V rámci expozice k 90. výročí Českých aerolinií na Letišti Václava Havla bude k vidění obří 84palcová TV od LG

Praha, 12. června 2013 – Společnost LG Electronics poskytla jednu z největších obrazovek světa, 84palcovou LG Ultra HD TV, a další Smart produkty na unikátní expozici Českých aerolinií. Výstava připomínající 90. výročí založení českého dopravce byla zahájena 5. června v prostorách odletové haly Terminálu 2 na Letišti Václava Havla Praha. Součástí výstavy je i prezentace partnera Českých aerolinií, společnosti Korean Air, která je spolu s Českým Aeroholdingem od letošního roku akcionářem českých linek. Expozice bude probíhat do konce roku 2013. (TZ)

„Jako korejská společnost jsme považovali za nejvhodnější podpořit česko-korejskou spolupráci právě korejskými produkty. Na výstavu jsme proto poskytli unikátní 84palcovou Ultra HD TV a další Smart produkty z domácí zábavy, díky kterým si návštěvníci odnesou z expozice mimořádný zážitek,“ říká Martin Malý, tiskový mluvčí LG Electronics.

Autorem výstavy je známý český fotograf Herbert Slavík. Expozice Českých aerolinií představuje prostřednictvím více než 200 fotografií, filmového materiálu a dalších exponátů leteckou společnost od jejího počátku až po současné fungování v rámci skupiny Český Aeroholding. Partnerská společnost Korean Air je na výstavě prezentovaná kromě fotografického a filmového materiálu také modelem Airbus 380 z flotily tohoto dopravce.

O LG Electronics CZ

Firma LG je silnou korejskou společností, která se svojí více než 50letou tradicí patří mezi světové lídry a technologické inovátory ve spotřební elektronice, domácích spotřebičích a mobilních komunikacích. Regionální pobočka LG Electronics CZ patří na českém a slovenském trhu mezi přední hráče v prodeji spotřební elektroniky. Nabízené portfolio LG na českém trhu je rozděleno do pěti kategorií: Spotřební elektronika, Domácí spotřebiče, Klimatizační jednotky, Mobilní telefony a Informační technologie. Česká pobočka LG Electronics byla založena v roce 2003, o dva roky později přibyla kancelář v Bratislavě. Zaměstnává více než 120 zaměstnanců, přičemž roční obrat LG CZ se pohybuje v řádu miliard korun. Ve skupině LG pracuje více než 84 tisíc lidí, ve 112 provozech, v 81 dceřiných společnostech na celém světě. Produkty společnosti LG zaručují vysokou kvalitu, inovativnost a osobitost. V roce 2011 získala společnost LG ocenění asociace EISA za „Nejlepší řešení 3D domácího kina“ a „Nejlepší přehrávač kombinovaný se systémem prostorového zvuku“. LG se pravidelně účastní soutěží Red Dot Design Award, iF Design Award a Industrial Design Excellence Award (IDEA). V letošním roce se společnost LG Electronics CZ stala v České republice generálním partnerem Digital 3D filmu Avengers.