Sony představuje svůj zatím nejinovativnější tablet Xperia Z2 Tablet – nejtenčí & nejlehčí vodotěsný1 tablet na světě

24. únor 2014, Mobile World Congress, Barcelona – Společnost Sony Mobile Communications („Sony Mobile“) dnes nastavila nový standard na poli inovace tabletových technologií se svým novým modelem Xperia Z2 Tablet – nejtenčím a nejlehčím vodotěsným tabletem nabitým funkcemi pro maximální zábavu od Sony. (TZ)

„Xperia Z2 Tablet představuje vrchol inovace v oblasti tabletů a je skutečnou vlajkovou lodí naší prémiové řady. Vylepšili jsme náš špičkový design a výsledkem je lehký tablet, v němž nejmodernější technologie Sony dávají uživatelům možnost zažít skutečně něco mimořádného,“ uvedl Kunimasa Suzuki, předseda představenstva a generální ředitel Sony Mobile Communications. „Naše nová řada příslušenství na míru pro tento model ještě rozšíří možnosti toho, co tento tablet může nabídnout na poli práce i zábavy, doma i v terénu.“

Bezkonkurenční obraz

Xperia Z2 Tablet je vybavený historicky prvním displejem s technologií Live Colour LED, díky níž se obraz vyznačuje jasnými a přirozenými barvami a ostrostí za každého světla, jak je zvykem u špičkové technologie Sony známé z televizí BRAVIA. 10,1 “Full HD TRILUMINOS ™ displej pro mobilní zařízení se zde spojuje s novou Sony technologií Live Colour LED a výsledkem jsou barvy, které nikdy nebyly tak skutečné, přirozené a blízké realitě. K tomu připočítejte ještě unikátní inteligentní procesor Sony X-Reality™ pro mobilní zařízení, který analyzuje každý snímek a optimalizuje jeho barvu, ostrost a kontrast, a opravuje chybějící pixely, aby váš obraz byl vždy dokonalý.

Nejlepší zvuk

Xperia Z2 Tablet nabízí nejjasnější zvuk posílený technologií Sony Front Surround™ s dynamickým zvukem. Nyní si můžete užívat nerušeného zvuku kdekoliv – i v hlučném vlaku nebo na palubě letadla – díky digitální technologii redukce šumu, která se vůbec poprvé objevuje v tabletu a v kombinaci se protišumovými sluchátky MDR-NC31EM redukuje hluk pronikající z okolí až o 98 %.

Nejtenčí a nejlehčí vodotěsný tablet na světě

Se Sony Xperia Z2 Tablet přichází na trh tablet, který je zároveň elegantní i přenositelný. Díky luxusním materiálům, z nichž je zhotoven, a maximální péči věnované detailům je tento tablet nejtenčí (jen 6,4 mm) a nejlehčí (jen 426 g u modelu s Wi-Fi a 439g u modelu s LTE/3G konektivitou) a jediný vodotěsný na světě, takže ho můžete vzít kamkoliv a skvěle se drží – dokonce i v jedné ruce. Cenami ověnčený design Sony OmniBalance je elegantní, úchvatně tenký, ale překvapivě pevný, mimořádně vyvážený a symetrický všemi směry, takže ideálně padne do ruky a krásně vypadá ze všech úhlů. A jak je u Sony již zvykem, tato lehounká krasavice je také zcela vodotěsná, takže ji nezaskočí žádná nástraha běžného života.

Nejlepší zábava, kterou tablet může nabídnout

What’s New je aplikace, která vám umožní sledovat novinky ve světě filmu, hudby, her a aplikací na vaší Xperia Z2 – vše máte na dosah díky informativnímu a interaktivnímu widgetu na domovské obrazovce.

  • S aplikací Album a službou PlayMemories™ Online6 můžete své fotografie a videa snadno a bezpečně odeslat do všech zařízení Sony a sdílet je napříč všemi zařízeními Sony.

  • Exkluzivní nabídka obsahu6: 6 filmových hitů z produkce studia Sony Pictures včetně filmu Kapitán Phillips

Ještě více zábavy s vaším tabletem vám přináší nejnovější tabletové příslušenství. Zažijte pocit jako při sledování Full HD televize díky Bluetooth® dokovací stanici BSC10 Bluetooth® Speaker dock with Magnetic Charging Pad s magnetickým nabíjením, díky níž můžete video nebo poslouchat hudbu online i offline ve skvělé zvukové kvalitě – a přitom dobíjet. Dálkový ovladač s funkcemi volání BRH10 Bluetooth® Remote with Handset Function slouží jako plnohodnotný multimediální dálkový ovladač pro sledování filmů a hraní her a umí ovládat také volání přes IP protokol nebo hlasové volání (pouze varianta s LTE/3G). S bezdrátovým ovladačem Wireless Controller (DUALSHOCK®3) se z vašeho tabletu stane herní konzole s intuitivním ovládáním herních funkcí ve stylu PlayStation®.

Nejvýkonnější tablet na světě3

Xperia Z2 Tablet disponuje plně integrovaným procesorem Qualcomm® Snapdragon™ 801 s čtyřjádrovou procesorovou jednotkou Krait 2.3 GHz, která nabízí ten nejvyšší výkon bez neúměrného zatěžování baterie. Užívejte si multimédií na maximum díky úchvatné grafice a 3D hrám poháněným nejnovější verzí Adreno™ 330 GPU.

Xperia Z2 Tablet se díky integrované technologii Qualcomm Quick Charge 2.0 rychleji nabíjí – nabíjení je až o 75 % rychlejší než bez této technologie. Vysokokapacitní 6000mAh Li-Po baterie společně s úsporným režimem Sony Battery STAMINA nabízí až 10 hodin nepřerušené multimediální zábavy a více než 100 hodin přehrávání hudby na jedno nabití.

Tablet stvořený pro práci

S klávesnicí zabudovanou v obalu BKC50BT Bluetooth® Keyboard and Tablet Cover Stand je z vašeho tabletu rázem plnohodnotný laptop.

OfficeSuite Pro 7 dává možnost prohlížet, upravovat a sdílet soubory Microsoft Office, takže máte flexibilitu práce kdekoliv a kdykoliv. Bezpečná a robustní architektura dobře ochrání vaše podniková i osobní data a podporuje více účtů, jejichž založení je rychlé a snadné. Pokud s Xperia teprve začínáte nebo přecházíte ze staršího modelu, Xperia Transfer přináší jednoduchý a snadný způsob, jak přetáhnout veškeré kontakty, fotografie, záložky, aplikace a zprávy ze svého stávajícího tabletu s operačním systémem Android nebo iOS, takže přechod na nejnovější Xperia je rychlý a bezpečný.

Fotografie a videa ve vysoké kvalitě s integrovanými foto a video aplikacemi Xperia

Fotografie a video v HD kvalitě za jakéhokoliv světla jsou s fotoaparátem s rozlišením 8,1 megapixelů a snímačem Exmor RS™ for mobile nyní skutečností. Režim Superior Auto využívá funkci pro rozpoznání scenérie a kombinuje ji s výkonným systémem pro zpracování obrazu posíleným o technologie HDR a redukce šumu, takže volí vždy optimální možné nastavení. HD Fotoaparát s rozlišením 2,2 megapixely na čelním panelu je ideální pro chatování s rodinou a přáteli. Aplikace Xperia pro fotografování a video, které jsou v tabletu již nastaveny, dávají práci s fotoaparátem další rozměr zábavy a kreativity.

Hlavní výbava a funkce Xperia Z2 Tablet:

  • Full HD TRILUMINOS™ Displej pro mobilní zařízení s úhlopříčkou 10,1 palce a Live Colour LED a X-Reality™ pro mobilní zařízení pro skvělý obraz

  • S-Force Surround™ Sound a digitální redukce šumu DNC (Digital Noise Cancelling) pro nepřekonatelný zvuk

  • Nejtenčí (jen 6,4 mm) a nejlehčí (jen 426 g u modelu s Wi-Fi a 439g u modelu s LTE/3G konektivitou) a jediný vodotěsný na světě (IP55/IP58) tablet na světě pro maximální portabilitu

  • Procesor Qualcomm Snapdragon 801 s čtyřjádrovými procesorovými jednotkami Krait 2.3 GHz, 3GB RAM, 4G LTE a úsporným režimem Battery STAMINA pro špičkový výkon, který trvá

  • V černé a bílé barvě

Xperia Z2 Tablet bude v celosvětové distribuci od března 2014.

Kompletní specifikace modelu Xperia Z2 Tablet najdete zde.

1 Tablet s úhlopříčkou displeje 8 palců či a výše. Xperia™ Z2 Tablet je vodotěsný tablet (dle norem IP55/58††) tablet. Parametry ověřeny v testu SpecTRAX agentury Strategy Analytics. Údaje platné k 30.1. 2014. Více informací o výsledcích testu zde:  www.sonymobile.com/testresults. Xperia™ Z2 Tablet odpovídá normám IP55 a IP58 ochrany proti prachu a vodě. Při řádném zakrytování USB všech portů a slotů je tablet (i) odolný proti nízkotlakému proudu vody ze všech směrů (norma IP 55) a/nebo (ii) vodotěsný ve sladké vodě do hloubky 1,5 m až na 30 minut (norma IP 58).

2 Xperia™ Z2 Tablet je vybaven displejem TRILUMINOS Display s technologií Live Colour LED. Parametry ověřeny v testu SpecTRAX agentury Strategy Analytics. Údaje platné k 21.2. 2014.

3 Xperia™ Z2 Tablet má digitální technologii pro redukci šumu (DNC). Parametry ověřeny v testu SpecTRAX agentury Strategy Analytics. Údaje platné k 21.2. 2014.

4Xperia™ Z2 Tablet je vybaven procesorem Qualcomm Snapdragon 801 s čtyřjádrovou procesorovou jednotkou Krait 2.3GHz, grafikou Adreno 330 GPU a 3GB RAM. Parametry ověřeny v testu SpecTRAX agentury Strategy Analytics. Údaje platné k 30.1. 2014. Více informací o výsledcích testu zde:  www.sonymobile.com/testresults.

5 Služba Sony Entertainment Network je dostupná v omezeném počtu zemí. Více o dostupnosti služby zde: www.sonyentertainmentnetwork.com. Počet titulů v katalogu se může lišit pro různé země a ve skutečnosti může být nižší, než je zde uvedeno.

6 V závislosti na nabídku platnou pro daný trh. Nabídka filmů platí ve 40 zemích.