Mobily s Firefox OS si teprve prorážejí cestu na trh a Cleverlance již dodala první aplikaci pro Deutsche Telekom

Praha, 7. května 2014 – Společnost Cleverlance Enterpise Solutions provedla pro společnost Deutsche Telekom (DTAG) portaci aplikace MobilBox Pro na nově vyvíjenou platformu operačního systému  Firefox. Práce byla dokončena a aplikace bude brzy uvedena na trh. Vše probíhalo ve spolupráci s DTAG, Mozillou a Cleverlance. Zbývají jen poslední úpravy na straně OS  FireFox. FireFox  je čtvrtou platformou dobývající mobilní trh a soutěžící s Androidem, iOS a WindowsPhone. Je postavena na HTML 5 a představuje synonymum pro žádaný inovativní přístup a flexibilitu. (TZ)

Cleverlance podporuje a vyvíjí aplikaci MobilBox Pro pro DTAG  od roku 2012. Byly to právě dobré zkušenosti z dřívější spolupráce, které rozhodly o jejím pokračování na tomto projektu. Přes řadu technologických výzev se projekt podařilo úspěšně zakončit. Zásluhu na tom má nadšení a záliba v nových technologiích realizačního týmu.

„Cleverlance již na několika předchozích projektech prokázala svoji flexibilitu, spolehlivost a technologickou pokrokovost. Cleverlance byla jasná volba,“ řekl Stefan Gauer, International Product Manager pro Mobile Messaging v Deutsche Telekom.

„Mám velkou radost, že můžeme spolupracovat s oddělením inovačních produktů DTAG a v průběhu roku 2014 nebude inovací málo: SmartWatch, Google Glass a další,“ doplnil Milan Mitošinka, vedoucí jednotky mobilního vývoje společnosti Cleverlance.

Aplikace MobilBox Pro je nabízena mobilním zákazníkům DTAG v rámci nabídky voicemalových služeb, kdy si koncový uživatel může nahrané voicemaily nechat přeposílat emailem jako soubor, přehrávat si tyto soubory a využívat i další funkcionality, které zjednodušují čtení voicemailových zpráv.

O Cleverlance Enterprise Solutions, a. s.

Společnost Cleverlance je přední český dodavatel IT konzultačních služeb a komplexních SW řešení pro finanční, telekomunikační a veřejný segment. Hlavní nabídkou společnosti je podpora obchodních procesů a nových služeb zákazníků díky efektivní implementaci SW řešení. Tým Cleverlance tvoří více než 400 specialistů se znalostmi v oblastech obchodních konzultací a analýzy, návrhu, vývoje a implementace informačních systémů, projektového řízení, testování a QA, informační bezpečnosti, technické podpory a kompletního outsourcingu informačních systémů. Dceřiné společnosti TrustPort a AEC rozšiřují portfolio o služby v oblasti bezpečnosti informačních systémů a špičkové bezpečnostní produkty, společnost CTS pak v oblasti investičního bankovnictví.

Více informací o skupině Cleverlance Group najdete na adrese: www.cleverlance.com.