FORPSI zavádí automatizovaný monitoring a nafukuje své cloudové úložiště na 20 TB

Ktiš, 11. září 2013 – Společnost INTERNET CZ, a. s. do svého portfolia zavádí novou službu monitorovacího nástroje FORPSI Cloud Monitoring. Ten nabízí uživatelům komplexní dohled nad webovými stránkami a cloudovými i dedikovanými servery bez ohledu na to, jestli jsou umístěny v datových centrech FORPSI nebo u jiných poskytovatelů služeb. Současně společnost rozšiřuje svou kapacitní nabídku cloudové služby FORPSI Object Storage o tarify Business Storage. „Nové funkce v rodině služeb FORPSI Cloud vychází ze zpětné vazby a poptávky našich uživatelů nejen v České republice, ale v celé Evropě,“ říká Erich Syrovátka, ředitel INTERNET CZ, a. s. Další novinkou v portfoliu cloudové IaaS platformy FORPSI Cloud Computing je služba FORPSI Unified Storage. (TZ)

Novinka FORPSI Cloud Monitoring je praktický nástroj pro správu všech služeb uživatele pod jedním účtem – webových stránek, cloudových i dedikovaných serverů apod. na protokolech a službách HTTP/S, Ping, SSL, DNS, FTP, IMAP, POP3, SMTP, MS SQL Server, MySQL, SSH, TCP, Telnet. Služba nevyžaduje žádnou instalaci a lze ji jednoduše rozšiřovat o konkrétní typy monitoringu dle svých potřeb. V případě selhání nebo chyby služba automaticky upozorní prostřednictvím SMS či emailu. FORPSI Cloud Monitoring je tak ideálním kontrolním nástrojem pro všechny, kteří spravují širokou škálu služeb a chtějí mít jistotu, že se o případných problémech dozvědí dříve, než se k nim informace dostane zprostředkovaně od koncových uživatelů.

„Monitorovat svůj e-shop na základě počtu přijatých objednávek není dle mého názoru správný přístup,“ říká Erich Syrovátka a dodává: „Myslím, že je žádoucí, aby se obchodník dozvěděl o případném výpadku svého internetového obchodu nejlépe okamžitě a mohl minimalizovat škody.“

Nové tarify Business Storage v rámci FORPSI Object Storage nabízejí oproti standardním 500 GB až čtyřiceti násobnou kapacitu. Zákazníci si tak mohou navolit jednu z variant nabízející diskový prostor mezi 1 až 20 terabajty. Tyto tarify jsou určeny společnostem, které potřebují krátkodobě i na delší období ukládat a bezpečně zálohovat nebo sdílet velká množství dat. Nové tarify vznikly na základě poptávky zákazníků FORPSI po cloudovém úložišti s nadstandardními parametry.

Poslední letní novinkou v portfoliu cloudové platformy FORPSI je služba FORPSI Unified Storage. Ta umožňuje připojit přímo do vlastní cloudové infrastruktury až 5TB vysokorychlostní pole přes iSCSI i jiné protokoly.

Novinky je možné bezplatně vyzkoušet na www.forpsicloud.cz. Cloudovou platformu FORPSI Cloud Computing společnost spustila v únoru tohoto roku a postupně ji rozšiřuje o další produkty.

O FORPSI

Společnost INTERNET CZ,a.s., která na našem trhu působí pod značkou FORPSI, má v současné době ve své správě celkem cca 310 000 domén, z nichž téměř 2/3 jsou domény s koncovkou .CZ. Sídlo společnosti se nachází v jihočeské obci Ktiš v okrese Prachatice, kde má vybudované datacentrum s nejmodernějším technickým vybavením a zabezpečením.

Její mateřská společnost ARUBA  S.p.A. byla založena v roce 1994. V současnosti je na špičce firem v oblasti poskytování webhostingových, emailových služeb, registrace a správy doménových jmen.  ARUBA je italskou jedničkou v hostování a registraci domén. Pod svou správou má přes dva miliony registrovaných a spravovaných domén, více než šest milionů emailových účtů, více než dvě stě tisíc managed serverů a dohromady obsluhuje přes dva miliony zákazníků. Aruba poskytuje své služby ze dvou vlastních datacenter v Arezzu a v Miláně. Více informací na www.aruba.it.