Huawei zve na veletrhu CES 2014 uživatele, aby se „připojili“ k 4G LTE

Las Vegas, USA, 8. ledna, 2014: Společnost Huawei, přední světový dodavatel řešení v oblasti informačních a komunikačních technologií (ICT) a koncových zařízení, představila na veletrhu CES 2014 novou škálu zařízení podporujících standard 4G LTE. Huawei mimo jiné na veletrhu představila svou novou vlajkovou loď, smartphone HUAWEI Ascend Mate2 4G, názorně demonstrovala telematické řešení ME909T a ukázala zařízení LTE Cat4. (TZ)

„Rok 2013 byl pro Huawei Consumer Business Group výjimečný a jsme na nejlepší cestě dosáhnout milníku 52 milionů prodaných chytrých telefonů, což oproti roku 2012 představuje nárůst o plných 60 procent,“ prohlásil Richard Yu, generální ředitel Huawei Consumer Business Group. „V roce 2014 chceme na tento úspěch navázat uvedením nové škály produktů podporujících standard 4G LTE, včetně nového chytrého telefonu HUAWEI Ascend Mate2 4G.“

„Jsme velice rádi, že naši první řadu produktů 4G LTE můžeme představit právě na veletrhu CES 2014,“ prohlásil Colin Giles, výkonný viceprezident Huawei Consumer Business Group. „Stále větší počet lidí volá po rychlejších přístrojích, požadují vyšší výkon i delší životnost baterie, a tak doufáme, že právě jim budeme moci nabídnout takové produkty a řešení, které jim umožní naplno využívat výhod permanentní konektivity.“

Huawei na CES 2014 představuje smartphone 4G LTE, telematická řešení a mobilní širokopásmová zařízení (MBB):

  • HUAWEI Ascend Mate2 4G je nový super výkonný telefon, který uživatelům po celém světě nabídne vyšší výkon a větší displej, takže budou moci skutečně využít každý okamžik jako příležitost k práci či zábavě. Chytrý telefon podporující standard 4G LTE, osazený IPS displejem o úhlopříčce 6,1 palce, baterií o kapacitě 4050 mAh1 a předním fotoaparátem s rozlišením 5 megapixelů, je jako stvořený ke stahování filmů nebo nahrávání pracovních souborů. Disponuje dostatečným výkonem pro streaming až tří filmů po sobě anebo poslech až 100 hodin hudby na jediné dobití. HUAWEI Ascend Mate2 4G je vybaven výkonným čtyřjádrovým procesorem s frekvencí 1,6 GHz a vlastním uživatelským rozhraním Emotion UI 2.0,2 který umožňuje úpravu domácí obrazovky, multitasking a snadný přístup k aplikacím. Telefon lze dovybavit také některým z doplňků, jako jsou Bluetooth sluchátka, stylový kryt nebo barevná přídavná externí baterie.

  • HUAWEI ME909T, představený 4. prosince 2013, je komplexní automobilový modul nové generace, jenž uživatelům osobních vozů nabízí během jízdy takové služby, jako je přístup ke globálním navigačním systémům (GNSS), nouzovým voláním (eCall), dopravním instrukcím a informacím o počasí. HUAWEI ME909T nabízí konektivitu 4G LTE Cat3, rychlost připojení až 100 Mbps pro rychlé surfování po internetu během jízdy. Modul je spolehlivý a odolný, byl navržen a vyráběn v souladu se standardem Q100 vydaném Radou pro elektroniku v automobilovém průmyslu (Automotive Electronics Council) a standardem TS 16949 pro řízení jakosti v automobilovém průmyslu (Automotive Industry Quality Management Standard), takže se dokáže vypořádat i s náročnými podmínkami, jako jsou extrémní teploty, vysoká rychlost či nestabilní dodávky proudu.

Díky této nabídce nových zařízení postavených na standardu 4G LTE a zkušenostem dodavatele LTE sítí má Huawei Consumer Business Group vynikající pozici k tomu stát se leaderem v éře 4G LTE.

Huawei také představila světově první bezdrátový modem 3G o velikosti SD karty HUAWEI E2130/E2131, který umožňuje stahování až rychlostí 21 Mbps a nahrávání rychlostí 5,76 Mbps.

Tento ultra lehký a kompaktní modem je ideální pro tablety, notebooky, kamery a fotoaparáty pro něž zajišťuje okamžitou konektivitu a možnost permanentního sdílení.

Během veletrhu CES 2014, který probíhá od 7. do 10. ledna 2014 v Las Vegas, budou mít návštěvníci příležitost vyhrát ceny a prohlédnout si produkty Huawei na stánku Huawei číslo 30222 v jižní hale kongresového centra v Las Vegas Convention Center.

1 Skutečná velikost baterie se může mezi jednotlivými region lišit

2 Dostupnost uživatelského rozhraní Emotion UI 2.0 se může mezi jednotlivými region lišit

O Huawei Consumer Business Group

Ke konci roku 2013 se výrobky a služby Huawei používají ve více než 140 zemích a slouží více než třetině světové populace. Huawei rovněž po celém světě založila více než 16 výzkumných a vývojových center, mimo jiné ve Spojených státech, Německu, Švédsku, Rusku, Indii a Číně. Spotřebitelská divize patří mezi tři hlavní divize společnosti Huawei. Nabízí řadu výrobků, mezi něž patří mobilní širokopásmová zařízení, domácí zařízení, mobilní telefony a cloudové služby. Huawei Consumer BG se ve 3. čtvrtletí 2013 stala třetím největším světovým výrobcem smartphonů. Cílem této divize je prostřednictvím společnosti Huawei přinášet nejnovější technologie spotřebitelům, nabízet celý svět možností a vytvářet mimořádné zážitky pro lidi na celém světě.

Pro více informací navštivte Huawei na consumer.huawei.com/cz.

Aktuální informace ze světa Huawei Consumer BG naleznete denně aktualizované na:

Facebook – CZ/SK: www.facebook.com/HuaweideviceCZSK

Twitter: www.twitter.com/HuaweiDevice

Google+: plus.google.com/+HuaweiDeviceCo

YouTube: www.youtube.com/user/HuaweiDeviceCo

Flickr: www.flickr.com/photos/Huaweidevice