Air Telecom nabízí nejlevnější volání z Chorvatska už v ceně základních tarifů

Praha, 12. července 2013 – Mobilní operátor Air Telecom snížil sazbu za roaming z Chorvatska a dalších členských zemí EU na pouhých 6,90 Kč vč. DPH. Mezi základními tarify čtyř mobilních operátorů tak aktuálně nabízí vůbec nejlevnější volání z nejoblíbenější zahraniční turistické destinace. Není proto nutné dokupovat pro výhodné ceny volání ze zahraničí drahé balíčky jako u ostatních operátorů. (TZ)

Ceny za hovory z Chorvatska se snížily plošně už minulý týden po vstupu země do EU. V rámci regulovaného limitu pro volání v členských státech EU tak ceny spadly na 7,47 Kč za minutu hovoru.

Různý přístup ovšem zvolili při stanovení ceny čeští mobilní operátoři. Regulovaná cena 7,47 Kč je maximální, je tedy možné být levnější. Čtvrtý mobilní operátor Air Telecom tak jako jediný u základních tarifů ještě více snížil cenu volání z Chorvatska a dalších států Evropské unie na 6,90 Kč vč. DPH.

Naopak zbylí čeští mobilní operátoři upravili stanovenou cenu u základních tarifů pouze kosmeticky o několik haléřů nebo ponechali maximální regulované ceny. Pro výhodnější volání nabízejí pouze nutnost dokoupení balíčků či aktivaci speciálních tarifů.

Čtvrtý mobilní operátor Air Telecom v současnosti nabízí několik GSM tarifů v síti AIR-CZ. Více informací o tarifech naleznete zde: http://www.ufon.cz/cs/telefon.

Více informací se naleznete na stránkách http://www.ufon.cz nebo na níže uvedených kontaktech:

O mobilní síti U:fon

Mobilní síť U:fon již od roku 2007 nabízí rychlý a cenově dostupný mobilní internet, bezdrátovou pevnou linku a digitální vysílačky. Od června 2008 mohou zákazníci v této síti rovněž využívat mobilní hlasové služby. V roce 2010 pak poskytla síť U:fon jako první v ČR své zázemí novým virtuálním mobilním operátorům.

Provozovatel sítě U:fon, společnost Air Telecom, poskytuje své datové služby prostřednictvím technologií CDMA 2000 a EVDO revize A, jež je datovou sítí 3. generace, plně srovnatelnou s UMTS/HSDPA. Předností této technologie je oproti GSM sítím zejména zajištění širšího pokrytí signálem i s nižším počtem základnových stanic. Více na stránkách http://www.ufon.cz .

O mobilním operátorovi Air Telecom

Společnost Air Telecom, a. s., je od podzimu 2012 vlastníkem a provozovatelem mobilní sítě U:fon, stala se tak čtvrtým mobilním operátorem na českém trhu. S koupí sítě U:fon v roce 2012 získal mobilní operátor Air Telecom také významné telekomunikační know-how, zkušenosti z trhu i zákaznickou bázi.

V roce 2013 se stal poskytovatelem služeb v síti s nejběžnějším standardem GSM. Air Telecom v tomto roce rovněž posílil své obchodní zázemí na centrální i regionální úrovni a dále rozvíjí portfolio svých telekomunikačních služeb v sítích standardu CDMA (síť U:fon) i GSM (síť AIR-CZ).