HP zjednodušuje tisk v SMB firmách – Dvě nové inkoustové tiskárny pomohou firmám snížit tiskové provozní náklady

PRAHA, 28. dubna 2014 — Společnost HP představila novou řadu barevných inkoustových tiskáren HP Officejet Pro, určených především pro potřeby malých a středně velkých firem (SMB ). (TZ)

Menší firmy vybírají pro své tiskové potřeby stále častěji inkoustové technologie, a to zejména z důvodu úspory nákladů, zlepšení rychlosti tisku a dalších funkcí, které podporují inkoustový tisk. Odborníci odhadují, že do roku 2016 budou podnikové inkoustové tiskárny představovat 56 % všech tiskových zařízení používaných v amerických podnicích.(1)

Nová řada inkoustových tiskáren HP Officejet Pro 8600 nabízí všechny výhody nejmodernějších inkoustových technologií v kombinaci s dalšími rozšiřujícími funkcemi, které pomáhají firmám ušetřit čas a peníze, jako je např. mobilní tisk, pokročilá správa tiskových úloh či automatické oboustranné zpracování dokumentů (tisk, skenování, kopírování).

Nová řada tiskáren HP Officejet Pro 8600 zahrnuje dva multifunkční modely, určené pro SMB firmy – HP Officejet Pro 8610 e-All-in-One a HP Officejet Pro 8620 e-All-in-One. Nabízejí vysoce kvalitní barevný tisk s až o 50 % nižšími náklady na stránku ve srovnání s barevnými laserovými tiskárnami(2) při očekávaném zatížení do 30 000 stran měsíčně. Obsahují také LAN, USB a Wi-Fi rozhraní, stejně jako nástroj Web Jetadmin(3, 4) který pomáhá firmám snáze spravovat tiskové úlohy a upravovat předvolby. Model 8620 navíc obsahuje i 4,3″ barevný dotykový displej, nabízí vyšší rychlost tisku (jednostranně 21 černobílých nebo 16,5 barevných, oboustranně 10 černobílých nebo 9 barevných stran), kopírování a skenování, a automatický podavač dokumentů na 50 listů papíru.

Obě novinky podporují standard Mopria, který certifikuje jednoduchý bezdrátový tisk z chytrých telefonů, tabletů a dalších mobilních zařízení se systémem Android. Umožňují zákazníkům tisknout také prostřednictvím technologie HP ePrint, přímého bezdrátového tisku a dokonce i NFC, takže tiskovou úlohu lze spustit pouhým dotykem či přiblížením mobilního zařízení do těsné blízkosti tiskárny.(5)

Nové multifunkce řady 8600 jsou již v prodeji. Model HP Officejet Pro 8610 e-All-in-One lze koupit za doporučenou koncovou cenu 5 499 Kč, pro model HP Officejet Pro 8620 e-All-in-One platí doporučená koncová cena 7 699 Kč.

Pokud zákazníci provedou registraci produktu do 60 dní od nákupu, získají navíc i tříletou omezenou záruka na hardware. Registraci lze provést na webu www.hp.cz/officejetzaruka.

O internetovém obchodu HPmarket.cz

Originální internetový obchod HPmarket.cz se úzce specializuje na nabídku počítačů notebooků, tiskáren a originálního příslušenství z produkce Hewlett-Packard. Již od roku 2001 zastává významné místo na českém trhu a pomáhá zákazníkům s výběrem nejlepších HP produktů pro rozmanité potřeby každého z nich. E-shop HPmarket.cz je provozován společností E LINKX ve spolupráci s HP a oficiálními HP distributory na českém trhu.

  1. Zpráva InfoTrends, „Is Inkjet Printing Technology Ready to Transform the U.S. Office Printing Environment,“ březen 2013.

  2. Náklady na stránku (Cost per page, CPP) porovnávají většinu barevných laserových multifunkčních zařízení s cenou do 500 USD k srpnu 2013. Měření ISO je založeno na nepřetržitém tisku ve standardním režimu. Další informace jsou k dispozici na webu hp.com/go/officejet a hp.com/go/learnaboutsupplies.

  3. Nástroj HP Web Jetadmin je volně dostupný a lze jej stáhnout z webu hp.com/go/webjetadmin.

  4. Možnosti nastavení se mohou lišit v závislosti na konkrétním přístroji a operačním systému. Nástroj Web Jetadmin vyžaduje, aby byla tiskárna připojena do stejné sítě jako kompatibilní mobilní zařízení. Vzdálený tisk vyžaduje internetové připojení k tiskárně s přístupem na web, HP ePrint aplikaci a HP ePrint účet. Výkon bezdrátové sítě je závislý na fyzickém prostředí a vzdálenosti od přístupového bodu. Bezdrátové operace jsou kompatibilní pouze s 2,4GHz routery. Bezdrátové širokopásmové použití může vyžadovat samostatnou smlouvu o poskytování služeb pro mobilní zařízení, v závislosti na konkrétních poskytovatelích služeb a jejich pokrytí a dostupnosti v požadované oblasti. Podrobnosti jsou k dispozici na webu hp.com/go/mobileprinting. Před zahájením tisku musí být mobilní zařízení připojeno přímo k bezdrátové síti tiskárny. V závislosti na konkrétním mobilním zařízení může být vyžadována instalace dalších aplikací nebo ovladačů. Výkon bezdrátové sítě je závislý na fyzickém prostředí a vzdálenosti od přístupového bodu v tiskárně.

  5. Mobilní zařízení musí podporovat možnost tisku prostřednictvím NFC.