Sony představilo fotoaparát α7: Full-frame fotografování nyní i s fotoaparátem kompaktních rozměrů

Nejnovější model α7 od společnosti Sony představuje symbiózu skvělých vlastností 35 mm Full-Frame snímače a výměnného objektivu v neuvěřitelně kompaktním těle. Záběry vyznačující se nekompromisní kvalitou, komfortní snímání, funkčnost a výkonné automatické zaostřování AF jsou jen některými z atributů fotoaparátu, který své uživatele okouzlí nádhernými fotografiemi, jaké bylo dosud možné vyfotografovat pouze na velkých high-end fotoaparátech. (TZ)
  • 35 mm Full-Frame CMOS snímač Exmor™ s rozlišením 24,3 megapixelu

  • Nový obrazový procesor BIONZ X™ vyznačující se bleskovou rychlostí, vylepšenou obrazovou kvalitou a dokonalým výkonem i při nedostatečném osvětlení

  • Automatické zaostřování Fast Hybrid AF v sobě spojuje zaostřování s detekcí fáze a dokonale přesné automatické zaostřování s detekcí kontrastu

  • Vylepšený hledáček XGA OLED Tru-Finder™ se širokým zorným úhlem

  • Praktické, spolehlivé a intuitivní tělo vyrobené z hořčíkové slitiny, které je odolné vůči prachu a vlhkosti a poskytuje široké možnosti vlastního nastavení ovládacích prvků

  • Snímání videozáznamu v progresivním Full HD formátu AVCHD (1920×1080 – 60p/25p) s možností nastavení zvuku a HDMI výstup

  • Výstup fotografií ve 4K rozlišení a podpora technologie TRILUMINOS Display

Spolu s novým modelem α7R si fotoaparát α7 získá srdce všech fotografů a filmařů svými úžasnými vlastnostmi. Je snadno přenosný a zároveň poskytuje všechny výhody Full-Frame fotografování a snímání filmů. Nadšenci fotografování si s ním mohou naplno užít vysoce citlivé snímání s nízkým šumem, širším dynamickým rozsahem a menší hloubkou ostrosti, umožňující dramatické efekty rozostření, jako např. „bokeh“ efekt. Fotoaparát je kompatibilní i se širokou paletou Full-Frame objektivů, jejichž řady byly nedávno rozšířeny o nové přírůstky.

Model α7 je stylový fotoaparát s působivým robustním tělem vyrobeným z hořčíkové slitiny a navrženým tak, aby uživatelům padl přímo do ruky. Přední a zadní otočné ovládací prvky, otočný nastavovací prvek a otočný ovladač expozice umožňují intuitivní ovládání a snímání fotografií prostřednictvím vysoce kontrastního XGA OLED hledáčku s vysokým rozlišením, nebo výklopného 3palcového LCD displeje.

Full-Frame snímač spolu s novým vysoce výkonným procesorem BIONZ X umožňuje snímání Full HD videozáznamů v profesionální kvalitě. Díky modelu α7 si můžete vychutnat záznamy vyznačující se nádhernými barvami a neuvěřitelně nízkým šumem, a to dokonce i při velmi slabém osvětlení. Transfokace Clear Image Zoom byla speciálně vylepšena pro snímání videozáznamů nabitých detaily, přičemž zůstává zachováno dokonalé rozlišení. Fotoaparát disponuje stylovými funkcemi zdokonalujícími snímání filmu, ke kterým patří možnost nastavení úrovně zvuku a zobrazování. Další výhodou je HDMI výstup umožňující sledovat videozáznam na externím monitoru nebo jej zaznamenávat na jiném zařízení.

Vylepšené automatické zaostřování Fast Hybrid v sobě spojuje rychlou detekci fáze s vysoce přesnou detekcí kontrastu, a díky novému algoritmu Spatial Object Detection dosahuje jednoho z nejrychlejších automatických zaostřování z Full-Frame fotoaparátů. Dokonce i při snímání postavy, která je zčásti odvrácená od fotoaparátu a s nízkou hloubkou ostrosti, bude tvář dokonale ostrá, a to díky funkci detekce očí schopné stanovit prioritu jedné pupily. Automatické zaostřování s detekcí fáze se 117 hustě umístěnými body funguje bleskurychle a efektivně nastaví objektiv tak, aby zaostřil na objekt. Detekce kontrastu AF (25 bodů) pak ve zlomku sekundy provede doostření.

Statické fotografie, vyznačující se vysokým rozlišením, si můžete prohlédnout přímo na 4K televizorech, které v porovnání s běžným Full HD TV přinášejí až čtyřikrát detailnější rozlišení. Díky podpoře technologie TRILUMINOS Color si při přehrávání videozáznamů a fotografií pořízených fotoaparátem α7 vychutnáte brilantní obraz a široký rozsah barev. Stačí ho jen připojit k televizoru BRAVIA, který disponuje technologií TRILUMINOS Display.

Prostřednictvím rozhraní Wi-Fi a NFC se α7 dokáže jediným dotykem jednoduše bezdrátově propojit s vaším smartphonem Xperia™, NFC kompatibilním smartphonem s OS Android nebo tabletem.

Nová aplikace ‘Multiple Exposure’ automaticky zkombinuje záběry s různými expozicemi a vytvoří krásné a dramatické efekty. Zvolit si můžete jedno z přednastavených uměleckých témat, jakož i manuální režimy sestavování.

Předinstalovaná aplikace Smart Remote Control’ umožňuje nastavovat expozici a ovládat spoušť pomocí vašeho smartphonu. Tuto aplikaci využijete například při skupinovém fotografování a snímání autoportrétů ze stativu. Aplikace také automaticky posílá fotografie do vašeho mobilního zařízení pro okamžité sdílení snímků.

Nové Full-Frame objektivy s bajonetovým uchycením E

Nabídka vyměnitelných objektivů se nyní rozšiřuje o pět nových Full-Frame objektivů s bajonetovým uchycením E, s nimiž naplno využijete jedinečný výkon fotoaparátu α7. Tato řada Full-Frame objektivů s bajonetovým uchycením E obsahuje dva transfokační objektivy se středním rozsahem od společnosti Sony a Carl Zeiss, dva objektivy Sonnar T* s vysokou světelností a pevnou ohniskovou vzdáleností a prémiový teleobjektiv G Lens. K dispozici také máte bajonetový adaptér nové generace, který fotografům přináší naprostou svobodu. Díky němu totiž mohou používat i všechny Full-Frame objektivy s bajonetovým uchycením A, včetně vylepšeného teleobjektivu SAL70200G2 70-200 mm F2.8 G SSM II.

Spolu s novým fotoaparátem α7 také přichází nové příslušenství. Grip VG-C1EM prodlužuje výdrž fotoaparátu díky dvěma bateriím NP-FW50 a přináší lepší komfort při vertikálním snímání. Nabíječka baterií BC-TRW zase prostřednictvím LED indikátorů informuje o stavu nabíjení. S použitím kabelu Multi Flash Cable můžete samostatnou pětici FA-CS1M použít pro připojení příslušenství mimo fotoaparát. Elegantní měkké kožené pouzdro LCS-ELCA ještě více usnadňuje manipulaci s fotoaparátem α7 a chrání jej před poškozením nebo poškrábáním během přenášení.

Nový lehký kompaktní digitální Full-Frame fotoaparát α7 s výměnnými objektivy od společnosti Sony je možné předobjednat již dnes prostřednictvím webové stránky Sony store. V Evropě se tento fotoaparát bude prodávat od poloviny listopadu.

Hlavni technické údaje

α7

Kompatibilní objektivy

Objektivy Sony s bajonetovým uchycením E

Snímač obrazu

Typ

35 mm Full-Frame (35,8×23,9 mm), CMOS snímač Exmor

Počet pixelů (efektivních)

cca 24,3 megapixelu

Systém záznamu (fotografie)

Formát záznamu

JPEG (DCF Ver. 2.0, Exif Ver.2.3, MPF Baseline), RAW (Sony ARW 2.3)

Systém záznamu (video-
záznamy)

Formát záznamu

AVCHD Ver. 2.0/ MP4

Média

Paměťová karta Memory Stick PRO Duo, Memory Stick PRO-HG Duo, Memory Stick XC-HG Duo, paměťová karta SD, SDHC (UHS-I), SDXC (UHS-I)

Systém zaostřování

Typ

Fast Hybrid AF
(Automatické zaostřování s detekcí fáze /

Automatické zaostřování s detekcí kontrastu)

Zaostřovací body

35 mm Full-Frame: 117 bodů (automatické zaostřování s detekcí fáze / 25 bodů (automatické zaostřování s detekcí kontrastu)

Nastavení expozice

Typ měření

1200 zónové měření

Citlivost ISO (Doporučený index expozice)

Statické záběry: ekvivalent ISO 100-25600 (krok 1/3 EV), (ISO 50 v režimu rozšíření citlivosti ISO),
AUTO (ISO 100-6400, volitelná dolní a horní hranice)
Videozáznamy: ekvivalent ISO 200-25600 (krok 1/3 EV) / AUTO (ekvivalent ISO 200-6400)

Hledáček

Typ

1,3 cm (0,5palcový) elektronický hledáček (barevný)

Počet bodů

2 359 296 bodů

Pokrytí zorného pole

100%

Zvětšení

cca 0,71x (s 50 mm objektivem při nastavení na nekonečno, dioptrická korekce -1m-1)

LCD displej

Typ

7,5cm (3,0palcový) TFT displej

Počet bodů

921 600 bodů

Polohovatelné úhly

90 stupňů nahoru, 45 stupňů dolů

Wi-Fi

Zobrazení na smartphonu

Ano

Odesílání do PC

Ano

Zobrazení na televizoru

Ano

NFC

Ano (NFC Forum Type 3 Tag,

Dálkové ovládání po jediném dotyku (One-touch remote),
Sdílení po jediném dotyku (One-touch sharing))

PlayMemories Camera Apps

Ano

Audio

Mikrofon

Vestavěné stereofonní mikrofony nebo ECM-CG50/XLR-K1M (prodáváno zvlášť)

Reproduktor

Vestavěný, monofonní

Sluchátka

Ano (3,5 mm stereofonní mini konektor)

Rozměry
(bez přečnívajících částí)

cca 126,9 mm x 94,4 mm x 48,2 mm

Hmotnost

cca 416 g (pouze tělo)

cca 474 g (včetně baterie a paměťové karty Memory Stick PRO Duo)

Společnost Sony:

Společnost Sony je přední celosvětový výrobce inovativních audio, video, komunikačních a informačních produktů pro spotřebitelský trh i pro profesionální trhy. Společnost Sony je známá díky svým renomovaným audiovizuálním produktům, jako jsou například HD LCD televizory BRAVIA™, digitální fotoaparáty Cyber-shot™, videokamery Handycam®, digitální zrcadlovky „α“ (vyslovuj alfa), tablety Sony a MP3 přehrávače Walkman®, stejně jako osobní počítače VAIO™ a profesionální produkty pro 3D HD vysílání.

Za účelem získání dalších informací o společnosti Sony Europe, prosím, navštivte stránku http://www.sony-europe.com. Za účelem získání dalších informací o společnosti Sony Corporation, prosím, navštivte stránku http://www.sony.net.

„Sony“, „WALKMAN“, „VAIO“, „Cyber-shot“, „Handycam“, „α“, „Exmor“, „BRAVIA“ a „XDCAM“ jsou ochranné známky nebo obchodní značky společnosti Sony Corporation. Všechny ostatní ochranné známky nebo obchodní značky jsou majetkem příslušných vlastníků.