První bezdrátová sluchátka s reprodukcí 9.1kanálového digitálního prostorového zvuku na světě

Získejte zvukový zážitek jako v kině jen pro sebe a v pohodlí svého domova. S novým systémem bezdrátových sluchátek MDR-HW700DS od Sony si užijete dokonalou reprodukci digitálního prostorového zvuku. Výbušný prostorový zvuk je dodáván prostřednictvím prvního 9.1kanálového digitálního prostorového zvuku ve sluchátkách na světě. (TZ)

Volitelné režimy zvukových efektů optimalizují poslechovou kvalitu pro filmy, hry nebo zpravodajské a diskusní pořady tím, že si přidáte například více hloubky do systému sluchátek. Na vytvoření režimu „Kino“ se podílel odborník Tom McCarthy, jenž je Supervising Sound Editor v Sony Pictures Entertainments a který získal ocenění Oscar. Poslech navozuje pocit, že jste skutečně v kině. Prostřednictvím bezdrátového digitálního přenosu, který eliminuje šum a ruch z ostatních zařízení v domácnosti, si užijete prémiový detailní a nekomprimovaný vícekanálový prostorový zvuk.

Technologie Virtuálních sluchátek (Virtualphones Technology; VPT) exkluzivně od Sony reprodukuje zvukovou scénu z vícekanálových reproduktorů, a tak vytváří dokonalé akustické prostředí s vytříbeným a autentický prostorovým zvukem. Společně s 5.1kanálovými prostorovými reproduktory, surround-back reproduktory (2 kanály) a předními vysokými reproduktory (2 kanály) získáte 9.1kanálový prostorový zvuk, který přináší realistický a expresivní zážitek z poslechu. Zvuk ze tří směrů vytváří takový dojem, díky kterému se budete cítit součástí virtuální reality i v prostředí domova.

I:MDR imagesMDR-HW700DS_dsp_img2.jpg

Nové DSP

Připojení HDMI podporuje zvuk bez snížené kvality a nekomprimovaného přenosu. Duální připojení 2,4 GHz a 5 GHz umožňuje čistý bezdrátový přenos bez přerušení. Dává vám tak svobodu pohybu, aniž byste museli slevit na kvalitě zvuku.

Možnost výběru rozšířených volitelných režimů zvukových efektů „Kino“, „Hra“ a „Hlas“ poskytuje zcela nové smyslové zážitky a realistickou zkušenost se zábavou. Režim „Kino“ zajišťuje autentický zvukový zážitek jako v kině a virtuální zvukové prostředí. Vývoj tohoto režimu je založen na analýze studií pro mixování zvuku, které se využívají i při tvorbě velkofilmů. Zvláštní režim s názvem „Hra“ byl vyvinut speciálně pro fanoušky her, reprodukuje přesné zvukové prostředí vyvinuté s odbornými znalostmi zvukařů společnosti Sony Computer Entertainment Inc. Prostřednictvím lokalizace zvuku a vyváženého výstupu z pravého a levého kanálu se hraní stává ještě reálnějším. Režim „Hlas“ zvyšuje srozumitelnost řeči, takže sledování oblíbených televizních pořadů bude ještě poutavější.

Sluchátka MDR-HW700DS jsou skvělá na pohled i na poslech. Jsou vyrobená pro pohodlné nošení i po dlouhou dobu a mají luxusní polstrování, které zmírňuje tlak. Padesátimilimetrové měniče poskytují hluboké basy a působivý zvukový výkon. Díky baterii s výdrží až 12 hodin a s rychlým nabíjením není problém nepřetržité používání. Pod luxusní designem se skrývá i vysoký výkon. Sluchátka vynikají také svou kompatibilitou s technologií 4K. Model MDR-HW700DS zajistí, že 4K video obsah je přenesen ve své původní kvalitě do 4K televizoru nebo projektoru, což umožňuje zažít plnou kvalitu 4K, zatímco posloucháte reprodukci digitálního prostorového zvuku bezdrátovými sluchátky.

Produktová řadu nových bezdrátových sluchátek Sony nejen na doma nabízí řešení pro každého: MDR-HW300K s nekomprimovaným bezdrátovým digitálním přenosem nebo nižší řadu bezdrátových sluchátek MDR-RF811RK s 28hodinovou výdrží baterie.

Nové systémy bezdrátových sluchátek MDR-HW700DS, MDR-HW300K a MDR-RF811RK od Sony jsou k dispozici v celé Evropě od dubna 2014.

– Konec –

Hlavní technické údaje

MDR-HW700DS

MDR-HW300K

MDR-RF811RK

Měnič

50mm (Dome Type)

40mm (Dome Type)

40mm (Dome Type)

Frekvenční odezva

5-25,000Hz

10Hz-22,000Hz

20Hz- 20,000Hz

Prostorový efekt

OFF

KINO

HRA

HLAS (STEREO)

Formát dekódování

Dolby TrueHD, DTS, Linear PCM 2ch/5.1ch/7.1ch, Dolby Digital Plus, Dolby Digital, DTS-HD Master Audio, DTS-HD High Resolution Audio, DTS Express, DTS Digital Surround, DTS-ES, DTS 96/24

Přenosová frekvence

2.4GHz band (2412MHz/2438MHz/2464MHz)

2.406GHz-2.478GHz

FM stereo

5.2GHz band (5180MHz/5210MHz/5240MHz)

5.8GHz band (5736MHz/5762MHz/5814MHz)

Přenosová vzdálenost

Maximálně asi 30 m

Maximálně asi 30 m

Maximálně asi 100 m

Audio vstup

HDMI vstup x3

Analog (Stereo mini plug)

Analog (Stereo mini plug)

Optický digitální vstup (obdélníkový typ) x1

Analog Input Pin jack (L/R) x1

Váha (přibližně)

Digitální prostorový procesor: 430g

Vysílač: 70g

Vysílač: 37 g

Sluchátka: 320g (včetně baterie)

Sluchátka: 190g (včetně baterie)

Sluchátka: 270g (včetně baterie)

Rozměry (přibližně)

220 X 32 X 157mm

75 x 18 x 75mm

108 x 128 x 108 mm

Doba nabíjení baterie a výdrž (plné nabití)

3 hod nabíjení – 12 hodin výdrž

3 hod nabíjení – 10 hodin výdrž

16 hod nabíjení – 13 hod výdrž
1 Hod nabíjení – 45 min výdrž
baterie Sony alkaline (velikost AAA) 28 hod

Způsob nabíjení

USB nabíjení

USB nabíjení

Přiložený kabel

Přiložené doplňky

AC adaptér x1

AC adaptér x1

AC adaptér x1

USB kabel x1

Přípojný kabel x1

Dobíjecí niklová

optický kabel x1

USB kabel x1

hybridní baterie x1

Společnost Sony:

Společnost Sony je přední celosvětový výrobce inovativních audio, video, komunikačních a informačních produktů pro spotřebitelský trh i pro profesionální trhy. Společnost Sony je známá díky svým renomovaným audiovizuálním produktům, jako jsou například HD LCD televizory BRAVIA™, digitální fotoaparáty Cyber-shot™, videokamery Handycam®, digitální zrcadlovky „α“ (vyslovuj alfa), tablety Sony a MP3 přehrávače Walkman®, stejně jako osobní počítače VAIO™ a profesionální produkty pro 3D HD vysílání.

Za účelem získání dalších informací o společnosti Sony Europe prosím navštivte stránku presscentre.sony.eu. Za účelem získání dalších informací o společnosti Sony Corporation prosím navštivte stránku http://www.sony.net.

„Sony“, „WALKMAN“, „VAIO“, „Cyber-shot“, „Handycam“, „α“, „Exmor“, „BRAVIA“ a „XDCAM“ jsou ochranné známky nebo obchodní značky společnosti Sony Corporation. Všechny ostatní ochranné známky nebo obchodní značky jsou majetkem příslušných vlastníků.