TrustPort Antivirus prokázal vysokou kvalitu detekce malwaru a zvítězil

Brno, 25. září 2013 – TrustPort Antivirus zvítězil v nezávislém testu laboratoře Virus Bulletin a získal ocenění VB100 za nejlepší detekci malwaru. Poslední test prověřoval nejen schopnost detekovat nebezpečné kódy, ale také vliv antivirového softwaru na systémové zdroje a rychlost skenování. TrustPort Antivirus získal první místo s detekčním poměrem 95,3 % a nulovým falešným poplachem. (TZ)

Test byl proveden na počítačích běžících pod Windows 7 – v současné chvíli nejvíce populární platformě pro desktopy. Seznam testovaných antivirových produktů zahrnoval jak nováčky, tak i známé konkurenční firmy. Celkem bylo do posledního testu přihlášeno 50 produktů. TrustPort Antivirus obdržel v testu nejvyšší příčku, aniž by významně zatěžoval systém a působil uživatelům problémy. Výkon produktu byl označen jako “stabilní”.

Testeři posledního hodnocení VB100 na platformě Windows 7 Pro říkají: „…TrustPort je další značkou, která v našich testech pravidelně podává vysoký výkon… Využití zdrojů bylo průměrné, ale díky optimalizaci naší sady úkolů vše proběhlo svižně. Jak mohl každý očekávat, detekce byla vynikající, v reaktivním setu program sotva něco přehlédl a byl silný i v týdnu proaktivního testování RAP. Soubor skenovacích motorů nepůsobil žádné problémy, proto produkt hladce získal ocenění VB100… TrustPort tak v posledním roce testování prošel v pěti testech pětkrát v řadě…”.

„Ve firmě TrustPort jsme potěšeni, že náš produkt získal toto prestižní ocenění od společnosti Virus Bulletin. To, že jsme získali cenu VB100 dokazuje, že naslouchání našim klientům a inovace našich produktů se vyplácí ke spokojenosti našich uživatelů. Již velmi brzy vydáme novou produktovou řadu 2014 se spoustou vylepšení. Doufáme, že i ostatní, kteří si stále ještě produkty TrustPort nevyzkoušeli, budou mít sami možnost otestovat si spolehlivost našeho antiviru“, dodává Pavel Mrnuštík, ředitel firmy TrustPort.

Profil společnosti TrustPort

TrustPort je přední výrobce bezpečnostního softwaru. V mnoha nezávislých testech se TrustPort řadí ke světové špičce v oblasti bezpečnostních řešení pro informační a komunikační technologie. Testy realizované společnostmi Virus Bulletin a AV-Comparatives potvrdily prominentní pozici TrustPortu v antivirovém odvětví. Produkty firmy TrustPort jsou nabízeny v několika jazykových mutacích a chrání firmy a domácnosti ve více než stovce zemí světa. Společnost TrustPort patří do Cleverlance Group, která se řadí mezi přední středoevropské podniky poskytující řešení a služby v oblasti informačních technologií.

Pro více informací prosím navštivte stránky www.trustport.com nebo nás kontaktujte s použitím níže uvedených údajů: