Pracujte rychleji a déle s nejnovějším odolným konvertibilním počítačem Tablet PC Toughbook

PRAHA – 13. listopadu 2013 – Společnost Panasonic dnes představila aktualizovanou verzi svého notebooku Toughbook CF-C2, jednoho z nejodolnějších a nejflexibilnějších konvertibilních počítačů Tablet PC na trhu, který umožní mobilním profesionálům pracovat rychleji a déle. Odolný počítač Toughbook CF-C2 přináší zvýšený výkon procesoru a grafické karty a delší dobu provozu na baterii. Se systémem Windows 8.1 je tak ideálním mobilním pomocníkem ať už v režimu tradičního notebooku nebo v režimu tabletu. Více na: www.toughbook.cz (TZ)

Nejnovější Toughbook CF-C2 je navržen pro mobilní profesionály, kteří potřebují pracovat na více úkolech současně. Je vybaven technologií Intel® CoreTM 4. generace.  Díky své snížené spotřebě pomáhá procesor Intel® CoreTM i5-4300U s technologií Intel® Turbo Boost prodlužovat dobu provozu na baterii (z 11 až na 14 hodin) a i dobu pohotovostního režimu. Uživatelé tak mohou ponechat svá zařízení déle v pohotovostním režimu a využít možnosti rychlejšího spuštění a celkové odezvy systému. Operační paměť zahrnuje standardně 4 GB, je rozšiřitelná až na 8 GB a pevný disk ve standardní výbavě má 500 GB, nebo volitelný SSD disk 128 GB nebo 256 GB. CF-C2 je tak velmi univerzálním a velmi výkonným zařízením ve své třídě.

Nový notebook/tablet je vybaven kapacitním multidotykovým displejem s podporou pro 10 prstů, který lze využít v tradiční poloze „notebook“ i v režimu tabletu, a využít tak maximum možností displeje s HD rozlišením a úhlopříčkou 12,5″. Displej je standardně vybaven technologií IPS, která umožňuje extrémně široký pozorovací úhel, zesíleným sklem, vysokým kontrastním poměrem, svítivostí 500 cd/m2 a antireflexní vrstvou Panasonic.

Další vylepšení se zaměřila na konektivitu, která zahrnuje 4G modul Gobi 5000, Bluetooth v4.0 a bezdrátové sítě podle standardu IEEE802.11a/b/g/n. Lze se tak s ním připojit prakticky odkudkoli.

Plně vybavený a flexibilní

Uživatelům, kteří se potřebují účastnit videokonferencí nebo pořizovat snímky dokumentace v terénu, přináší CF-C2 přední kameru s rozlišením HD 720p (max. velikost statického snímku 1280 x 960 px) a doplňkovou zadní kameru, jejíž rozlišení bylo inovováno ze 3 na 5 MPx.

Díky široké paletě profesionálních možností rozšíření a konfiguračních zásuvek lze CF-C2 přizpůsobit na míru jakýmkoli požadavkům. Doplňkový sériový port ideální pro zaměstnance pracující v terénu a servisní techniky umožňuje připojení diagnostických a měřicích zařízení k počítači Toughbook. Krom toho lze prostřednictvím flexibilních konfiguračních zásuvek přidat další profesionální doplňky, jako jsou porty VGA a modemy.

Pro obory, kde zabezpečení a ochrana dat hrají klíčovou roli, jako je zdravotnictví, lze CF-C2 vybavit NFC modulem nebo až 2 zásuvkami na čipové karty (1x plná velikost / 1x poloviční velikost). Standardně je Toughbook vybaven technologií vProTM, která usnadňuje IT správu zařízení. Podporovány jsou také funkce zabezpečení Computrace.

Toughbook CF-C2 je vybaven záložní baterií, která umožňuje výměnu hlavní baterie za provozu bez vypnutí zařízení a nepřerušovaný provoz. Ve standardní konfiguraci s 6článkovou baterií vydrží Toughbook v provozu přibližně 14 hodin (Mobile Mark 2007, 60 cd/m2) a 9článková velkokapacitní baterie poskytuje přibližně 19 hodin provozu.

Nejnovější operační systém a snadná migrace

Předinstalovaný operační systém Microsoft Windows 8.1 Pro přináší profesionálním uživatelům celou řadu nejnovějších vylepšení uživatelských funkcí a mnoho výhod pro firmy. K dispozici je i možnost downgradu na systém Windows 7. Vzhledem k prodloužení podpory systému Windows XP ze strany společnosti Microsoft do dubna 2014 nabízejí verze se systémy Windows 8.1 a Windows 7 také možnost hladkého přechodu pro společnosti, které se chystají inovovat své hardwarové vybavení.

Zkonstruován pro odolnost a snadné použití

Odolný počítač CF-C2 je zkonstruován tak, aby si snadno poradil se šťouchanci a škrábanci rušného pracovního dne v terénu. Dokáže odolat pádu z výšky až 76 cm v 6 úhlech, je vybaven vodotěsnou klávesnici, zařízením TouchPad a zesíleným sklem LCD displeje.

CF-C2 podporuje provozní režimy notebooku a tabletu a je vybaven systémem trojitého závěsu pro ještě stabilnější provoz. Přichází také s ergonomickým odnímatelným poutkem na ruku, které umožňuje držet a ovládat zařízení jednou rukou v jakékoli pozici – na šířku, na výšku i cokoli mezi tím.

Jan Šplíchal, marketingový manažer společnosti Panasonic Computer Product Solutions, říká: „Tento nejnovější odolný počítač Toughbook CF-C2 byl zkonstruován tak, aby proměnil způsob práce a míru výkonnosti terénních pracovníků. Jedná se o skutečně nejodolnější a nejflexibilnější profesionální konvertibilní počítač na trhu, který nabízí výkonnost srovnatelnou se stolními počítači, špičkovou konektivitu, dlouhou dobu provozu na baterie a pokročilé technologie pro mobilitu.“

Toughbook CF-C2 se bude v Evropě prodávat od poloviny prosince. Toto zařízení budou nabízet oficiální distributoři, prémioví partneři, partneři ISV a registrovaní partneři společnosti Panasonic. Maloobchodní cena standardního modelu se odhaduje na 2149 € + DPH. Další informace naleznete na webu www.toughbook.eu.

O skupině Panasonic System Communications Company Europe (PSCEU)

PSCEU je evropskou pobočkou Panasonic System Communications Company, globální B2B divize společnosti Panasonic. PSCEU si klade za cíl zlepšovat pracovní prostředí firemních profesionálů a zvyšovat efektivitu a výkonnost jejich organizací. Pomáhá společnostem získávat, zpracovávat a přenášet všechny druhy informací, jako jsou hlasová, textová a obrazová data. Produktové portfolio zahrnuje PBX telekomunikační systémy, tiskárny, profesionální kamerové systémy, projektory, profesionální displeje a odolné mobilní počítače. S přibližně 500 zaměstnanci, se zkušenými experty, se schopnostmi řízení globálních projektů a s rozsáhlou evropskou partnerskou sítí nabízí PSCEU bezkonkurenční výhody na daném trhu.

Společnost Panasonic je světovým lídrem ve vývoji a výrobě elektronických produktů pro širokou škálu spotřebitelských, firemních i průmyslových požadavků. Od svého založení v roce 1918 se společnost globálně rozšířila a nyní řídí přes 500 firem po celém světě, které vykázali konsolidované příjmy přes 68 miliard euro ve fiskálním roce končícím 31. března 2013. Se závazkem sledovat nové hodnoty prostřednictvím inovací napříč všemi divizemi, se společnost se snaží vytvořit lepší život a lepší svět pro své zákazníky. Pro více informací o Panasonic najdete na webových stránkách společnosti http://panasonic.net/