Změny v dozorčí radě společnosti Telefónica Czech Republic, a.s.

Dozorčí rada společnosti Telefónica Czech Republic, a.s. ve dnech 28. 1. a 29. 1. 2014 rozhodla o následujících změnách ve svém složení. (TZ)

Ke dni 28. 1. 2014 rezignovala na svou funkci 1. místopředsedkyně dozorčí rady paní Maria Pilar López Álvarez a dále členové dozorčí rady pánové Antonio Manuel Ledesma Santiago a Ivan Varela Sanchez. Na uvolněné pozice byli kooptováni tři noví členové pan Martin Štefunko, pan Vladimír Mlynář a pan Ladislav Bartoníček. K 29. 1. 2014 rezignovala na svou funkci předsedkyně dozorčí rady paní María Eva Castillo Sanz a dále členové dozorčí rady pan Jesús Pérez de Uriguen a pan Francisco de Borja de Nicolás Benito. Následně byl předsedou dozorčí rady zvolen pan Martin Štefunko a 1. místopředsedou pan Ladislav Bartoníček.

Martin Štefunko pracuje od roku 2009 ve skupině PPF jako člen vrcholového vedení a v současné době zastává pozici ředitele divize investic. Předtím pracoval od roku 2001 ve společnosti Penta Investments, kde ve funkci ředitele pro investice zodpovídal za řízení investičních projektů v oblasti maloobchodu, zdravotnictví, energetiky a strojírenství. Je členem dozorčí rady PPF Group N.V., členem představenstva PPF a.s. a předsedou dozorčí rady PPF banky a.s.

Ladislav Bartoníček v současné době zastává funkci předsedy dozorčí rady Energetického a průmyslového holdingu (EPH), je členem představenstva Slovenského plynarenského priemyslu (SPP) a členem představenstva SOTIO a.s., biotechnologické společnosti skupiny PPF.  Od roku 2007 je zároveň akcionářem skupiny PPF. Do PPF investiční společnosti, a.s. nastoupil v roce 1991 jako výkonný ředitel. Od roku 1996 do září 2006 působil jako generální ředitel České pojišťovny a.s.  V letech 2007 – 2013 zastával funkci generálního ředitele  Generali PPF Holdingu N.V. (GPH), kde je také členem představenstva.

Vladimír Mlynář je členem vrcholového vedení skupiny PPF, kde je od srpna 2010 zodpovědný za Public Relations a spolupráci skupiny s veřejným sektorem. Je členem dozorčí rady PPF a.s. a členem představenstva Eustream, dceřiné společnosti Slovenského plynárenského priemyslu (SPP). Po úspěšné kariéře novináře vstoupil v roce 1998 do politiky jako člen vlády Josefa Tošovského, byl také šéfporadcem předsedy vlády ČR Jana Fischera. V letech 2002 – 2005 byl ministrem informatiky a opakovaně také poslancem. V letech 2008 – 2009 pracoval pro společnost Telefónica 02.

Životopisy nových členů dozorčí rady naleznete v příloze.

O společnosti Telefónica Czech Republic

Telefónica Czech Republic je předním integrovaným telekomunikačním operátorem na českém trhu. V současnosti provozuje téměř osm milionů mobilních a pevných linek, což z ní činí jednoho z vedoucích poskytovatelů plně konvergentních služeb na světě. Nabízí nejucelenější nabídku hlasových a datových služeb v České republice. Mimořádnou pozornost věnuje využití růstového potenciálu především v datové a internetové oblasti. Společnost provozuje nejrozsáhlejší pevnou a mobilní síť včetně sítí 3. generace – datovou síť CDMA a síť UMTS, která umožňuje přenos dat, hlasu, obrazu a videa. Jak první operátor v České Republice spustila LTE (Long Term Evolution), síť 4. generace mobilní komunikace, která umožňuje nejrychlejší mobilní internet současnosti. Telefónica Czech Republic je také předním poskytovatelem ICT služeb v zemi.

O skupině PPF

Skupina PPF investuje do řady odvětví od bankovnictví a finančních služeb, přes telekomunikace, pojišťovnictví, nemovitosti, oblast energetiky a těžbu nerostů, zemědělství, maloobchodní služby až po biotechnologie. Působnost PPF sahá ze střední a východní Evropy přes Rusko až do Asie. Skupina vlastní aktiva ve výši 22,113 miliardy EUR (k 30. 6. 2013).