Představuje se Xperia E1 – jednoduše ten nejlepší chytrý telefon ve své třídě

14. leden 2014, Praha – Společnost Sony Mobile Communications („Sony Mobile“) dnes představila model Xperia E1, nový chytrý telefon s operačním systémem Android, v němž se potkává špičková audio technologie od Sony s tím nejnovějším v oblasti displeje, designu, výkonu a obsahu. Výsledkem je chytrý telefon, který byl nezávislými stranami označen za „nejlepší chytrý telefon ve své třídě“1. (TZ)

Xperia E1 v sobě kombinuje špičkové audio technologie od Sony, prémiový design a skvělé hardwarové prvky. Vznikl tak chytrý telefon určený především těm, kteří ‚chtějí slyšet a být slyšeni‘,“ uvedl Calum MacDougall, ředitel marketingu řady Xperia společnosti Sony Mobile Communications. „Je to nový přístroj v modelové řadě Xperia, který klade důraz na hudbu, ale nezaostává ani ve špičkovém designu od Sony, kvalitě displeje i širokým možnostem obsahu.“

Xperia E1 je model střední třídy s mnoha prémiovými prvky. Jeho zpracování je kvalitní, je vybaven rychlým procesorem a čtyřpalcovým displejem, který zobrazuje syté barvy. Rychlý přenos dat z něho dělá univerzálního a výkonného společníka, který ve své třídě1 nenajde soupeře. Kvalitní zvuk a široké možnosti obsahu ho staví na špici mezi konkurencí.

Skvělá hudba kdekoliv

Dlouhá tradice značky Sony v oblasti reprodukce zvuku je na Xperii E1 skutečně poznat – telefon je nabit špičkovými technologiemi, které dávají hlasitější a jasnější zvuk. Díky režimu ClearAudio+ si můžete okamžitě vyladit zvuk podle svého gusta a optimalizovat frekvence, zatímco funkce xLOUD se stará o to, že vaše skladby zní tak, jak mají – hlasitě a křišťálově čistě.

Intuitivní ovládání aplikace WalkmanTM

Technologie Sony WalkmanTM již déle než 30 let přináší prémiové audio zážitky a model Xperia E1 je dalším pokračovatelem této tradice. Snadné načtení skladeb a navigaci nabízí funkce Shake-to-shuffle a speciální spouštěcí tlačítko fungující na dlouhé stlačení WalkmanTM; s nejnovější verzí aplikace Sony WALKMAN je kombinování online a offline hudebního obsahu, vytváření playlistů, přehrávání a sdílení skladeb hračka.

Křišťálově jasný čtyřpalcový displej

Všechny uvedené funkce můžete ovládat prostřednictvím čtyřpalcového displeje. Rozsáhlé zkušenosti značky Sony s vývojem televizních technologií se promítly i do modelu Xperia E1, který takto díky digitálním obrazovým technologiím nabízí intenzivní vizuální zážitek. Ať již sledujete filmy nebo si prohlížíte fotografie, displej vše zobrazí v živých a zároveň jasných barvách.

Srdce vašeho vesmíru od Sony

Xperia E1 se umí přes Bluetooth™ propojit s velkým ekosystémem zařízení a příslušenství, například sluchátka SBH20 Stereo Bluetooth™ Headset pro ty, kteří chtějí poslouchat hudbu sami, nebo přijímač BM10, který je zase určen těm, kteří chtějí mít poslech hudby co nejhlasitější. Xperia E1 je za všech okolností srdcem všech propojených zařízení a příslušenství Sony, pro maximální pocit z hudby.

Duální SIM karta – už žádné kompromisy

Model Xperia E1 se také nabízí ve variantě chytrého telefonu s duální SIM kartou, který nabízí nové možnosti díky nejnovější generaci duální SIM technologie od Sony. Ke každé ze SIM karet lze nastavit samostatně například vyzváněcí tóny a skutečně jednoduše přepínat mezi SIM kartami před uskutečněním hovoru nebo odesláním textové zprávy; funkce pro řízení duálních SIM karet znamenají, že obě SIM jsou stále aktivní, takže nikdy nezmeškáte hovor – a to i když hovoříte přes jednu z nich.

Hlavní specifikace modelu Xperia E1 (& Xperia E1dual)

  • WVGA (800 x 480) displej s úhlopříčkou 4 palce

  • Rychlý dvoujádrový procesor 1,2 GHz s 512 MB RAM a 4GB interní paměti

  • Tlačítko WalkmanTM, funkce náhodného přehrávání Shake-to-shuffle a hardwarové ovládací prvky pro snadné přehrávání hudby

  • Rychlý přenos dat díky Cat 14 HSPA+

  • V bílé, černé a fialové barvě

  • KONEC –

1 Xperii E1 pohání dvoujádrový procesor Qualcomm MSM8210 1.2 GHz Dual Core s 512 MB RAM. Model je vybaven čtyřpalcovým (233 ppi) displejem a velkokapacitní baterií 1700 mAh battery. Technické parametry byly ověřeny v testu firmou Strategy Analytics metodou srovnání 100 modelů chytrých telefonů z roku 2013, jejich globální průměrná cena při uvedení do prodeje činila méně než 175 euro. Zdroj: Strategy Analytics PriceTRAX & SpecTRAX Service, 29. listopadu 2013. Více informací zde: www.sonymobile.com/testresults

O Sony Mobile Communications

Sony Mobile Communications je dceřinou společností Sony Corporation se sídlem v Tokiu. Značka Sony je světovým inovátorem produktů v oblasti audio, video, komunikací a informačních technologií určených pro domácí i profesionální využití.  Díky dceřiným společnostem působícím na poli hudby, filmu, digitální zábavy a online médií má Sony jedinečnou pozici být přední společností v oblasti elektroniky a zábavy na světě. V portfoliu chytrých telefonů a tabletů Xperia™ společnosti Sony Mobile Communications se snoubí ty nejlepší technologie od Sony, prémiový obsah a služby a snadná konektivita ke světu propojených možností zábavy, který Sony nabízí. Více informací zde: www.sonymobile.com