Dimension Data nabízí unikátní příležitost pro bezplatný audit síťové infrastruktury

Společnost Dimension Data spouští v České republice projekt „Lepší cesty“ pro podporu lokálního průzkumu Network Barometr Report. V rámci projektu jsou tipovány společnosti vhodné pro realizaci průzkumu jejich síťové infrastruktury, které získají výsledky z měření i konečnou zprávu Network Barometr Report zcela zdarma. (TZ)

Již šest let přináší Dimension Data pod značkou Network Barometer Report agregované přehledy ze stovek expertních posudků podnikových sítí. Ty slouží jako obraz reálného stavu technologií v zapojených firmách. Pro konkrétní organizace pak slouží jako východisko pro realizaci inovačních projektů a jako užitečný nástroj srovnání s tím, co je na trhu možné považovat za ICT standardy.

V současnosti se pobočka Dimension Data Czech Republic rozhodla připravit lokální Network Barometer Report v České republice a za tímto účelem připravila nominační program Lepší cesty (www.lepsicesty.cz). Cílem programu je představit možnosti a funkcionality podnikové infrastruktury v reálných situacích a připravit případnou firmu pro realizaci auditu. Výsledkem programu bude až 50 finalistů, kteří budou mít unikátní příležitost získat zdarma informace z auditu a také souhrnné výsledky celého průzkumu k porovnání.

Network Barometer Report poskytuje analytický pohled na schopnost síťové infrastruktury podpořit podnikání různých typů firem v jednotlivých průmyslových odvětvích, zejména pak s ohledem na bezpečností rizika, na konec životnosti konkrétních modelů sítových zařízení a na nedodržování standardních postupů. Analytické závěry jsou hodnotné i s ohledem na množství již zpracovaných vzorků, během uplynulých šesti let se společnosti Dimension Data podařilo shromáždit více než tisíc vstupů od organizací všech velikostí ze všech zeměpisných oblastí.

Zbyszek Lugsch, Services Director Dimension Data Czech Republic říká: „Informace o stavu firemní sítě jsou primárním krokem k identifikaci nebezpečných míst a možnosti jejich nápravy. Každý rok vznikají nové a nové bezpečnostní hrozby, které přetrvávají i řadu let. Pravděpodobnost jejich zneužití tak roste s tím, jak zůstávají v infrastruktuře neodhaleny. A k tomu slouží audit, který vyhodnotí informace o síti, na jejichž základě lze provést adekvátní zásah.“

Network Barometr pro společnosti v ČR

Nominační program je cílen na společnosti, které primárně disponují síťovými technologiemi Cisco a jejich infrastruktura obsluhuje řádově stovky koncových zařízení, včetně PC, notebooků, tabletů a chytrých mobilů. V ideálním případě má společnost několik geograficky vzdálených poboček a jejich IT infrastruktura je zásadní technologií pro jejich podnikání.

Proč se zapojit do programu? Společnost zdarma získá:

• přesné informace o životnosti technologií ve své podnikové síti,

• přesné informace o rizicích a hrozbách, která ohrožují její síť,

• přesné informace o servisním zabezpečení sítě,

• smluvní garanci ochrany zjištěných informací,

• informace, které je obvykle možné nakoupit za cenu až sta tisíc korun.

Dimension Data

Založena v roce 1983, společnost Dimension Data je poskytovatelem ICT služeb a řešení, který využívá své technologické odbornosti, schopnosti poskytovat služby v globálním měřítku a svého podnikatelského ducha k akceleraci obchodních ambicí svých klientů. Dimension Data je součástí NTT Group. www.dimensiondata.com