Samsung na veletrhu MWC 2014 nově definuje možnosti síťových technologií a představuje koncept „Elegant Connection“

Praha 24. února 2014 – Společnost Samsung Electronics Co., Ltd, přední poskytovatel širokopásmových síťových řešení, představí a prakticky předvede na Světovém veletrhu mobilních technologií 2014 (MWC) svá nejnovější pokročilá síťová řešení. V rámci ústředního tématu letošního ročníku veletrhu, kterým jsou „Elegant Connections, Possibilities Redefined”, představí Samsung své sítě s vyšším výkonem a s flexibilnějšími funkcemi. (TZ)

Po nástupu chytrých zařízení a následném obrovském nárůstu poptávky po mobilních datech se operátoři musejí vyrovnávat s novými výzvami při nasazování vyspělých mobilních sítí, zkvalitňování služeb poskytovaných koncovým uživatelům a vytváření doplňkových zdrojů příjmů. Společnost Samsung představí na Světovém veletrhu mobilních technologií 2014 své portfolio nejmodernějších síťových řešení zaměřujících se právě na tyto výzvy.

„Abychom  mohli reagovat na nástup éry chytrých zařízení a abychom dokázali co nejlépe uspokojit potřeby zákazníků, musíme nově definovat možnosti nabízené mobilními sítěmi,“ uvedl Youngky Kim, prezident a ředitel divize firemních síťových řešení společnosti Samsung Electronics. „Mobilní sítě by měly být výkonnější, inteligentnější a také flexibilnější, aby uživatelé mohli využívat výhod technologie, kterou můžeme popsat jako „elegantní spojení‘. Samsung je v dnešním novém prostředí mobilních sítí pro operátory tím nejlepším partnerem, neboť operátorům můžeme nabídnout naše cenné praktické zkušenosti z těch nejaktivnějších LTE trhů, a můžeme také navázat na naše odhodlání budovat v sektoru mobilních sítí dlouhodobá partnerství,“ dodal Kim.

V rámci tématu „Elegant Connections, Possibilities Redefined” představí Samsung tři nová koncepční řešení, která mobilním operátorům nabídnou lepší výkon provozovaných sítí, podporu inovativních obchodních modelů a kvalitnější služby zákazníkům.

Řešení pro sítě s vysokou hustotou mobilních buněk

S nárůstem poptávky po mobilních datech se stalo nezbytností budovat sítě s vysokou kapacitou, pro něž je typická vysoká hustota mobilních buněk, a Samsung představí účinný způsob, jak optimálně využít tento velký počet. Samsung nalezl způsob velmi efektivního a cíleného využití mobilní infrastruktury v hustě osídlených městských oblastech a vyvinul technologii Smart Networks, která přiděluje síťové zdroje centrálně a snižuje vzájemné rušení jednotlivých buněk. Toto řešení bylo vyvinuto na základě bohatých zkušeností získaných společností Samsung při výstavbě mobilních sítí a při řešení problémů spojených s jejich budováním v hustě osídlených oblastech.

V sítích s vysokou hustotou buněk doporučuje Samsung jakožto optimální konfiguraci C-RAN, a mezi představovanými řešeními určenými pro sítě s vysokou hustotou buněk bude také řešení Smart SON (Self Organizing Network).

Vývoj v oblasti agregace pásem

Agregace pásem (Carrier Aggregation – CA) se stala zásadním a nejčastěji využívaným řešením pro výstavbu LTE sítí. Tato technologie využívá několika frekvenčních pásem a společnost Samsung představí a předvede poslední novinky týkající se této technologie. Sítě, které využívají vyspělé technologie CA společnosti Samsung, zaznamenají významné zvýšení rychlosti mobilního přenosu dat, vyšší výkon na okrajích buněk, velké pokrytí s vysokou schopností odbavení dat a lepší fungování tzv. heterogenních sítí.

V této části prezentace předvede Samsung své uznávané řešení CA pod názvem Smart CA a příklady z praxe představující inovativní použití agregace pásma.

Smart Media Network

Vzhledem k rychlému rozšiřování chytrých telefonů je třeba mobilní sítě posílit tak, aby dokázaly zajistit přenos multimediálního obsahu. Smart Media sítě společnosti Samsung tyto problémy řeší a zároveň výrazně obohacují mobilní zážitek koncových uživatelů. Samsung toho dosahuje prostřednictvím rozšířených kapacit pro přenos obsahu v kombinaci se sadou inteligentních nástrojů pro správu sítě určených pro operátory.

Smart Media sítě představené společností Samsung budou zahrnovat Smart CacheTM, pokročilá řešení CDN a nástroje pro analýzu mobilní sítě.

Vytváření nových zdrojů příjmu

Vzhledem k existenci celé řady služeb jako např. OTT aplikací a sociálních sítí, které nahrazují konvenční mobilní komunikační služby, požadují mobilní operátoři k zajištění zdroje příjmů nové platformy služeb. Síťová řešení společnosti Samsung podporují inovativní obchodní modely a diverzifikují zdroje příjmů mobilních operátorů. Jakožto preferovaný partner předních mobilních operátorů v oblasti vývoje řešení a jejich uvádění na trh bude Samsung sdílet klíčové poznatky o pokročilých službách a bude diskutovat o různých možnostech vedoucích k vytváření nových a ziskových platforem.

Řešení k zajištění nových zdrojů příjmů, která společnost Samsung předvede, budou zahrnovat VoLTE, Rich Communications a eMBMS.

Kromě ukázky těchto řešení představí Samsung svůj pohled na vývoj mobilních sítí a poodhalí celou řadu technologií od těch v současnosti nejvyspělejších až po futuristické možnosti zítřka. Patří mezi ně různé konfigurace základnových stanic Samsung – Distributed, Stackable a Multi-standard – a HetNet (heterogenní sítě), spolu s doplňkovým portfoliem produktů. Samsung také představí vizi pro budoucnost mobilní komunikace a předvede prototypy přístrojů 5. generace.

Kromě toho Samsung představí svou sadu pro podnikovou komunikaci – Smart síť WLAN, která nabízí zastřešující Wi-Fi řešení optimalizované pro chytré telefony a tablety. Toto řešení zahrnuje vysoce výkonné přístupové body (AP), WLAN Controller, řešení UC (Unified Communications) a další nástroje, které umožňují existenci skutečné, zcela bezdrátové kancelářské sítě.

Díky úpravě pokročilých technologií společnosti Samsung pro mobilní sítě poskytuje Smart síť WLAN bezproblémové služby během hlasových hovorů a přehrávání videa a zajišťuje větší propustnost při pohybu mezi přístupovými body. Jejím prostřednictvím hodlá Samsung urychlit rozvoj své divize globálních bezdrátových sítí pro podnikovou sféru a již letos plánuje uvést tato řešení na několika trzích.

Díky více než 35 letům zkušeností v oblasti mobilních sítí a díky silnému zaměření na výzkum a vývoj je společnost Samsung připravena stát i nadále v popředí vývoje inovačních řešení. Samsung rychle navazuje silná globální partnerství s mobilními operátory, aby jim pomohl při zavádění těch nejlepších sítí.

O společnosti Samsung Electronics Co., Ltd.

Samsung Electronics Co., Ltd. je světová jednička v oblasti technologií, které otevírají nové možnosti lidem na celém světě. Díky neustálým inovacím a objevům, transformujeme svět televize, chytrých telefonů, notebooků, tiskáren, fotoaparátů, domácích spotřebičů, zdravotnického zařízení, polovodičů a LED řešení. Zaměstnáváme 286 000 lidí v 80 zemích světa s ročním obratem 216,7 mld. USD. Chcete-li se dozvědět více, navštivte www.samsung.com.