BenQ doplňuje rodinu domácích projektorů o modely W1300 a W1400

Praha 5. listopadu 2013 – Společnost BenQ, mezinárodně uznávaný dodavatel digitálních lifestylových zařízení a světová jednička na trhu s DLP projektory, rozšiřuje portfolio domácích projektorů o dva nové modely – BenQ W1300 a BenQ W1400. Nabídnou 3D Full HD projekci, velký zoom, speciální funkci Lens Shift, vestavěné reproduktory a 3D brýle jako součást balení. Model W1400 navíc i krátkou projekční vzdálenost. (TZ)

BenQ W1300 je cenově atraktivní model pro uživatele vyžadující Full HD zobrazení. Nabízí rozlišení 1080p až do velikosti 300″, svítivost 2 000 lumenů a vysoký kontrastní poměr 10 000:1, zajišťovaný technologií DarkChip3. Ta upravuje obraz pomocí vyššího jasu a hlubších úrovní černé, čímž doplňuje barevný garmut Rec. 709, jednu z nejpřísnějších norem HD video signálu, díky které projektor dosahuje optimální přesnosti barev. Jeho velkou výhodou je jednoduchá instalace v místnosti. Postará se o ní velký 1,5x zoom i speciální funkce Lens Shift, která umožňuje rychlou a flexibilní korekci obrazu mírně vychýleného z ideální polohy bez použití jakýchkoli nástrojů. BenQ W1300 dále nabízí plnou podporu přehrávání 3D obsahu, jak z Blu-ray či DVD přehrávačů, tak i z osobního počítače s nainstalovaným softwarem NVIDIA 3DTV Play. Součástí příslušenství jsou i 3D brýle.

BenQ W1400 představuje ve většině parametrů srovnatelný, avšak oproti BenQ W1300 o něco technologicky vyspělejší model. Nabízí navíc vyšší svítivost 2 200 lumenů a technologii interpolace snímků, minimalizující výskyt rozmazávání pohybu a chvění pro zajištění mimořádně plynulého zobrazení zejména u scén s rychlým pohybem. Kromě toho disponuje 1,6x zoomem a krátkou projekční vzdáleností, která umožní nastavit 84“ obraz z pouhých 2 metrů. Dále nabízí převod 2D obrazu do 3D a jeho multimediálnost je, kromě dodávaných 3D brýlí, umocněna i dvěma vestavěnými reproduktory 10 W s technologií SRS.

V duchu nové filosofie BenQ „Protože na tom záleží“ disponují obě novinky i nejlepší světovou technologií SmartEco pro ochranu životního prostředí, zdokonalenou úsporou energie a optimalizovanou životností lampy.

Doporučená koncová cena modelu BenQ W1300 je 24 990 Kč s DPH pro Českou republiku a 969 euro s DPH pro Slovensko. Doporučená koncová cena modelu BenQ W1400 je 29 990 Kč s DPH pro Českou republiku a 1 169 euro s DPH pro Slovensko.

Pro více informací o vybraných modelech prosím navštivte www.BenQ.cz

O společnosti BenQ Europe

BenQ Europe, regionální zastoupení společnosti BenQ Corporation, působí na hlavních evropských trzích včetně Rakouska, zemí Beneluxu, střední a východní Evropy, Francie, Německa, Itálie, severských zemí, Ruska, Španělska, Švýcarska a Velké Británie. V duchu hesla této značky „Bringing Enjoyment and Quality to Life“ nabízí BenQ Europe širokou škálu produktů s integrovanými technologiemi: digitální projektory, LCD monitory, LCD TV a digitální fotoaparáty. Díky spojení nadšení a profesionality, dokonalosti a realizace, péče a příspěvků je BenQ jedničkou na světovém trhu DLP® projektorů a patří mezi 3 firmy s největším podílem na trhu projektorů ve více než 22 zemích Evropy. Kromě toho je společnost BenQ Europe specialistou na LED monitory a patří mezi 5 firem s největším podílem na trhu monitorů v různých zemích.

O společnosti BenQ Corporation

BenQ Corporation, přední dodavatel síťových lifestyle digitálních zařízení, je všestranná společnost, která vyniká zejména v oblasti designu produktů, zobrazovacích technologií a mobilních technologií. BenQ nabízí bezkonkurenční šíři a hloubku lifestyle produktů a integrovaných technologií napříč platformami v duchu hesla značky „Bringing Enjoyment and Quality to Life“, včetně digitálních projektorů, LCD monitorů, notebooků, netbooků, All-in-One PC, LCD displejů, digitálních fotoaparátů, paměťových zařízení, čteček e-knih, mobilních telefonů, paměťových médií a zařízení standardu HID, jako jsou například myši a klávesnice.

O skupině BenQ Group

BenQ Group je v současnosti složena z nezávisle fungujících společností, které sdílejí zdroje a využívají vzájemných synergických efektů. Mezi společnosti skupiny BenQ Group patří BenQ Corporation, AU Optronics Corporation (patří mezi 3 nejlepší světové výrobce velkorozměrových TFT-LCD panelů), Qisda Corporation, Darfon Electronics Corporation, BenQ Materials Corp., BenQ Guru Software Co., BenQ Hospital, BrightView Corp., Cando Corporation, Daxin Materials Corp., Darwin Precisions, Ltd, Dazzo Technology Corp., Forhouse Corp., SiPix Imaging, Lextar Electronics Corp., Raydium Semiconductor Corp., Trident Medical Corp. a Wellypower Corp.