Rychlost geparda a paměť slona. Taková je 128GB varianta USB 3.0 flash disku Apacer AH552

Česká republika, Praha – 6. 5. 2013 – Společnost Apacer, inovativní výrobce paměťových produktů, vyslyšela potřeby svých zákazníků a uvádí (na českém trhu již dobře etablovaný) výkonný USB flash disk AH552 nově také v kapacitě 128 GB. Zařízení dosahuje rychlosti čtení až 180 MB/s, čímž překonává většinu konkurence a zajišťuje si tak vedoucí postavení na trhu USB 3.0 flash disků. (TZ)

Kromě výkonu klade flash disk důraz také na elegantní zpracování využívající hladkého hliníkového povrchu a odnímatelné čepičky. Produkt podporuje přenos dat přes dva kanály, přičemž rychlost čtení dosahuje hodnoty až 180 MB/s a rychlost zápisu až 70 MB/s. Dvouhodinové HD video tak lze mezi flash diskem a počítačem přenést za méně než 30 vteřin. *

Flash disk AH552 vyznačující se kompaktními rozměry 73,25 x 19,75 x 9,0 mm (d x š x v) je nabízen ve variantách od 32 GB do 128 GB a představuje tak zajímavé řešení například pro přenos velkých multimediálních dat. Naprostou samozřejmostí je podpora plug-and-play a zpětná kompatibilita se standardem USB 2.0 (podporujícím rychlost čtení až 30 MB/s a rychlost zápisu až 25 MB/s).

Novinka splňuje kritéria směrnice RoHS a nabízí doživotní záruku. Flash disk AH552 je plně kompatibilní s OS Windows 8, uživatelé navíc zdarma získají komprimační software ACE Compressor, díky němuž lze zvýšit efektivní kapacitu paměťového zařízení až o 500 % a současně ochránit uložená data prostřednictvím šifrování.

* Rychlosti přenosu dat se mohou lišit v závislosti na hostujícím hardwaru, softwaru a způsobu použití zařízení.

O společnosti Apacer

Apacer je inovativním výrobcem paměťových modulů, digitálních úložišť a periferií. V roce 2011 se stal 8. největším výrobcem DRAM modulů na světě a v roce 2012 patřil v globálním měřítku také mezi 10 největších výrobců SSD disků.

Apacer si uvědomuje důležitost ukládání a deduplikace digitálních dat – za tímto účelem nabízí vysoce spolehlivá řešení určená nejen běžným zákazníkům, ale také průmyslovým odběratelům. Do portfolia společnosti Apacer v současné době patří DRAM moduly, přenosné harddisky, SSD disky, USB flash disky, paměťové karty, USB huby a čtečky paměťových karet. Další informace naleznete na oficiálních stránkách společnosti http://eu.apacer.com.