Oracle Academy proběhla na začátku července tohoto roku v České republice.

Společnost Oracle uspořádala kurz Java Fundamentals, kterého se zúčastnilo 13 učitelů ze středních a vysokých škol s technickým zaměřením. Java je přední technologie, kterou používají téměř všichni zákazníci společnosti Oracle. Studenti vybavení znalostmi a zkušenostmi s Java technologií budou mít lepší vyhlídky na jakémkoli trhu práce. (TZ)

Nová fakta

  • Oracle Academy iniciovala na začátku července v České republice bezplatný kurz s názvem Oracle Academy Java Fundamentals, který měl za cíl vzdělávat učitele středních a vysokých technických škol v platformě Java.
  • Kurz umožnil učitelům rozvinout své znalosti technologií Oracle, které slouží k průběžnému osobnímu rozvoji a k dalšímu předávání studentům. Tito studenti si zlepší své obchodní a IT dovednosti, které jim poskytují výraznou konkurenční výhodu na celosvětovém trhu práce 21. století, protože získají praktické zkušenosti s prací se špičkovými technologiemi Oracle. Oracle Academy předala učitelům osnovy, díky kterým budou moci předat stejné znalosti, které se sami naučili, svým studentům.
  • Tento bezplatný dvoudenní kurz proběhl 1. a 2. července ve Střední průmyslové škole elektrotechnické a úspěšně jej absolvovalo celkem 13 učitelů. Zahajovací slovo měl Josef Švenda, Country Leader Oracle Česká republika. Kurz vedl zkušený instruktor Oracle Academy.
  • Učitelé získali certifikát o absolvování kurzu podepsaný viceprezidentem Oracle Academy. Školení se zúčastnili učitelé ze Střední průmyslové školy elektrotechnické, Střední průmyslové školy dopravní, a.s., Smíchovské střední průmyslové školy, Vysoké školy báňské, Univerzity Hradec Králové a Mendelovy univerzity.
  • Oracle Academy pomáhá více než 1,9 milionům studentů v 97 zemích včetně České republiky získat relevantní znalosti potřebné ke vstupu na pracovní trh v oboru IT. Chce studenty naučit pracovat s nejmodernějšími technologiemi a získat nejnovější znalosti potřebné pro kariéru v IT 21. století
  • Java je nejrozšířenější počítačovou platformou, používá ji více než 9 milionů vývojářů. Oracle investuje nejen do samotné technologie Java, ale zároveň se snaží přispět, jak efektivním i zábavným způsobem vzdělávat populaci v jejím kreativním používání.

Podpůrná citace

„Jsem rád, že jsem mohl zahájit tento dvoudenní kurz Java Fundamentals, který poskytuje českým učitelům vzdělání, jež mohou dále využívat při výuce,“ řekl Josef Švenda, Country Leader Oracle Česká Republika. „Oracle Academy se soustavně snaží vzdělávat studenty nejen v oblasti Javy, ale i celkově v nových trendech informačních technologií,“ dodává Švenda.

Oracle vytváří hardware a software pro spolupráci v cloudu a v datových centrech. Pro více informací o společnosti Oracle (NASDAQ: ORCL) navštivte www.oracle.com.