudovat celoplošnou CDMA síť. U:fon nabízí datové služby prostřednictvím technologií CDMA 2000 a EVDO revize A, jež je datovou sítí 3. generace srovnatelnou s UMTS/HSDPA. Od července 2010 nabízí operátor U:fon své hlasové a datové služby velkoobchodním způsobem a jako první tak umožnil vznik virtuálních operátorů v mobilních sítích v České republice. Více na stránkách http://www.ufon.cz.

O společnosti Air Telecom

Air Telecom, a. s., je od podzimu 2012 vlastníkem a provozovatelem sítě U:fon. Air Telecom patří do úspěšné celosvětové obchodní skupiny N&F Marketing Group, která se zabývá mimo jiné přímým a klasickým marketingem. Je také vlastníkem největší obchodní sítě v České republice a na trhu působí od roku 2002. Air Telecom plánuje v roce 2013 výrazně posílit své obchodní týmy na centrální i regionální úrovni a rozšířit své telekomunikační služby o produkty v síti GSM.