Společnost Sony představuje světově nejmenší a nejlehčí digitální fotoaparát s výměnnými objektivy a technologií Wi-Fi

Model α5000 nabízí v lehkém těle kvalitu srovnatelnou se zrcadlovkami a velké kreativní možnosti (TZ)

  • Velký CMOS snímač Exmor™ APS HD s rozlišením 20,1 Mpx a obrazový procesor BIONZ X pro nádherné, detaily nabité snímky

  • LCD displej výklopný až o 180° pro snadné snímání autoportrétů

  • Lehké a kompaktní tělo s výsuvným bleskem

  • Technologie NFC a Wi-Fi pro sdílení a dálkové ovládání jedním dotykem prostřednictvím smartphonů a tabletů

Nejmenší a nejlehčí digitální fotoaparát s technologií Wi-Fi a výměnnými objektivy na světě má sice nízkou hmotnost, ale snímky pořízené tímto přístrojem a jeho kreativní možnosti udělají dojem na každého. Model α5000 v sobě spojuje velký CMOS snímač Exmor APS HD s efektivním rozlišením 20,1 megapixelu a procesor BIONZ X.

Nový model α5000 vybočuje z řady běžných kompaktních fotoaparátů vzhledem ke kvalitě pořizovaných fotografií a perfektnímu tvaru, díky kterému se vám snadno vejde do kapsy. Přestože fotoaparát váží jen 210 g, skrývá jeho tělo i vestavěný blesk. Úchop na těle fotoaparátu má promyšlený design zajišťující spolehlivou a jistou manipulaci při použití jakéhokoli objektivu.

Obrazovou kvalitu radikálně zvyšuje i CMOS snímač Exmor APS HD s efektivním rozlišením 20,1 megapixelu, který má přitom velikost snímače typického pro zrcadlovku. Tento snímač je schopen zachytit obrovské množství i těch nejjemnějších obrazových informací. O prvotřídní snímky se stará také obrazový procesor nové generace BIONZ X, který fotografové znají již z fotoaparátů α7 a α7R. Detailní reprodukce, redukce šumu v závislosti na prostředí a technologie pro redukci difrakce zajišťují ještě jemnější textury a nižší šum. Kromě toho si nyní můžete citlivost nastavit ručně až do ISO 16 000, a vytvářet tak snímky i při slabém osvětlení.

Díky pohodlnému úchopu a polohovatelnému LCD displeji s možností vyklopení až o 180° můžete autoportréty snadno nasnímat jednou rukou. Dostupná je i funkce Soft Skin Effect pečující o automatické vyhlazování vrásek a zjemnění pokožky na detekovaných obličejích. Na těle fotoaparátu je umístěna i páčka pro nastavení optického zoomu, takže ho můžete nastavovat jedním prstem, aniž byste museli hledat ovládací prvek na tělese objektivu.

Technologie Wi-Fi umožňuje bezdrátové sdílení fotografií s telefonem Xperia™ nebo s NFC kompatibilním smartphonem či tabletem s operačním systémem Android. Jediným dotykem také aktivujete dálkové ovládání Smart Remote Control, díky kterému se fotoaparát propojí se smartphonem nebo tabletem a vy si na něm můžete prohlížet záběry nebo dálkově aktivovat spoušť fotoaparátu.

K doplňkům pro model α5000 patří nové elegantní pouzdro LCS-EBB. Barevně i stylově se k němu skvěle hodí i přenosné pouzdro LCS-BBN a popruh na rameno STP-XSR1. LCS-BBN je měkké stylové pouzdro typu “pouzdro v pouzdře” a najde si své místo v každém batohu či kufru. K dispozici je také sada ACC-TRW, která obsahuje nabíječku baterií BC-TRW a akumulátorovou baterii NP-FW50.

Model α5000 je dostupný ve verzi s teleobjektivem SEL55210 E55 210 mm F4.5-6.3, který je momentálně dostupný ve sladěném černém provedení.

Oficiální prodej digitálního fotoaparátu s výměnnými objektivy Sony α5000 startuje v Evropě v březnu 2014.

– Konec –

Hlavní technické údaje

 

Všeobecné

Typ fotoaparátu

Digitální fotoaparát s výměnnými objektivy a vestavěným bleskem

Kompatibilní objektivy

Objektivy s bajonetovým uchycením typu E

Obrazový snímač

Typ

CMOS snímač “Exmor” APS HD formátu APS-C (23,2 x 15,4 mm)

Počet pixelů (efektivních)

cca 20,1 megapixelů

Systém záznamu

(fotografie)

Formát

JPEG (DCF Ver. 2.0, Exif Ver.2.3, vyhovující formátu MPF), RAW (formát Sony ARW 2.3)

Možnosti komprese

RAW/RAW+JPEG/JPEG Fine/JPEG Standard

Efekty

13 typů: Posterizace (barva, Č/B), zvýraznění barvy, retro fotografie, částečná barva (R, G, B, Y), černobílý s vysokým kontrastem, dětský fotoaparát, zjemnění barev a zvýraznění světlých míst Soft High-key, jemné zaostření, HDR kresba, černobílý s bohatou tóninou, miniatura, vodové barvy, ilustrace

Systém záznamu (video)

Formát

AVCHD Ver. 2.0;
MP4

Systém záznamu

Média

Paměťové karty “Memory Stick PRO Duo”/”Memory Stick PRO-HG Duo”/”Memory Stick XC-HG Duo”/SD /SDHC /SDXC

Systém zaostřování

Typ

Detekce kontrastu AF

Bod zaostření

25 bodů (detekce kontrastu AF)

Nastavení expozice

Typ měření

1200zónové měření

Citlivost ISO (Doporučený index expozice)

Fotografie: ISO100 až 16000, AUTO (ISO100 až 16000), Videa: ekvivalentní s ISO100 až 6400, AUTO (ekvivalentní s ISO100 až 6400)

LCD displej

Typ

7,5 cm (typ 3.0) širokoúhlý TFT

Počet bodů

460800 bodů (celkově)

Pokrytí

100%

Úhel vyklopení

Až cca 180 stupňů

Wi-Fi

Zobrazení na smartphonu

Ano

Odeslání do počítače

Ano

Zobrazení na televizoru

Ano

NFC

Ano (kompatibilní s NFC Forum Type 3 Tag,

Dálkové ovládání One-touch, sdílení One-touch

PlayMemories Camera Apps

Ano

Závěrka

Rychlost (cca., max.)

Sériové snímání: max. 2,5 sn./s

Sériové snímání s prioritou rychlostí: max. 3,5 sn./s

Výdrž baterie

Fotografování

cca 420 snímků (standard CIPA )

Rozměry

(Š x V x H) bez přečnívajících částí

cca 109,6 mm x 62,8 mm x 35,7 mm

Hmotnost

cca 210 g (pouze tělo)

cca 269 g (s baterií a paměťovou kartou MS  PRO Duo)

Společnost Sony:

Společnost Sony je přední celosvětový výrobce inovativních audio, video, komunikačních a informačních produktů pro spotřebitelský trh i pro profesionální trhy. Společnost Sony je známá díky svým renomovaným audiovizuálním produktům, jako jsou například HD LCD televizory BRAVIA™, digitální fotoaparáty Cyber-shot™, videokamery Handycam®, digitální zrcadlovky „α“ (vyslovuj alfa), tablety Sony a MP3 přehrávače Walkman®, stejně jako osobní počítače VAIO™ a profesionální produkty pro 3D HD vysílání.

Za účelem získání dalších informací o společnosti Sony Europe prosím navštivte stránku http://www.sony-europe.com. Za účelem získání dalších informací o společnosti Sony Corporation prosím navštivte stránku http://www.sony.net.