Sony a FIFA oznamují další rozšíření přenosů z fotbalového mistrovství světa 2014 FIFA World Cup™ do 4K kvality

Tokio, Japonsko – Společnost Sony Corporation (“Sony”) a federace FIFA (Fédération Internationale de Football Association) oznámily spolupráci na několika vysíláních z mistrovství světa ve fotbale 2014 FIFA World Cup™ ve 4K kvalitě. Chybět nebude produkce oficiálního filmu z 2014 FIFA World Cup™ ve 4K Ultra HD kvalitě a vysílání třech celých fotbalových utkání ve 4K kvalitě. Cílem je propagovat šíření obsahu v tomto super vysokém rozlišení. Hostitelskou zemí této nejprestižnější fotbalové akce bude od 12. června do 13. července 2014 Brazílie. (TZ)

Sony, oficiální partner FIFA, nabízí široké portfolio 4K produktů – od vysílacích technologií a profesionálních řešení, po spotřební elektroniku podporující 4K rozlišení. Jde o televize, projektory pro domácí kina a videokamery. Sony nabízí unikátní a komplexní řadu profesionálních systémů pro živé vysílání ve 4K kvalitě – od záznamu přes produkci až po vysílání. Prostřednictvím těchto společných iniciativ chtějí Sony a FIFA seznámit co nejširší veřejnost se zážitky, které 4K kvalita nabízí:

  • Sony a FIFA se ujmou společné produkce oficiálního filmu 2014 FIFA World Cup ve 4K kvalitě s výběrem těch nejlepších fotbalových utkání včetně samotného finále. Federace FIFA uvede film do distribuce prostřednictvím online služeb šíření obsahu ve 4K kvalitě krátce po skončení mistrovství světa.

  • FIFA při živém vysílání produkčních workflow z 2014 FIFA World Cup využije profesionální záznamovou techniku Sony s podporou 4K rozlišení. Konkrétně se jedná o jedno utkání z 16. kola soutěže (28. června), jedno čtvrtfinálové utkání (4. července) a finále (13. července) na stadionu Estadio do Maracanã) v Rio de Janeiru. Sony bude pro federaci FIFA zajišťovat rozsáhlou technickou podporu, včetně vývoje systému pro produkci živého vysílání ve 4K kvalitě. Při produkci oficiálního filmu 2014 FIFA World Cup bude nasazeno několik profesionálních systémů od Sony, včetně digitální kamery CineAlta™ 4K PMW-F55, 4K multi-port AV serveru PWS-4400, 4K LCD monitoru PVM-X300 a 4K multiformátového switcheru MVS-7000X. Z natočeného materiálu následně vznikne oficiální film z mistrovství světa ve 4K kvalitě.

  • Na prezentačních stáncích Sony na vybraných stadionech, které budou hostit fotbalová utkání 2014 FIFA World Cup, a na veřejných projekcích v HD kvalitě v rámci cyklu FIFA Fan Test™, které se budou konat v Brazílii, budou mít návštěvníci možnost shlédnout upoutávky na oficiální film ve 4K kvalitě. Upoutávky s ukázkami fotbalových utkání budou ve 4K/60P kvalitě.

  • Ani na diváky ve zbytku světa se nezapomíná – upoutávky na oficiální film z mistrovství světa ve 4K/60P kvalitě budou moci shlédnout na televizorech BRAVIA, v showroomech, značkových prodejnách a v Sony centrech.

Soichi Kawachi, viceprezident společnosti Sony, do jehož kompetence spadá partnerství s federací FIFA, to komentoval: „Jsme nadšeni, že můžeme nabídnout divákům úplně nový obrazový zážitek z fotbalu na této nejprestižnější sportovní akci. Naše nejmodernější 4K technologie a prémiové produkty a řešení se dostanou díky partnerství Sony s FIFA k široké veřejnosti v podobě naprosto mimořádné a úchvatné zábavy – lidé budou mít díky hloubce obrazu a živým barvám, které nabízí ultra vysoké 4K rozlišení, pocit, že jsou přímo v Brazílii v samotném centru dění.“

“Federace FIFA se snaží vždy na této vrcholné soutěži přinášet veřejnosti inovativní novinky, aby fotbaloví fanoušci na celém světě mohli sledovat fotbalová utkání v co možná nejvěrnější kvalitě,“ prohlásil ředitel televizních přenosů FIFA, Niclas Ericson. „Těšíme se na spolupráci se Sony a na práci s jejich technologií, která nabízí 4K kvalitu, při produkci našich programů. Toto super vysoké rozlišení nabídne fanouškům na celém světě nový rozměr zážitku a znamená začátek nové éry v oblasti sportovních přenosů.“

Spolupráce Sony a FIFA v rámci mistrovství světa ve fotbale 2014 FIFA World Cup bude podložena technickým know-how nasbíraným při rozsáhlých kamerových zkouškách. Neunikne vám žádný z nezapomenutelných okamžiků a zažijete rychlost, sílu a vzrušení prvotřídního fotbalového dění odehrávajícího se na zeleném trávníku. Ve 4K rozlišení uvidíte veškerý detail branek, výrazy na tvářích hráčů i nadšení fanoušků na tribunách – to vše v bezkonkurenčně živých barvách – jako byste byli přímo na stadionu. S blížícím se mistrovstvím světa Sony a FIFA zintenzivní spolupráci na obsahu ve 4K kvalitě, aby mohlo letošní 2014 FIFA World Cup jedinečně prožít ještě více lidí po celém světě.

O federaci FIFA

Fédération Internationale de Football Association je řídící organizace světového fotbalu; jejími členy je 209 národních fotbalových svazů z celého světa. Členská základna je rozdělena do šesti konfederací. Činnost federace přesahuje daleko za hranice světové fotbalové organizace a pořadatele bezpočtu mezinárodních soutěží, z nichž nejvyšší je mistrovství světa ve fotbale FIFA World Cup™. FIFA rozděluje výnosy z vysílacích práv z mistrovství světa a dalších komerčních partnerství. Do rozvoje fotbalu jako sportu na všech úrovních investuje každý den v přepočtu 550 000 amerických dolarů prostřednictvím všech 209 členských svazů. Z těchto peněz se pořádají juniorské a seniorské soutěže a podporují se lokální rozvojové projekty a kampaně, například Football for Hope.

Více informací o FIFA, jejím přínosu pro světový fotbal a rozvojových projektech, pořádaných soutěžích a zejména o nadcházejícím mistrovství světa 2014 FIFA World Cup Brazil™ najdete na oficiálních webových stránkách www.FIFA.com.

O Sony Corporation

Sony Corporation je předním výrobcem v oblasti audio a video systémů, herních systémů, komunikací, zařízení a informačních technologií pro spotřebitelský segment i profesionální využití. Díky své nabídce hudby, videa, počítačových her, online zábavy a služeb Sony drží prvenství mezi výrobci elektroniky a zábavního obsahu. Za fiskální rok končící 31. březnem 2013 společnost Sony vykázala roční obrat přibližně 72 miliard amerických dolarů. Globální webové stránky společnosti Sony: http://www.sony.net/

Společnost Sony:

Společnost Sony je přední celosvětový výrobce inovativních audio, video, komunikačních a informačních produktů pro spotřebitelský trh i pro profesionální trhy. Společnost Sony je známá díky svým renomovaným audiovizuálním produktům, jako jsou například HD LCD televizory BRAVIA™, digitální fotoaparáty Cyber-shot™, videokamery Handycam®, digitální zrcadlovky „α“ (vyslovuj alfa), tablety Sony a MP3 přehrávače Walkman®, stejně jako osobní počítače VAIO™ a profesionální produkty pro 3D HD vysílání.

Za účelem získání dalších informací o společnosti Sony Europe prosím navštivte stránku http://www.sony-europe.com. Za účelem získání dalších informací o společnosti Sony Corporation prosím navštivte stránku http://www.sony.net.