LG představí na veletrhu MWC čtyři série zařízení Optimus

Praha, 25. února 2013 – Společnost LG Electronics (LG) představí na veletrhu Mobile World Congress (MWC) ve španělské Barceloně modelovou řadu chytrých telefonů, která je zaměřena na strategii „four-tier“. Zařízení ze čtyř strategických sérií Optimus – G, Vu:, F a LII – jsou vybavena klíčovými technologiemi LG příští generace. Tyto nové modely představují kombinaci špičkového hardwaru, prvotřídních displejů s vysokým rozlišením a vynikajících uživatelských funkcí. Každá série klade důraz na jinou stránku odborné způsobilosti společnosti LG v oblasti chytrých telefonů.     (TZ)

„Společnost LG si klade za cíl prodat každé čtvrtletí 10 milionů smartphonů a zdvojnásobit v roce 2013 prodej zařízení LTE, což v prodeji chytrých telefonů znamená její dosud nejambicióznější strategii. Vlajkové modely ze sérií G a Vu: budou zaměřeny na prémiový segment, zatímco smartphony sérií F a L budou určeny širší veřejnosti pro použití v 4G LTE a 3G sítích,“ uvedl Martin Malý, tiskový mluvčí LG Electronics CZ.

LG Optimus G Series — vlajkové supertelefony s prvotřídním hardwarem

Od září loňského roku, kdy byla série LG Optimus G uvedena na trh, si tento nesmírně oblíbený vlajkový produkt vysloužil četná ocenění a příznivé recenze díky svému vysoce kvalitnímu displeji, vyspělé technologii 4G LTE, impozantnímu designu a inovačním uživatelským funkcím. Vývoj série Optimus G byl výsledkem úzké spolupráce se sesterskými společnostmi LG Chem, LG Display a LG Innotek.

Optimus G jsou první smartphony na světě s výkonným procesorem Snapdragon™ S4 Pro Quad-Core od společnosti Qualcomm. Displej LG True HD IPS Plus společně s technologií Zerogap Touch pak poskytují živý, vysoce kvalitní obraz a vynikající citlivost při dotykovém ovládání. Kromě bezkonkurenčního hardwaru, stylového designu a nádherné obrazovky nabízí řada Optimus G také uživatelsky příjemné uživatelské funkce, jako je QSlide, QuickMemo nebo Live Zooming.

Po počátečním uvedení na vybrané klíčové trhy s LTE technologií nyní zaznamenává LG Optimus G svůj debut ve více než 50 zemích. Nejnovějším přírůstkem k sérii LG Optimus G je model Optimus G Pro, který byl nedávno představen korejské veřejnosti. Optimus G Pro je smartphone vybavený technologií 4G LTE s 5,5palcovým Full HD IPS displejem a neodolatelnými uživatelskými funkcemi, jako jsou Dual Recording a Virtual Reality (VR) Panorama.

LG Optimus Vu: Series — velké obrazovky pro větší požitek ze sledování obrazu

LG Optimus Vu: nová hybridní LTE zařízení, která spojují přenosnost smartphonu se zobrazovacími možnostmi tabletu, jsou vybavena 5palcovým displejem s poměrem stran 4:3, který se ideálně hodí k zobrazování dokumentů, elektronických knih, multimediálního obsahu a  prohlížení internetu. Po nedávném uvedení zařízení Optimus Vu: 2 na korejský trh jsou nyní k dostání dva přístroje ze série Vu:, které uživatelům zprostředkovávají jedinečné zkušenosti prostřednictvím funkcí, jako jsou Vu: Talk a QRemote.

LG Optimus F Series — 4G LTE smartphony pro každého

LG Optimus F Series jsou ideální smartphony s technologií 4G LTE pro každého. Modely Optimus F5 i Optimus F7 byly specificky navrženy pro spotřebitele přecházející z 3G na 4G LTE sítě. Letošní uvedení telefonů Optimus F Series na trh umožní společnosti LG rychle rozšířit svoji působnost na prudce se rozvíjejícím trhu s 4G LTE sítěmi. LG Optimus F poskytne novým uživatelům 4G sítě rychlost technologie LTE a řadu užitečných uživatelských funkcí bez vysokých vstupních nákladů spojených s většinou 4G smartphonů. Modely Optimus F5 a Optimus F7 budou k vidění na veletrhu MWC na stánku LG.

LG Optimus LII Series — pokračování tradice jedinečného designu

Řada Optimus LII Series je obohacena o vytříbené detaily, které jsou součástí filozofie designu LG L-Style. Jemné, ale výrazné estetické prvky každého 3G telefonu charakterizují nezaměnitelnou DNA designu LG. Telefony Optimus LII Series, které svojí krásou překonávají první řadu L Series, byly vyvinuty na bázi čtyř nových designových prvků: Seamless Layout, Laser Cut Contour, Radiant Rear Design a hlavního tlačítka s osvětlením Smart LED Lighting. Modely Optimus L3II, Optimus L5II a Optimus L7II budou všechny vystaveny na veletrhu MWC.

Společnost LG pokračuje ve vývoji nejvyspělejších uživatelských funkcí s cílem poskytnout uživatelům bezkonkurenční funkční prvky v oblasti LTE technologie a velké displeje s vysokým rozlišením. Čtyři nové série smartphonů LG jsou vybaveny řadou pokročilých uživatelských funkcí, jejichž účelem je maximální využití specifického hardwaru těchto přístrojů.

Funkce QSlide, která byla poprvé k dispozici prostřednictvím telefonů LG Optimus G, dává možnost současně zobrazovat dvě standardně velká okna, díky čemuž mohou uživatelé vykonávat s větší efektivitou více úkolů najednou. Nedávno zdokonalená verze funkce QSlide umožňuje mít v režimu celé obrazovky otevřené dvě aplikace současně a podle potřeby měnit velikost, pozici a průhlednost oken QSlide. S touto funkcí pro souběžnou práci na několika úlohách jsou kompatibilní následující aplikace: video, prohlížeč, memo, kalendář a kalkulačka. Dual Recording a Virtual Reality (VR) Panorama jsou nejnovější přírůstky k uživatelským funkcím LG, které jsou specificky určeny k využití nejmodernějších technologií Full HD displejů, jež zlepšují požitek uživatelů ze sledování obrazu.

Navštivte on-line newsroom LG (www.LGnewsroom.com/MWC2013) a LG Mobile Facebook (http://www.facebook.com/lgecz/app_498223783573844), kde najdete další informace o nabídce mobilních zařízení LG pro rok 2013. Stáhněte si také z Google Play aplikaci LG MWC, ať můžete sledovat čerstvé novinky z veletrhu Mobile World Congress.

O LG Electronics CZ

Firma LG je silnou korejskou společností, která se svojí více než 50letou tradicí patří mezi světové lídry a technologické inovátory ve spotřební elektronice, domácích spotřebičích a mobilních komunikacích. Regionální pobočka LG Electronics CZ patří na českém a slovenském trhu mezi přední hráče v prodeji spotřební elektroniky. Nabízené portfolio LG na českém trhu je rozděleno do pěti kategorií: Spotřební elektronika, Domácí spotřebiče, Klimatizační jednotky, Mobilní telefony a Informační technologie. Česká pobočka LG Electronics byla založena v roce 2003, o dva roky později přibyla kancelář v Bratislavě. Zaměstnává více než 120 zaměstnanců, přičemž roční obrat LG CZ se pohybuje v řádu miliard korun. Ve skupině LG pracuje více než 84 tisíc lidí, ve 112 provozech, v 81 dceřiných společnostech na celém světě. Produkty společnosti LG zaručují vysokou kvalitu, inovativnost a osobitost. V roce 2011 získala společnost LG ocenění asociace EISA za „Nejlepší řešení 3D domácího kina“ a „Nejlepší přehrávač kombinovaný se systémem prostorového zvuku“. LG se pravidelně účastní soutěží Red Dot Design Award, iF Design Award a Industrial Design Excellence Award (IDEA). V letošním roce se společnost LG Electronics CZ stala v České republice generálním partnerem Digital 3D filmu Avengers.