Aplikace Fakturoid získala od svého vzniku přes 10 000 uživatelů, chystá další rozšíření služeb pro firmy

Praha 30. 6. 2014 – Lukáš Konarovský a Jan Korbel, dva podnikatelé, kteří se potkali na Twitteru, objevili v roce 2008 na českém trhu příležitost. Chyběla na něm aplikace, která by živnostníkům umožňovala jednoduše vystavovat faktury – problém, který trápil i je samotné. Po ročním vývoji ožila na Vánoce roku 2009 web aplikace Fakturoid a její stejnojmenný robotický maskot. Fakturoid je od začátku vyvíjen z vlastních prostředků, bez externího kapitálu či dotací. V roce 2010 získali ocenění Křišťálová Lupa. V roce 2014 překonal počet uživatelů Fakturoidu číslo 10 000 a tvůrci chystají novinky – aplikace pro mobilní telefony. (TZ)

Fakturoid řeší fakturační proces malých firem a živnostníků, pro které jsou velké účetní programy (Pohoda, Money S3 apod.) “kanónem na vrabce”. Potřebují rychle vystavit fakturu, vědět, kdo nezaplatil, kolik se vyfakturovalo, posílat upomínky. Ideálně to vše automatizovat, protože na “papírování” nemají čas. Právě na automatizaci kladou tvůrci fakturačního robota důraz – od vydávání a rozesílání faktur, přes automatické upomínky, až po párování plateb s bankou klienta.

Fakturoid je prodáván v režimu software jako služba (Software as a Service – SaaS), tj. klient si vybere tarif a podle toho pak platí pravidelné měsíční poplatky. Klientům odpadá každoroční rozhodování, jestli koupí novou verzi softwaru, nebo zůstanou na staré. Jelikož je to webová aplikace, všichni zákazníci se připojují k serveru, kde běží vždy aktuální verze. Uživatelé si pronajímají službu, která se neustále zlepšuje, jak ukazuje seznam změn, který tvůrci zveřejňují http://www.fakturoid.cz/zmeny-v-aplikaci. Uživatelé mají do svého účtu přístup z jakéhokoli webového prohlížeče. Nemusí nic instalovat, nemusí se starat o zálohování dat. Navíc mají ve všech tarifech k dispozici emailovou, ale i online podporu, kdy se mohou v reálném čase ptát, pokud narazí na nějaký problém.

Fakturoid má již přes 10 000 uživatelů. Tvůrci také pracují na mobilních aplikacích pro iPhone a Android.

Klienti Fakturoidu mají na výběr ze tří tarifů:

  • Zdarma: Určen pro vyzkoušení. Je omezen počtem fakturovaných klientů (na 5) a nemá všechny funkce.

  • Sólo: Neomezené fakturování za 160 Kč měsíčně.

  • Firma: Má navíc pokročilé funkce jako je více uživatelů s různými právy, vzhled faktur s možností definovat si vlastní barvy, šablony faktur, souhrnná hlášení DPH apod. To vše za 480 Kč měsíčně.

O Fakturoidu

Fakturoid je online fakturace určená živnostníkům a malým firmám. Umožňuje svým klientům rychlou tvorbu a správu faktur, včetně vysoké míry automatizace – od vydávání a zasílání faktur, přes automatické upomínky až po párování plateb s bankou klienta. Funguje na principu software jako služba, tj. zákazník platí jen po dobu používání v závislosti na zvoleném tarifu. Odpadá nutnost instalace softwaru a s tím spojených starostí. Fakturoid je robot na faktury, který bydlí na www.fakturoid.cz a odpovídá na FacebookuTwitteru.