Zařízení nové řady Canon imageRUNNER ADVANCE 4200 pomohou firmám efektivně řešit problémy s tiskem a skenováním

PRAHA, 7. října 2013 – Canon Europe, lídr v oblasti digitálního zpracování obrazu, dokončuje dnešním dnem generační obměnu své úspěšné řady černobílých multifunkčních zařízení imageRUNNER ADVANCE 4000. Druhá generace těchto zařízení nese označení imageRUNNER ADVANCE 4200 a od začátku listopadu budou k dispozici 4 modely pro formát A3. Zařízení nové řady nabízí jak rychlý a spolehlivý tisk, tak i jedinečné vlastnosti, které umožňují firmám všech velikostí zefektivnit činnosti související s tiskem a skenováním dokumentů. Z tohoto důvodu nová zařízení podporují například přizpůsobitelná workflow, řízení nákladů a ochranu dat. (TZ)

Jednou ze zásadních změn, které přichází s druhou generací těchto multifukčních zařízení, je zpřístupnění klíčových vlastností již ve standardních variantách jednotlivých modelů. Ještě v řadě imageRUNNER ADVANCE 4000 přitom byly tyto vlastnosti dostupné pouze za příplatek jako speciální rozšíření. Bez dalších investic tak mají zákazníci k dispozici řadu užitečných funkcí včetně personalizace a sledování nákladů (Universal Login Manager), podporu mobilního tisku i skenování, pokročilé možnosti přístupových práv, textově prohledávatelné formáty skenovaných souborů nebo bezpečné vymazání obsahu pevného disku. Nová multifunkční zařízení řady imageRUNNER ADVANCE 4200 tedy nabízí nejen efektivní správu, ale také bezkonkurenční poměr cena/výkon.

Chytřejší způsoby práce

Díky standardně dostupným vlastnostem – od snadné personalizace a autentizace až po možnost přizpůsobení pracovních postupů – představují zařízení řady imageRUNNER ADVANCE ideální řešení pro zpracování dokumentů ve firmách všech velikostí.

Zařízení imageRUNNER ADVANCE 4200 plně podporují aplikační platformu MEAP včetně webových rozšíření, která umožňuje běh aplikací přímo v tiskárnách. Díky této podpoře a uživatelsky přívětivému barevnému dotykovému displeji lze uváděná zařízení velmi snadno  rozšířit o uznávané softwarové produkty společnosti Canon. Zákazníci tak mohou zařízení iRA integrovat například s platformou uniFLOW, která je špičkovým řešením pro správu tisku a skenování. Skenovací procesy zjednodušuje také podpora optického rozpoznávání znaků a komprese dokumentů.

Zařízení řady imageRUNNER ADVANCE podporují mobilní zařízení, a to jak pro mobilní tisk, tak i skenování. Zákazníci mohou ve spojení s mobilními zařízeními využívat vybrané cloudové služby včetně Google Cloud Print a bez ohledu na to, zda jde o mobilní zařízení s operačním systémem iOS nebo Android. Přímé mobilní skenování opět podporuje optické rozpoznávání znaků (založené na slovnících) a díky integraci s platformou uniFLOW je podporován také zabezpečený tisk z libovolného koncového zařízení. Vzdálený i přímý přístup k tiskovým a skenovacím workflow bezesporu představuje jeden ze způsobů, jak maximalizovat užitečnost mobilních zařízení ve firemním prostředí.

„Využívání mobilních zařízení při řešení pracovních úkolů získává stále větší oblibu v celé Evropě. Tento trend ostatně potvrdila i naše nedávná zpráva Office Insight 2013. Mobilní technologie však nejsou pro většinu firem samozřejmostí,“ říká Daniel Míka, produktový manažer společnosti Canon CZ. „Zákazníci společnosti Canon vždy oceňovali naše řešení pro řízení nákladů i zajištění vysoké bezpečnosti dat a informací i při vzdáleném přístupu k firemní infrastruktuře. A to včetně přístupu z mobilních zařízení, například na služebních cestách. Jsme přitom svědky toho, jak se poptávka po využití mobilních zařízení zvyšuje. Je tedy zcela pochopitelné, že se snažíme tomuto trendu vyjít vstříc a nabídnout organizacím řešení umožňující efektivnější pracovní postupy.“

Zvýšení bezpečnosti i kontrola nákladů

Zařízení imageRUNNER ADVANCE 4200 disponují bezpečnostními prvky, které může pro řešení bezpečnostní problematiky spojené s tiskem i skenováním využít libovolná společnost. Například řešení Canon Universal Login Manager zpřístupňuje pokročilou firemní funkcionalitu i menším organizacím, a to včetně řízení přístupu i sledování využití zařízení a nákladů. K dispozici je také podpora prevence před ztrátou dat. Větší organizace zase ocení kompletní a centrální řízení tisku i skenování napříč rozsáhlou infrastrukturou s mnoha zařízeními.

Efektivní správa zařízení

Díky zásobníkům papíru s kapacitou až 4 980 listů jsou nová zařízení vhodná pro kanceláře s velkou tiskovou zátěží, které vyžadují spolehlivý tiskový výstup bez zbytečných časových prodlev. U všech zařízení této řady je navíc podporována vzdálená správa, a to včetně dohledu nad aktuálním stavem spotřebního materiálu. Firmy tak mohou například plně automatizovat proces objednávání tonerů. Vzdálenou správu mohou využívat i poskytovatelé řízených služeb, mj. pro diagnostiku a upgrade zařízení. Efektivní správa zařízení tedy výrazně šetří šetřit drahocenný čas.

„Úspěch této řady hovoří sám za sebe, přece jen jsme od roku 2009 jen v regionu EMEA prodali takřka 360 tisíc zařízení iRA. Zpětná vazba od našich zákazníků přitom dokazuje, jak moc firmy oceňují šíři portfolia společnosti Canon v oblasti černobílého a barevného tisku. A to v obou nejžádanějších formátech, A4 i A3. Za velmi podstatné považují firmy také efektivitu tiskových i skenovacích workflow, podporu řízení a správy, bezpečnostní vlastnosti a v neposlední řadě i prvotřídně nízkou energetickou náročnost,“ dodává Daniel Míka.

Zařízení nové řady imageRUNNER ADVANCE 4200, která nahrazuje řadu imageRUNNER ADVANCE 4000 budou v prodeji od 1. listopadu 2013.

Klíčové vlastnosti řady imageRUNNER ADVANCE 4200:

  • Efektivní a spolehlivý černobílý tisk rychlostí 25/35/45/51 stran za minutu

  • Přizpůsobitelný barevný dotykový displej s rozlišením SVGA a úhlopříčkou 21,3 cm

  • Kapacita zásobníků až 4 980 listů papíru

  • Rychlé skenování a bezproblémová integrace

  • Automatické úpravy a bezpečnostní vlastnosti

  • Velmi nízká energetická náročnost

O společnosti Canon Europe

Společnost Canon Europe je dceřinou společností japonské společnosti Canon Inc., předního světového inovátora a poskytovatele fotografických a zobrazovacích technologií.

Společnost Canon, Inc., byla založena v roce 1937 a již více než 70 let úspěšně působí v oblasti výzkumu a vývoje optických systémů.

Další informace o společnosti Canon Europe a Canon CZ jsou k dispozici na www.canon.cz.

Společnost Canon CZ sídlí od 1. 10. 2013 na nové adrese:

Jankovcova 1595/14b, 170 00 Praha 7 – Holešovice.