Šestá generace paměťových CF karet Apacer dosahuje rychlosti srovnatelné s rozhraním SATA

Česká republika, Praha – 28. 03. 2013 – Společnost Apacer, inovativní výrobce paměťových produktů, představuje na českém trhu trojici nových paměťových karet CF (CompactFlash), z nichž dvě dosahují kapacity 64 GB a jedna 128 GB. (TZ)

Využití těchto produktů bývá nejčastěji spjato se zařízeními používanými v lékařství, automobilovém průmyslu nebo armádě, a to především díky dobrému poměru cena/výkon a celkové spolehlivosti paměťových čipů. Nově představená generace CF6 výrazně zvyšuje přenosovou rychlost dat až na hodnotu 115/80 MB/s, čímž se paměťové CF karty Apacer dostávají téměř na úroveň rozhraní SATA.

Nová série dále rozšiřuje kapacitu až na 128 GB, což z CF karet činí vhodnou volbu především pro průmyslové počítače. 128GB varianta využívá levnější čipy MLC (Multi-Level Cell), zatímco obě 64GB varianty staví na SLC (Single-Level Cell) čipech, jež se vyznačují velmi dlouhou životností. Všechny karty využívají standardní 50pinový konektor.

Co se týče datových přenosů, podporují PIO-6, Multi-Word DMA-4 a Ultra DMA-6, přičemž všechny režimy odpovídají specifikaci CFA 6.0. Díky kompatibilitě s PCMCIA-ATA a podpoře napájecího napětí 5 V a 3,3 V nabízí šestá generace CF karet vysokou flexibilitu využití pro rozšíření kapacity různých zařízení.

Apacer nezapomíná ani na bezpečnost dat a v případě 64GB Premium řady těchto průmyslových CF karet nabízí nástroj pro ochranu proti zápisu. „Série Premium šesté generace paměťových karet CF byla navržena s hardwarovým přepínačem umístěným na dolní hraně karty. Při zapnuté ochraně mohou uživatelé data pouze číst. Takové opatření znemožní nechtěné smazání dat způsobené neopatrnou manipulací se souborovým systémem. Přepínač rovněž ochrání data před neoprávněnými zásahy,“ uvádí Jeff Lin, ředitel divize vestavěných aplikací společnosti Apacer.

Korektní provoz je v případě nově představené šesté generace zaručen v široké škále okolních teplot (-40 °C – 85 °C). Spolehlivé ukládání a přenos dat jsou dále podpořeny využitím kódu pro opravu chyb (72bitový ECC), sledováním opotřebení a monitorovacím systémem S.M.A.R.T.

Společnost Apacer si ve spojitosti se svými produkty zakládá především na kvalitním výrobním procesu, širokých možnostech přizpůsobení a včasném poskytnutí technické podpory. Firmware a hlavní komponenty produktů společnosti Apacer mohou být na žádost zákazníka upraveny, čímž se snižuje riziko problémů s nedostupností zboží či nekompatibilitou. Apacer si díky tomuto přístupu udržuje pozici jednoho z 10 předních světových dodavatelů SSD disků.

O společnosti Apacer

Apacer je inovativním výrobcem paměťových modulů, digitálních úložišť a periferií. V roce 2011 se stal 8. největším výrobcem DRAM modulů na světě a v roce 2012 patřil v globálním měřítku také mezi 10 největších výrobců SSD disků.

Apacer si uvědomuje důležitost ukládání a deduplikace digitálních dat – za tímto účelem nabízí vysoce spolehlivá řešení určená nejen běžným zákazníkům, ale také průmyslovým odběratelům. Do portfolia společnosti Apacer v současné době patří DRAM moduly, přenosné harddisky, SSD disky, USB flash disky, paměťové karty, USB huby a čtečky paměťových karet. Další informace naleznete na oficiálních stránkách společnosti http://eu.apacer.com.