Konica Minolta posiluje své zaměření na oblast ICT

Praha, 4. listopadu 2013 – Konica Minolta posílila svůj manažerský tým pro prodej systémů řízení dokumentů a integrovaných IT služeb. Po té, co sloučila obchodní divize Key Account a státní správa, pověřila jejich vedením Jiřího Limburského. Ten do společnosti přišel z Telefónica O2, kde téměř pět let vedl oddělení zodpovědné za rozvíjení vztahů s korporátními zákazníky. Konica Minolta si od tohoto kroku slibuje posílení své pozice dodavatele komplexních IT služeb. (TZ)

„Konica Minolta se posouvá z pozice dodavatele tiskových řešení do role poskytovatele komplexních IT služeb. To je pro mě výzva, stejně jako fakt, že jako jediná ve svém segmentu dokázala v posledních letech růst. Příležitosti do budoucna vidím v dynamickém technologickém rozvoji, který neustále nabízí novinky v oblasti digitalizace a efektivnějšího řízení životního cyklu dokumentů,“ řekl Jiří Limburský, obchodní ředitel divizí Key Account a státní správy Konica Minolta Business Solution Czech.

Jiří Limburský má v oblasti ICT více než desetileté zkušenosti. Do divize Key Account Konica Minolta Business Solution Czech nastoupil letos v červenci.  Její vedení přebírá od Pavla Štěpána, který jako ředitel celé oblasti přímého obchodu byl dočasně pověřen jejím řízením. Současně s funkcí obchodního ředitele Key Account bude Jiří Limburský zodpovídat za obchodní aktivity Konica Minolta v segmentu veřejné správy, které měl dosud na starosti Aleš Lauer.

O společnosti Konica Minolta Holding, Inc.

Konica Minolta je zastoupena v 64 zemích celého světa. Zaměstnává celkem 35 600 zaměstnanců a její výrobky a služby můžete najít na 14 000 obchodních a servisních místech. Centrálu má v Tokiu, evropská centrála sídlí v Hannoveru a americká v Ramsey (New York). Rychlý vývoj všech technologií zajišťuje více než 26 vývojových a technických center.

O společnosti Konica Minolta Business Solutions Czech

Konica Minolta Business Solutions Czech spol. s r. o. je součástí celosvětové sítě a uspokojuje potřeby, které vznikají na českém trhu, a pečuje o české zákazníky. V roce 2005 a 2010 bylo české zastoupení společnosti Konica Minolta vyhlášeno nejlepším zastoupením v evropském regionu, a to především díky kvalitě zákaznických služeb. Pozici na trhu podtrhují i tržní podíly roku 2012 – Konica Minolta je v České republice číslo jedna v produkčním tisku s podílem přes 56 %. Lídrem trhu je i v prodeji barevných multifunkčních zařízení (43,6 %) a prodeji černobílých multifunkčních zařízení (35,4 %). Více informací na www.konicaminolta.cz.