Samsung byl zvolen nejlepším výrobcem mobilních zařízení

Barcelona 28. února 2013 – Samsung Electronics Co, Ltd., přední světová společnost v oblasti digitálních médií a digitální konvergence, oznámila, že v soutěži, která se konala v rámci veletrhu mobilních technologií – Mobile World Congress – získala již podruhé ocenění Asociace GSM v kategoriích Nejlepší výrobce mobilních zařízení roku a Nejlepší chytrý telefon. (TZ)

Souhrn ocenění:

  • Nejlepší výrobce mobilních zařízení roku: Samsung Electronics
  • Nejlepší chytrý telefon: Samsung GALAXY S III
  • Nejlepší mobilní spotřební elektronické zařízení: Samsung GALAXY Camera

Samsung byl porotou označen za nejlepšího výrobce mobilních zařízení uplynulého roku. V loňském roce dosáhl první příčky na trhu mobilních telefonů i na trhu chytrých telefonů. Toto ocenění je uznáním jeho nepřetržitého inovačního úsilí.

Nejlepším smartphonem se stal Samsung GALAXY S III. Vlajkové lodi Samsungu v kategorii chytrých telefonů se dosud celosvětově prodalo více než 40 milionů kusů, což z něj činí nejprodávanější zařízení v historii firmy a světovou jedničku mezi chytrými telefony. Samsung GALAXY S III v sobě spojuje vlastnosti interaktivních funkcí s možností jednoduchého a okamžitého sdílení obsahu. Jeho předchůdce, Samsung GALAXY S II, ocenila Asociace GSM jako nejlepší chytrý telefon v roce 2012.

Ocenění Nejlepší mobilní spotřební elektronické zařízení získala Samsung GALAXY Camera, která spojuje kvality kompaktního fotoaparátu s výhodami konektivity 3G/4G sítí, Wi-Fi a výhodami operačního systému Android 4.1 Jelly Bean. GALAXY Camera je odpovědí na potřeby spotřebitelů, kteří chtějí mít možnost okamžitě upravovat a sdílet fotografie, aniž by přišli o kvalitu snímku.

„Rok 2012 byl pro Samsung průlomový. V mobilním průmyslu jsme dosáhli nových rekordů a porota ocenila naše inovační úsilí napříč divizemi,“ uvedl JK Shin, ředitel divize IT a mobilních komunikací společnosti Samsung Electronics, a dodal: „Ze všech sil se snažíme měnit způsob, jakým zákazníci po celém světě využívají mobilní technologie a budeme v tom pokračovat i nadále.“

Další informace najdete na internetových stránkách www.samsungmobilepress.com.