Logica nově nese název CGI. Čeští zákazníci tak budou mít přístup ke zkušenostem 71 tisíc odborníků

Praha, Česká republika, 11. dubna 2013 – Nový název, nové spojení, nové možnosti. Společnost Logica mění název a nově vystupuje pod značkou CGI. Formální změna názvu firmy v obchodním registru proběhne v průběhu následujících měsíců. (TZ)

„Značka CGI je v zámoří synonymem kvality, zákaznické loajality a dlouhodobého růstu. Po spojení s Logicou získala skutečně globální rozměr. Jsem přesvědčený, že pod novou značkou, která spojí to nejlepší z firem CGI i Logica, budeme zákazníkům i nadále přinášet kvalitní služby, díky nimž se zlepší jejich obchodní výsledky a zefektivní se i jejich fungování,“ uvedl Štefan Szabó, Senior Vice-President, CS&EE.

Spojením s kanadskou společností CGI spoluvytvořila Logica, která se v České republice podílí na řadě významných projektů v oblasti dopravy, energetiky a utilit, telekomunikací, průmyslu i veřejné správy, jednoho z největších poskytovatelů IT služeb na světě. Spojením obou značek společnost CGI zdvojnásobila svoji velikost a výrazně rozšířila i svůj geografický dosah. V současné době tak zaměstnává přibližně 71 tisíc odborníků ve 40 zemích.

„Logica byla doposud firmou, která nabízela své služby hlavně v evropském regionu. Naše spojení se společností CGI nám umožní snáze nabízet naše zkušenosti prakticky po celém světě. Zároveň my a náš region snadněji získáme ty nejlepší zkušenosti společnosti CGI, které můžeme nabízet našim klientům,“ dodává Štefan Szabó.

Spojení společností Logica a CGI představuje příležitost sjednotit společnost pod jedinou globální značkou – CGI. Nová vizuální identita odráží rozšíření globální působnosti společnosti, širší nabídku služeb a rozsáhlé know-how, kterým po celém světě disponuje. Zvětšené a zjednodušené logo CGI má demonstrovat přímočaré směřování společnosti na trhu.

O CGI

CGI Group Inc., založená v roce 1976, je pátým největším nezávislým poskytovatelem služeb v oblastech informačních technologií a obchodních procesů na světě. S přibližně 71 000 odborníky ve společnostech a globálních servisních centrech v Americe, Evropě a Asii nabízí CGI komplexní portfolio služeb zahrnující high-end business a IT poradenství, systémovou integraci, vývoj aplikací a jejich údržbu, správu infrastruktury a širokou škálu proprietárních řešení. Po dokončení nedávné akvizice skupiny Logica má CGI přepočtený roční obrat více než 10 miliard kanadských dolarů a odhadovaný objem nasmlouvaných zakázek v hodnotě přibližně 18,3 miliardy kanadských dolarů.; akcie CGI jsou kótovány na TSX (GIB.A) a NYSE (GIB) a jsou součástí indexu  FTSE4Good Index. Více na www.cgi.com, www.cz.cgi.com.