Ředitelem nově ustavené divize Long-Term Docs v Software602 byl jmenován Martin Vondrouš

Ing. Martin Vondrouš (1978) byl ve společnosti Software602 jmenován ředitelem nově vytvořené divize Long-Term Docs. Hlavním produktem této divize je stejnojmenná služba, která zajišťuje vytváření digitálních dokumentů s právním účinkem a péči o udržení právní použitelnosti digitálních dokumentů v úložištích zákazníka. (TZ)

Ambicí Martina Vondrouše i jeho divize je stát se významným poskytovatelem služeb péče o důvěryhodné dokumenty na německém a některých dalších klíčových trzích. „Jakmile vstoupí v účinnost nová evropská direktiva, budou mít firmy jen omezený výběr. Buď využijí službu, jakou nabízíme my, nebo vybudují vlastní řešení. Ale chceme se prosadit už předtím. Díky nám mohou firmy už dnes vytvářet dokumenty, které mají všechny atributy dlouhodobé ověřitelnosti a splňují požadavky, které budou na důvěryhodné elektronické dokumenty kladeny v budoucnu. Máme technologicky velice pokročilé řešení, které se velmi snadno nasazuje,  a máme i reputaci leadera v oblasti důvěryhodných digitálních dokumentů. To jsou dostatečné předpoklady pro to, abychom uspěli,“ prohlásil.

Martin Vondrouš vystudoval elektrotechniku na Západočeské univerzitě v Plzni. Ve společnosti Software602 působí většinu své profesionální kariéry. Účastnil se několika evropských výzkumných projektů a podílel se na budování sítě Czech POINT a Informačního systému datových schránek. Je držitelem certifikace v metodice ITIL a jako konzultant řeší převážně otázky bezpečnosti a IT architektury. Pravidelně publikuje v tisku a nepravidelně přednáší na vysokých školách.

Nový partnerský manažer je ženatý, a má dvě děti. Ve volném čase se věnuje hlavně sportu. Je akreditovaným trenérem mládeže v judu, instruktorem lyžování a snowboardingu, příležitostně průvodcem CK Adventura.